Nemám ani matku, ani tchýni

Anonymní
23.5.12 11:30

Nemám matku ani tchýni

Chtěla bych se zeptat jestli jste na tom některá podobně a jak to řešíte.Už přes 2 roky se nestýkáme s tchýní a s mou matkou 6 let.Naši jsou alkoholici a v 18 letech se o mě přestali starat,takže jsem se odstěhovala k příteli.Celé dětství nestálo za nic otec nás byl a nebylo ani na jídlo a tak po tom všem nemám ani chuť se s rodiči ještě někdy vidět.Navíc má matka o svých vnucích mluví jako o parchantech…Tchýně mě nechtěla od první chvíle co mě viděla,snažila se nás rozeštvat,ani na svatbu nám nešla,pak mě začala urážet a mlátit,takže jsme se odstěhovali a nestýkáme se.Ona akorát nechce dát pokoj,dělá pořád nějaké problémy a znepříjemňuje nám život.O malého také zájem nemá.Nikdy mu nic nedala a ani ho nepochovala,prý je to moje dítě a ona nic co je ode mě nechce.Někdy jsem opravdu na dně,potřebovala bych malého pohlídat…jenže nikoho nemám.Rodina manžela drží s tchýní takže tam žádnou pomoc čekat nemohu a s mojí rodiny bydlí všichni na druhé straně republiky.Navíc malý se začíná ptát proč nemá babičku…Nevím jak to řešit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
23.5.12 11:34

a kamarady nemas? my mame v dedine i adoptivni babicky…takze ter jich pak ma furu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 11:38

Tak kamarádky mám,ale jsou všechny v práci,když je nejhůř tak ho pohlídají,to je tak jednou za rok a to když je to nevyhnutelné,jinak se to snažíme řešit sami.V dědině se s nikým nebavím,díky tchýni,navykládala o nás hrozné věci,takže od nás dali všichni ruce pryč a ani se mi nechce říkat někomu jinou verzi.Navíc jsem přistěhovalá,takže to je také mínus.

• Citovat
  • Upravit
7576
23.5.12 11:51

Dej si inzerát, je spousta čerstvých důchodkyň, které mají spoustu času, děti daleko a rády by se o nějakého prcka staraly :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.5.12 11:53

Ja jsem na tom taky stejne, mamka mi umrela kdyz mi bylo 20, takze mam jen tatu a segru, s tema se teda normalne stykame. S tetou taky. Tyhle dve budou pro dceru asi nejdulezitejsi zeny krom me. Blby je ze bydlime v zahranici a vidame se zridka a spis jezdime my tam nez oni k nam. Hlidaji jen kdyz jsme tam, tady jsme na vse sami.

S tychni ani s tchanem se nestykame, ani muz.

ja to teda resim pani na hlidani, chodi jednou tydne a na tri hodiny, abych mela taky trochu oraz.

taky nevim jak to pak budeme vysvetlovat a hlavne jak to bude treba s prazdninama a tak…jestli zaskoci tety, nebo se deda vzmatori a nebude takovy hlidaci drevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
23.5.12 11:57

Nemáme to úplně stejně, ale podobně.Nestýkáme se s manželovými rodiči a moji bydlí 400km daleko, takže se vídíme párkrát ročně.
Malá bude mít dva roky a zatím jsem vše zvládla s ní.Jakmile dojde na to, že bych potřebovala hlídání, seženu si „chůvu“.
V tvém případě bych se nikomu nevnucovala.Pokud nemají zájem o malého, tak ať si trhnou nohou.
Jak vysvětlit, že nemá babičku neporadím, taky mě to čeká.Napadá mě jen říst, mu, že babička bydlí moc daleko :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.12 12:09

Tak ,že babičky bydlí daleko říct můžu,ale asi mi to nebude nic platné tchýně se z dědiny odstěhovala do vedlejší a často tam jezdí za kamarádkama,takže mám strach aby s ní náhodou malý nepřišel nějak do kontaktu nebo mu to někdo neřekl,že je to jeho babička.

• Citovat
  • Upravit
14046
23.5.12 12:12

Zakladatelko a co mam delat ja?? Rodice jiz zemrely a tchyne bydli daleko, takze nehlida, deti mam tri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 12:17

Tak to máš samozřejmě těžší než já,je rozdíl mít jedno a nebo 3 děti.Obdivuju,že to zvládáš a přeju hodně energie,kterou budeš asi ještě potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
3832
23.5.12 12:36

Já taky nemám žádnou babičku, obě umřeli, než jsem se narodila. za mamku to vyřešila moje teta, které jsem se strašně bála a ona je přitom takový typ, co miluje děti, která mi jako prckovi řekla, že ona je přeci moje babička a já jsem padla na zadek prý! Je mi 23 a stejně jí pořád říkám babi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.5.12 12:54

Taky nemám matku ani tchýni - obě umřely dřív, než se nám narodily děti :,( No co s tím mám dělat - prostě nic. :nevim: Ty máš aspoň nějakou mizivou naději, že se časem usmíříte, ale pospěšte si, život je krátký. A dítě ať hlídá přítel, taky to tak řešíme. Pokud je furt v práci, o to víc peněz bude na placený hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
23.5.12 12:59
@jizvíková píše:
Zakladatelko a co mam delat ja?? Rodice jiz zemrely a tchyne bydli daleko, takze nehlida, deti mam tri

Tak proc si nemela treba jen jedno dite?

Zakladatelko, hlavu vzhuru,zkus se smrncnout po dedine s ditetem zastav se na kus reci u nejake babiny a uvidis ona se nejakahodna teta najde ;) ja taky ziju na dedine,jsem tu pristehovana,svobodna mamina dve deti,potkala jsem tu jednu fajn starou pani,ktera nema sve deti ani vnuky parkrat jsme púokecali za plotem a jak je rada,kdyz prijdu na kafe s klukama,a kluci ji maji moc radi,takze sup mezi lidi ;)

• Citovat
  • Upravit
14046
23.5.12 21:39
@marra píše:
Tak proc si nemela treba jen jedno dite?Zakladatelko, hlavu vzhuru,zkus se smrncnout po dedine s ditetem zastav se na kus reci u nejake babiny a uvidis ona se nejakahodna teta najde ;) ja taky ziju na dedine,jsem tu pristehovana,svobodna mamina dve deti,potkala jsem tu jednu fajn starou pani,ktera nema sve deti ani vnuky parkrat jsme púokecali za plotem a jak je rada,kdyz prijdu na kafe s klukama,a kluci ji maji moc radi,takze sup mezi lidi ;)

Marro, protoze jsem neplodna… precti si neco o IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
23.5.12 21:52

@jizvíková No tak to si samozrejme z tveho nicku nevycucam,ze.Kazdopadne,vsude kde ses zminujes ze mas tri deti a kolik to je jako prace,kazda mame deti,mozna by to chtelo trochu empatie pro priste ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
kalafunka
25.5.12 10:31
@mikitaa píše:
a kamarady nemas? my mame v dedine i adoptivni babicky…takze ter jich pak ma furu :mrgreen:

Ano přesně jak píšeš, adoptivní prarodiče na vesnici jsou kolikrát lepší. Také to tak máme i když moje mamka jako babička celkem funguje, ale je daleko. S tchýní se také nestýkáme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová