Kdo je v právu? Já, nebo tchyně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
24.5.12 21:30
@kubykula píše:
souhlasím s tebou…taky malujem různě po betonu po cestě atd…déšt do smyje…chudáci naši sousedi, my včera tady s ostatníma maminama (scházíme se asi deset mamin s dětma z okolních baráku na malém hřišti u nás) dělali olympiádu a to bylo řevu, jak děti navzájem fandili atd…se divím že někdo nezařval, klííídek :-D

Nám děti kreslí před barákem na silnici (moc aut tam nejezdí, je to obytná zóna) a je to moc pěkné, skoro mi bývá líto, když zaprší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.5.12 21:52

Musím říct, že mně občas nějaká paní tohoto typu na našem sídlišti výrazně chybí. Bydlíme v nové čtvrti a ulici jednoznačně vládne gang místních matek na rodičovské. Děti můžou úplně všechno - od malování křídou po parkovišti, kam se člověk za slunných dní bojí zajet, aby někoho nepřejel, přes hulákání pod okny (za přizvukování rodičů) často od časného rána a tak dál… Na druhou stranu, nedej bože, když náš pes zvedne nohu nad některým počmáraným patníkem…

Jako malé nás podobné nasertivní důchodkyně na sídlišti udržovaly v režimu, kdy jsme jako děti neobtěžovaly sousedy řevem a podobně. Kdyby si na nás některá z nich přišla stěžovat, schytaly bychom to doma podruhý…

Neříkám, že je dobré děti seřvat za každou pitomost typu kreslení křídou na parkovišti. Ale přesvědčení některých rodičů, že jejich děti můžou všechno mi dost leze na nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.5.12 21:55
@Elke píše:
Musím říct, že mně občas nějaká paní tohoto typu na našem sídlišti výrazně chybí. Bydlíme v nové čtvrti a ulici jednoznačně vládne gang místních matek na rodičovské. Děti můžou úplně všechno - od malování křídou po parkovišti, kam se člověk za slunných dní bojí zajet, aby někoho nepřejel, přes hulákání pod okny (za přizvukování rodičů) často od časného rána a tak dál… Na druhou stranu, nedej bože, když náš pes zvedne nohu nad některým počmáraným patníkem…

Jako malé nás podobné nasertivní důchodkyně na sídlišti udržovaly v režimu, kdy jsme jako děti neobtěžovaly sousedy řevem a podobně. Kdyby si na nás některá z nich přišla stěžovat, schytaly bychom to doma podruhý…

Neříkám, že je dobré děti seřvat za každou pitomost typu kreslení křídou na parkovišti. Ale přesvědčení některých rodičů, že jejich děti můžou všechno mi dost leze na nervy…

Tak s tím souhlasím, pěkně napsané :D
Taky mě rozčilují maminy, které si myslí, že jejich děti můžou všechno. Z mé vlastní zkušenosti jsou to převážně matky jednoho dítěte, které je středem jejich světa.
Taky nejsem pro zakazování každé pitomosti, ale nějaká pravidla by měla být. I pro to kreslení po chodníku a kopání s míčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
24.5.12 21:59
@Elke píše:

Neříkám, že je dobré děti seřvat za každou pitomost typu kreslení křídou na parkovišti. Ale přesvědčení některých rodičů, že jejich děti můžou všechno mi dost leze na nervy…

Výborně napsaný. Já nejsem proti tomu, aby si děti hrály, pro mě za mě ať občas i trochu hlučí, ale co je moc, to je moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
24.5.12 22:02

A vy bydlíte v bytě s tchýní??nebo je u vás jen navezená? jinak souhlasím s prvním názorem, ještě pochopím ten míč, kdyby třeba dítě spalo s otevřeným oknem, ale malování teda na tom nevidím nic špatného. :lol: :lol: Navíc, když to smyje déšť a ještě ke všemu se mi takový kresbičky moc líbí. :hug: :mavam: Měj se krásně zakladatelko a nenech si klidnou čtvrť zošklivit neklidnou tchýní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.5.12 06:35

Nevím, kdo je v právu podle práva, ale souhlasím s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
25.5.12 06:38

Ono teda nevim, jak pro vas, ale pro me je desne tezky se hadat, kdyz na to nejsem pripravena, tzn. prakticky kdy. Argumentuju uplne nesmyslne a trebas i zastavam uplne opacny nazor, nez kdybych se pripravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
25.5.12 06:53
@Pudloslava píše:
Ono teda nevim, jak pro vas, ale pro me je desne tezky se hadat, kdyz na to nejsem pripravena, tzn. prakticky kdy. Argumentuju uplne nesmyslne a trebas i zastavam uplne opacny nazor, nez kdybych se pripravila.

Hi, to je dobré, to musíš být pak překvapená sama ze sebe, že se sebou vlastně nesouhlasíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
The Original
25.5.12 15:00

souhlas s tebou :palec:

• Citovat
  • Upravit
7569
25.5.12 15:03

také souhlasím s tebou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.5.12 13:46
@Kallkapa píše:
Hi, to je dobré, to musíš být pak překvapená sama ze sebe, že se sebou vlastně nesouhlasíš :)

no v tu chvili mas dve moznosti, racionalizovat si svuj prvni nazor a zayrte se hadat a byt na sebe narana, nebo najednou otocit, coz vetsinou druhou stranu takyx zaskoci a misto aby adekvatne zareagovala, tzn. ukoncila debatu, vetsinou ti to da poradne sezrat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.6.12 08:10

Milá Terko,asi bych neřešila kdo má pravdu,ale spíš bych přemýšlela,jak a čím tchyni zabavit,aby nevymýšlela prkotiny.Podle mě se nudí a tak hledá příležitost,jak se projevit.Je jí víceméně jedno jestli někomu,třeba jen slovně ublíží.Když už není vyhnutí a musíte s tchýní žít,pokuste se o nějaký kompromis.Proberte s ní v klidu,že nebydlíte na samotě,že je důležitý vycházet se sousedy,třeba si neuvědomuje své chování.Ona je každá rada drahá,ale snad se vše zase srovná.Moc ti to přeju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová