Žárlím na tchána

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4306
26.7.12 17:21

To je hrozný přístup, nedivím se, že tě to štve. Vařit a být nákupčím pro tchána, tak mi to hodně bude vadit. Udělala jsi dobře, že jsi se pořádně najedla a snědla i tu koblihu :mrgreen: Já bych nákupy začala schovávat a argumentovala, ty dva rohlíky jsou pro mě a dítě. A to by si chlap zkusil jen jednou, říct, že to dá svému otci a já a dítě bychom měli být o hladu :cert: Obědy bych začala klidně dělat jen omáčku - musíme šetřit, když máme o hladový krk navíc. Maso by bylo jen kdyby byl tchán pryč. Přestala bych jim dělat služku - chtějí udělat kafe? Tak ať si ho udělají, já musím jít něco udělat s děckem. Když manželovi nevadí posluhovat, tak ať si to vyžere, je to jeho blbost a on na to musí přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
26.7.12 17:23

No ja myslim, ze to jidlo je dobra cesta ;) normalne jez jakoby tam treti dospely nebyl… A tvuj zacne mit po tydnu hlad a bude se ptat, kde to jidlo a prachy za jidlo jsou… Pak mu muzes ukazat seznam veceri a svacinek, ktere odesly za tchanem. Ja tohle teda neznam, fakt rodice by meli mit trochu soudnosti… Ale je fakt, ze kdyz to nejde po dobrem, tak to jde po zlem. Ja jsem treba prijala tchanovce za svoje a kdyz neco zacina drit, tak se opru do tchyne stejne jak do mamky… S mamkou se taky pohadas bez problemu, ne? A tykate si s tchanem? Nevim nevim, ale myslim, ze v rukavickach moc daleko nedojdes. Normalne bych si s nima s obouma sedla (teda potom, co ti manzel vyhladne) a rekla bych jim, jak to vidim…snad se aspon trochu zastydi, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
26.7.12 17:26

A taky zakladatelko máš blbě název diskuze, tohle není o žárlení, ale mělo by to být něco ve smyslu: Tchán nás vyžírá a manžel ho v tom podporuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.12 18:27

@JanaK88 on by mu to nedal, kdybych argumentovala, že to je moje a dítěte, ale byl by schopný nasednout do auta jet mu ty rohlíky koupit do nejbližšího většího obchoďáku a to je cca 20 km. Bohužel od nás odjíždí kolem 23. hodiny a to nic otevřeného není. A tchán mu neřekne, ať nejezdí, ale řekne mu, jeď a kup mi ještě:…
Před těmi 2 měsíci jsem měla ještě pořád pocit, že to je jen o žárlivosti…
Začalo to nevinně. Tchán nám pomáhal na stavbě. Tak jsem mu vařila a brala to jako samozřejmost a to i to, že jsem mu s sebou dala buchtu, rohlíky, namazanou svačinu, jogurty… Prostě nám pomáhal a ušetřil dost financí. Už dlouho nepomáhá, ale na full servis si zvyknul a nechce ho opustit.
@Troj on nic neřekne ani kdyby měl hlad. To se sebere a dojede si něco koupit nebo si něco někde užene (třeba si naláme starou housku do mlíka).
S tchánem jsem se chytla několikrát a začal se mi mstít. Odjel a večer (další den) volal chlapovi, že mu je hrozně špatně, že má asi náběh na infarkt (je to kardiak), chlap tam jel, tchán ho odtáhl pryč (mobily si nechali v bytě) a já o chlapovi neměla cca 12 hodin info. Tchán to praktikoval cca týden, než se s mou urážkou vyrovnal (požádala jsem ho, že když je v mé domácnosti, ať respektuje moje pravidla).
Jinak já se nedám. I tchýně (jsou rozvedení) si stěžovala manželovi, že jsem na ni drzá (projevila jsem názor ohledně dítěte - nechtěla jsem mu v 6 měsících dát Lipánka :lol: ).

• Citovat
  • Upravit
915
26.7.12 18:35

No tak to je psycho :( a odstehovat se nemuzete… No marne :( to je na prd, kdyz se takhle bydli s rodicema kousek od sebe :( treba mu muzes pocitat, kolik casu byl s tchanem a kolik s tebou… Tohle sem delala ja chlapovi s pocitacem, jako jestli mu pripada normalni, ze travi vic casu s nim nez s tebou… A ze to nemyslis spatne, ale je to vase rodina a musite do ni oba investovat…rodicum radi pomuzete, pohostite, ale odtial potial ;)
A pockej, on tvuj vydelava hodne penez?? Jako, ze muze takhle jezdit sem a tam a nakupovat?? Protoze jestli ne, tak bych ho to fakt nechala delat tak dva tri mesice a pak bych si posteskla, ze neni na neco, na co pred tim bylo ( nejlIp pro prcka, at tónevypada sobecky ;) ) a pak spolu najdete tu diru v rozpoctu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
26.7.12 18:36

Tak ať jede nakoupit tchánovi, přestala bych se prostě starat. Ono když mu tchán poleze do jeho zdraví, tak ho to může nakopnout, když na tebe nedá.
Tuhle bitvu podle mě jen tak nevyhraješ pokud nebudeš na manžela tvrdá.

