Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Me teda připadá hodne divný to že ty máš hladovet kvuli nekomu to je proste blbost… když se s sebou necháš takhle zametat tak se to bude jen stupnovat a nakonec tam budeš jako hospodynka a jíst budeš když uznají za vhodne že jim neco zbylo ![]()
Stezovani je na nic, chce to nejakou akci, pokud nepomaha mluveni, tak bych zkratka prestala manzelovi slouzit, nevarila bych mu, neprala, neni to tvoje dite
@Anonymní píše:
Stěžuju si hlavně na to, že mi manžel slíbí fajn oběd ve dvou a místo toho jede s tchánem do pryč.
S houskama nic neudělám. To bych si je musela schvat.
Stěžuju si na dospělého chlapa, kterému není blbý přijít do synovy domácnosti, zadarmo se najíst a odjet. Když mu někdo něco řekne, tak to překroutí, otočí a on z toho vyjde jako největší chudák.
Tchánovi bych to až tak nezazlívala - není přece nic divného na tom, že jí rodiče/tchánovci u dětí a naopak
. Tvého chlapa bych hnala, tady chápu, že už si stěžuješ - a tím spíš bych se já v klidu najedla. On se jednak vyjádřil, že se porce vzdá a za druhé se vykašlal na domluvené - tak proč bys měla hladovět ty?
Ahoj-já mám tchána, se kterým si říkám už 16 let jen dobrý den a nashledanou…bohudík tchýni mám úžasnou. Nechápu jak s ním může žít:-(on nemá rád lidi. Nevychází s vlastními syny a vnoučata ho zajímají jen pokud mají míň jak 1 rok…
@Anonymní píše:
Hele a nepremyslela jsi o tom, promluvit si s chlapem, ze ti to vadi? Ze ti to proste takhle nevyhovuje a ze nikomu taky neomezujes zivot svymi rodici?
Myslíš si, že o tom nemluvíme? Pravidelně to řešíme. Zkoušela jsem všechno, co mě napadlo. Vysvětlování, výčitky, scény, přecházela jsem to v klidu… Dokonce jsem se týden chovala k mamce stejně jako on.
Moje mamka bydlí vedle nás a mluvím s ní míň než on se svým otcem.
Ráno mu volá hned po probuzení, večer těsně před spaním, volá mu z práce (mně ne), během odpoledne s ním mluví třeba 8×.
Pěkný, že jsi v tom byla vychovávaná a to samé tedy chceš pro své děti?
Jasně bych manželovi dala najevo co si o tom myslím a když by i tak měl svojí hlavu, tak bych zabalila svoje a prckovi věci a na týden bych si hodila voraz třeba u rodičů… ![]()
@Naima píše:
Tchánovi bych to až tak nezazlívala - není přece nic divného na tom, že jí rodiče/tchánovci u dětí a naopak. Tvého chlapa bych hnala, tady chápu, že už si stěžuješ - a tím spíš bych se já v klidu najedla. On se jednak vyjádřil, že se porce vzdá a za druhé se vykašlal na domluvené - tak proč bys měla hladovět ty?
On u nás jí 6× do týdne od rána do večera. Udělal si ze mě (z nás) fullservis. My u něj nejíme nikdy.
A už jsem se najedla a sežrala jsem jim skoro všechno maso ![]()
@mmonica píše:
Stezovani je na nic, chce to nejakou akci, pokud nepomaha mluveni, tak bych zkratka prestala manzelovi slouzit, nevarila bych mu, neprala, neni to tvoje dite
To už tu taky bylo. Tento týden jsem stávkovala, dokud nebude kuchyň, tak nebude nic. Vařila jsem prvně od neděle. O to mě to štve víc. Prala jsem jen pro dítě a pro sebe…
@dadasik píše:
A jaký to bylo???
Užila jsem si to, dobře jsem si to uvařila
Plus jsem mu sežrala koblihu. Je jedna, dostal by ji tchán. NEDÁM ![]()
@Anonymní píše:
On u nás jí 6× do týdne od rána do večera. Udělal si ze mě (z nás) fullservis. My u něj nejíme nikdy.
A už jsem se najedla a sežrala jsem jim skoro všechno maso
Tak to by mě opravdu štvalo velice a vůči takovému vyvařování bych se velmi vymezila. A udělala jsi dobře, že jsi se najedla, nejsi snad po tom všem vaření ještě považovaná za psíka, který sní, co zbyde
. A chválím i tu koblihu
.
No chápu, že se zlobíš na tchána, jeho chování není normální. Ale úplně stejně se zlob na muže, že mu to dovolí a drží s ním, a v neposlední řadě na sebe, protože tys měla taky zakročit hned ze začátku. Říkáš, žes to zkoušela, ale bylo zle. No, očividně to po dobrým ani domluvou nepůjde, tak hold chvíli bude zle. Je nejvyšší čas si dupnout a vydržet chvíli neshod, než takhle žít celej život. Začni u toho jídla - moc dobře, že ses najedla, ještě si pak dej tu housku
A že bude chlap o hladu - dobře mu tak, když se vykašle na vaši domluvenou večeři! Krom toho, ho očividně moc netrápí, co budeš jíst ty… Jen ho nech, ať se vzdá svýho jídla pro tchána - až mu dojde, že jde fakt o jeho žvanec, tak si to třeba příště rozmyslí ![]()
A co říct manželovi o víc peněz na jídlo? Když vaříš 6× za týden jednu porci navíc + svačinky.
@Anonymní píše:
Užila jsem si to, dobře jsem si to uvařilaPlus jsem mu sežrala koblihu. Je jedna, dostal by ji tchán. NEDÁM
@Zola on by se vzdal jídla i pro mě.
Jinak se obávám, že by to mohlo skončit hodně špatně, protože tchán se ho nevzdá…
U nás to funguje tak, že se oba s manželem budeme hádat, že se má najíst ten druhý. On je hodný člověk, možná až moc, proto nechá tchána, aby s ním manipuloval. Pro rodinu by se rozkrájel. Když teď byli pryč, tak mi přivezl Frisco, protože ví, že ho mám ráda…