Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
a kamarady nemas? my mame v dedine i adoptivni babicky…takze ter jich pak ma furu ![]()
Tak kamarádky mám,ale jsou všechny v práci,když je nejhůř tak ho pohlídají,to je tak jednou za rok a to když je to nevyhnutelné,jinak se to snažíme řešit sami.V dědině se s nikým nebavím,díky tchýni,navykládala o nás hrozné věci,takže od nás dali všichni ruce pryč a ani se mi nechce říkat někomu jinou verzi.Navíc jsem přistěhovalá,takže to je také mínus.
Dej si inzerát, je spousta čerstvých důchodkyň, které mají spoustu času, děti daleko a rády by se o nějakého prcka staraly ![]()
Ja jsem na tom taky stejne, mamka mi umrela kdyz mi bylo 20, takze mam jen tatu a segru, s tema se teda normalne stykame. S tetou taky. Tyhle dve budou pro dceru asi nejdulezitejsi zeny krom me. Blby je ze bydlime v zahranici a vidame se zridka a spis jezdime my tam nez oni k nam. Hlidaji jen kdyz jsme tam, tady jsme na vse sami.
S tychni ani s tchanem se nestykame, ani muz.
ja to teda resim pani na hlidani, chodi jednou tydne a na tri hodiny, abych mela taky trochu oraz.
taky nevim jak to pak budeme vysvetlovat a hlavne jak to bude treba s prazdninama a tak…jestli zaskoci tety, nebo se deda vzmatori a nebude takovy hlidaci drevo.
Nemáme to úplně stejně, ale podobně.Nestýkáme se s manželovými rodiči a moji bydlí 400km daleko, takže se vídíme párkrát ročně.
Malá bude mít dva roky a zatím jsem vše zvládla s ní.Jakmile dojde na to, že bych potřebovala hlídání, seženu si „chůvu“.
V tvém případě bych se nikomu nevnucovala.Pokud nemají zájem o malého, tak ať si trhnou nohou.
Jak vysvětlit, že nemá babičku neporadím, taky mě to čeká.Napadá mě jen říst, mu, že babička bydlí moc daleko ![]()
Tak ,že babičky bydlí daleko říct můžu,ale asi mi to nebude nic platné tchýně se z dědiny odstěhovala do vedlejší a často tam jezdí za kamarádkama,takže mám strach aby s ní náhodou malý nepřišel nějak do kontaktu nebo mu to někdo neřekl,že je to jeho babička.
Zakladatelko a co mam delat ja?? Rodice jiz zemrely a tchyne bydli daleko, takze nehlida, deti mam tri
Tak to máš samozřejmě těžší než já,je rozdíl mít jedno a nebo 3 děti.Obdivuju,že to zvládáš a přeju hodně energie,kterou budeš asi ještě potřebovat.
Já taky nemám žádnou babičku, obě umřeli, než jsem se narodila. za mamku to vyřešila moje teta, které jsem se strašně bála a ona je přitom takový typ, co miluje děti, která mi jako prckovi řekla, že ona je přeci moje babička a já jsem padla na zadek prý! Je mi 23 a stejně jí pořád říkám babi
Taky nemám matku ani tchýni - obě umřely dřív, než se nám narodily děti
No co s tím mám dělat - prostě nic.
Ty máš aspoň nějakou mizivou naději, že se časem usmíříte, ale pospěšte si, život je krátký. A dítě ať hlídá přítel, taky to tak řešíme. Pokud je furt v práci, o to víc peněz bude na placený hlídání…
@jizvíková píše:
Zakladatelko a co mam delat ja?? Rodice jiz zemrely a tchyne bydli daleko, takze nehlida, deti mam tri
Tak proc si nemela treba jen jedno dite?
Zakladatelko, hlavu vzhuru,zkus se smrncnout po dedine s ditetem zastav se na kus reci u nejake babiny a uvidis ona se nejakahodna teta najde
ja taky ziju na dedine,jsem tu pristehovana,svobodna mamina dve deti,potkala jsem tu jednu fajn starou pani,ktera nema sve deti ani vnuky parkrat jsme púokecali za plotem a jak je rada,kdyz prijdu na kafe s klukama,a kluci ji maji moc radi,takze sup mezi lidi ![]()
@marra píše:
Tak proc si nemela treba jen jedno dite?Zakladatelko, hlavu vzhuru,zkus se smrncnout po dedine s ditetem zastav se na kus reci u nejake babiny a uvidis ona se nejakahodna teta najdeja taky ziju na dedine,jsem tu pristehovana,svobodna mamina dve deti,potkala jsem tu jednu fajn starou pani,ktera nema sve deti ani vnuky parkrat jsme púokecali za plotem a jak je rada,kdyz prijdu na kafe s klukama,a kluci ji maji moc radi,takze sup mezi lidi
Marro, protoze jsem neplodna… precti si neco o IVF
@jizvíková No tak to si samozrejme z tveho nicku nevycucam,ze.Kazdopadne,vsude kde ses zminujes ze mas tri deti a kolik to je jako prace,kazda mame deti,mozna by to chtelo trochu empatie pro priste
![]()
@mikitaa píše:
a kamarady nemas? my mame v dedine i adoptivni babicky…takze ter jich pak ma furu
Ano přesně jak píšeš, adoptivní prarodiče na vesnici jsou kolikrát lepší. Také to tak máme i když moje mamka jako babička celkem funguje, ale je daleko. S tchýní se také nestýkáme.
Chtěla bych se zeptat jestli jste na tom některá podobně a jak to řešíte.Už přes 2 roky se nestýkáme s tchýní a s mou matkou 6 let.Naši jsou alkoholici a v 18 letech se o mě přestali starat,takže jsem se odstěhovala k příteli.Celé dětství nestálo za nic otec nás byl a nebylo ani na jídlo a tak po tom všem nemám ani chuť se s rodiči ještě někdy vidět.Navíc má matka o svých vnucích mluví jako o parchantech…Tchýně mě nechtěla od první chvíle co mě viděla,snažila se nás rozeštvat,ani na svatbu nám nešla,pak mě začala urážet a mlátit,takže jsme se odstěhovali a nestýkáme se.Ona akorát nechce dát pokoj,dělá pořád nějaké problémy a znepříjemňuje nám život.O malého také zájem nemá.Nikdy mu nic nedala a ani ho nepochovala,prý je to moje dítě a ona nic co je ode mě nechce.Někdy jsem opravdu na dně,potřebovala bych malého pohlídat…jenže nikoho nemám.Rodina manžela drží s tchýní takže tam žádnou pomoc čekat nemohu a s mojí rodiny bydlí všichni na druhé straně republiky.Navíc malý se začíná ptát proč nemá babičku…Nevím jak to řešit.