Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si ani u jednoho dítěte pohlaví prozradit předem nenechala a u obou holek jsem byla přesvědčená, že to bude kluk (podle svých pocitů i podle toho, co říkali ostatní). Určitě bych víc věřila doktorům na základě UZ než tomu, jak to vidí ostatní. Přeju hlavně zdravé miminko
.
U nás také bez pochybností… a také mi každý při prvním těhotenství říkal „to bude jasný kluk, ten tvar břicha, ta krásná pleť, ty vlasy, jaké máš…“
Je z toho jedna z nejkrásnějších holčiček široko daleko… jsem taková skromná, že jo, chichichi
![]()
A při druhém těhu to samé obráceně… „to bude zase holka, viď, máš ty vlasy takové mastnější a přibíráš…“ … kluk jak vyšitý
![]()
My chtěli překvapení, ale půlka lidí v okolí tvrdila, že to bude kluk a druhá půlka že holka. Našli se i tací, co si mysleli že budou dvojčata (a to se někteří ptali i po porodu, prý jestli mi tam to druhý nenechali
) Tím chci říct, že na lidi nedej. Věř doktorům… i ti se sice můžou splést, ale když už ti to řekli dvakrát, tak to není moc pravděpodobné. Jo a kluk je taky super ![]()
Právě na tom genetickém UTZ říkal bez rozmýšlení že holka.Byla jsem do toho tak zapálená,mám uchystané že vyperu vše růžové
A ty lidi okolo mi to trošku kazí ![]()
Ahojky,
taky jsem vypadala v obou případech na kluka (holku uhodli jen 2 človíčci - moje babička a holčina, která říkala, že taky vypadala na kluka a měla holku), prostě podle okolí jasnej kluk. V obou případech. A v obou případech říkal Dr. ve 20 tt, že to bude holka a měl pravdu. Když jsem spustila o pověrách, tak mi řekl, že kdyby to nevěděl jistě, tak mi to neříká…
Tak se neboj, bude to OK, hlavně, aby bylo mimčo zdravý. ![]()
Jinak tě chápu, já se díky těm babskej pověrám taky do poslední chvíle bála, že to bude kluk. ![]()
Mám kluka i holku,trefil se.U holky mě řekl,že to není na 100% ale na na tisíc.
Vyfotil mi i její stydké psyky ![]()
U mně se doktor trefil už ve 14tt ![]()
Neboj, podle tvaru břicha a pleti a prstýnků se to rozhodně nepozná ![]()
dusicka.. píše:
Mimochodem, porad rikam, ze je fajn nechat se prekvapit. Clovek nema stresy, jestli se dr. trefili
Nám řekli holčičky už v 13. týdnu na NT UZ, pak už jen potvrzovali… Ale vypadala jsem na 100% kluky - břicho dopředu špičatý, pleť jak nemluvně, bohovský vlasy… co bych za to teď dala ![]()
no tak při prvním jsem si pohlaví nenechala říct a všichni tvrdili, že určitě holka-a nejlépe dvojčata, protože jsem byla fakt jak mašina a přibrala jsem všude, i přes zadek a boky. A je to kluk. Teď si nechám říct, zatím to bylo jen tak nejistě, ale že zatím spíš holka…A přes počáteční teda vyloženě puberťáckou pleť samý beďar
teĎ už jsem zase pěkně vylízaná, zatím jsem ještě vůbec nic nepřibrala, spíš naopak. Tak taky čekám, jestli mi ji za měsíc potvrdí.
A naopak jedna spolužačka, když byla těhotná, tak jsem si říkala podle těch pověr, že snad musí mít určitě holku, jak ta byla chudera škaredá v tom těhu…a má taky kluka. Tomu sse fakt nedá vůbec věřit, takže je nejlepší to neposlouchat nebo se tím bavit, jak se ti lidi dohadují.
Měli pravdu u chlapečka i holčičky. Co řekli cca v 17. týdnu to platilo a teď se určitě taky nepletou protože od 13. týdne to vypadá na kluka a nic se nemění
a mimochodem kvůli tomu, že budu mít dva kluky a jednu holčičku fakt nebrečím…
Hele mně taky všichni tvrdili, že to budou kluci 2×. Vlasy, pleť výstavní i tvar břicha. Doktorům nevěřili, že prý se stoprocentně museli splést, když vidí holky. No nespletli ![]()
Poprvé mi to bylo lautr šumák, co to bude. A je fakt, že sice dr. měl u UTZ někoho na stáž, tak to ukazoval a popisoval odbornými výrazy a říkal: Tady vidíte klitoris. Takže tomu jsem docela věřila, ale protože už je to spoustu let a utz nebyly tak dobré, tak jsem tolik růžové nenakupovala.
Podruhé bych si možná o pidikousek víc přála kluka, když jsem už holku měla, ale i tak jsem byla ráda, že mimi vůbec je. Asi bych to ani moc neřešila, kdybych na NT screeningu jasně neviděla pinďu. Dr. jsem se neptala, ale fakt jsem byla přesvědčená, že to bude kluk, takže mě překvapilo, když mi v 19tt dr. a ve 20tt na genetickém utz řekli, že to je holka. Tak jsem si to hledala po netu a zjistila, že je šance, že by se spletli, ale to by miminko muselo mít nožičky u sebe a tisknout pinďu i pytlík mezi nima.
Já samozřejmě vyslechla milion historek o tom, jak té či oné tvrdili holku a vylezl kluk, takže já budu mít kluka, když na to tak vypadám, ale moc jsem tomu nevěřila a taky vylezla holka ![]()
nam tvrdili kluka a holku, mame dva kluky
proc bulis? kluci jsou spatni??
Jo a pleť jsem měla od začátku těhotenství šílenou, vlasy krásný, takže si pak vyber jestli holka nebo kluk.