Ohledně vyhrožování, že mi je špatně, bohužel znám a proti tomu se opravdu nedá bojovat, pokud manžel nezjistí sám, že tatínek je simulant. Ohledně tchýně bych manžela upozornila, že chce dítěti „dle názoru lékaře“ ublížit, protože lipánek je alergen a ona s případnou reakcí (vyrážka, dušnost apod.) za lékařem lítat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
26.7.12 18:50

Tak sem to nromalne rozhorcene licila manzelovi a malem to skoncilo vrazdou :D tak on mi rekl, ze vas dava na prvni misto, kdyz se o vas stara a vsechno mate a ze jeho tatka tu dlouho nebude, tak s nim chce travit co nejvic casu, ze to je od neho hezke!!! Navic ze kdyz je zenska nastvana, tak vzdycky prehani :pocitac: :pocitac: a mame tichou domacnost taky :D
Ted sem teda stastna, ze tchanovce vidim dvakrat za rok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
26.7.12 18:55

@Troj Zkus mu argumentovat, že je hnusné čekat, až tchán chcípne, ale že tu je snaha o udrženi dobrých a vhodných vztahů, ale z jedné strany to bylo zneužilo. Zkus se ho zeptat, jak by se mu líbilo, kdybys udělala tvojí mamce jídlo každý večer a on by jídlo neměl, protože jsi neměla čas, protože ses o ní starala. Začalo by mu to hodně lézt krkem.
I když uznávám, že když si občas člověk stěžuje, tak to může být přehánění, ale taky to může být jen zlomek toho, co člověka štve a je mu blbé to takhle přímo na netu napsat.

Snad si ho brzo usmíříš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
26.7.12 19:01

@JanaK88 Ne on je nastvany, on se tu potutelne usmiva!!! To ja sem zrala na vybuch :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
26.7.12 19:03
@Troj píše:
@JanaK88 Ne on je nastvany, on se tu potutelne usmiva!!! To ja sem zrala na vybuch :cert: :cert: :cert:

Dej si sklenku vína nebo sklenku piva a ber to trošku s nadhledem, já se tu půl roku mučila jednou diskuzí, než jsem si ji definitivně vymazala a rozhodla se odpovídat na „nevýbušná“ témata a hlavně je nesdělovat přítelovi, protože je téměř vždy v opozici a brání z jeho pohledu „slabší“ (=napadenou) stranu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
26.7.12 19:29

@JanaK88 Tak uz si to nechal vysvetlit ;) a poucena z nezdaru uz nebudu doma nic rozebirat :D :D

Kazdopadne tyhle vetsi problemy jsou fakt maras a nechapu, ze se ti rodice fakt sami nestydi :( jako jsou to rodice a vsechno, ale nasi by si tohle fakt nikdy nedovolili :( jeste ted je musime furt presvedcovat, ze kdyz chteji prijit, tak nemusi nic nosit a tak… To ke proste asi fakt o lidech :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
26.7.12 19:59

@Troj :D Ono to má opravdu vše 2 strany, ale občas to opravdu je zneužíváno z jedné strany :? On ten člověk taky může být nemocný (je jedno jestli psychicky nebo fyzicky) anebo může jít o stáří a takovému člověku to přijít nemusí, ale prostě všeho moc škodí. Zakladatelka nepíše věk, ale stejně to spíš tipují, že tchán vyrůstal v tom, že ženské posluhují a děti se o rodiče MUSÍ postarat za každé situace. Ale tahle diskuze není moc o tchánovi - toho nikdo nezmění, ale jak otevřít oči manželovi a to bude opravdu oříšek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
26.7.12 20:23

Napadla mě taková drobná zákeřnost - co zkusit začít vařit ultrazdravě, aby tchána přešla chuť? V pondělí zapečené tofu, v úterý sojový plátek, ve středu dušená brokolice, ve čtvrtek pohankové palačinky…a tady jsem vám, tatínku, koupila domů sojový jogurt a upekla cereální sušenky…

Třeba by ho po týdnu přešla chuť chodit se k vám najíst, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.12 21:32

@Troj odstěhovat se nechci, protože tohle je můj dům (= jsme ve vlastním) a teď rekonstruujeme… S penězma na tom nejlíp nejsme, proto nechám raději rohlíky tchánovi, aby chlap neprojel benzín… Čas jsem rozpočítávala. Dokonce jsem klesla tak hluboko, že mi stačí, aby s námi byl půl soboty nebo neděle a aspoň 2× večer v týdnu.
Tady je hlavně problém ten, že ho tchán cca od 12 let vychovával, tudíž on nemá žádný smysl pro režim, společné večeře a společné trávení času a já trpím a snažím se ho do toho natlačit a on by i chtěl, ale řekne to tátovi a ten buď dojede nebo za nějakou dobu zavolá, že mu je špatně (jednou manžel nejel a tchán se tak užíral, že ho nikdo nemá rád, že měl slabší infarkt). Opravdu jsem ráda, že s ním tráví čas, ale štve mě, že to je na úkor naší rodiny…
@Elke tak ho vezme chlap do hospody (za naše peníze) a na to nemáme. Když se ozvu, tak mi řekne, že jsem měla uvařit.
No a jako bonus před nedávnem navrhl, že když přiděláváme nové pokoje, tak by si jeden mohl vzít on a bydlet u nás :zed: a hned začal řešit, co kde budeme mít (vyplynulo z toho, že on si vezme náš stávající byt 2+1 a my půjdeme s dětmi do podkroví, kde bude taktéž 2+1… My to děláme, abychom mohli mít víc pokojů… On prodá svůj byt, aby si mohl koupit nové auto…)

• Citovat
  • Upravit
4306
26.7.12 21:45

Můj barák, žádný tchán, to bych manžílkovi opravdu zatrhla takové výmysly :cert: Tohle je pak už o rozvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová