Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem nastávajícím maminkám!
Jsem v 16+4tt a moc ráda bych začala chodit plavat a udělala tak něco pro sebe i pro mimi. Nechtěla by se ke mě některá z vás přidat? Bydlím kousek za Prahou, takže, kdyby tu byla nějaká spřízněná duše z Prahy a okolí, byla bych moc ráda…
Ahoj, já jsem taky šla plavat, ale chytla jsem takovou infekce, že mě svědila pipka až do krku. Jsem z Plzně a bazén mi nikdy nevadil. Tak jen bacha na to, chce to vyzkoušet
.
Evi nestraš nebo nikam nepůjdu
Doufám, že v bazénech snad dbají na směrnice a vodu udržují v dobrém stavu. Někdy infekce může být i z oslabeného organismu… Ale do žádné pochybné vody určitě nepolezu.
tak mě doktor plavání doporučil. Bála jsem se také infekce z vody a byla jsem upozorněná, že infekce od bazénu se nosí ze šaten a sprch (plísně apod.) ve vodě je hlavně čůrání
, které se následně přenesou
Já plavala cca měsíc pravidelně 2×týdně a hned jsem se mohla udrbat
Ale je pravda, že jsem na to nezanevřela chodím ne tak často pořád a dobrý…
Bohužel na to trpím a tak chci skusit bazén Hloubětín. Je tam slaná voda, tak to snad k nečemu bude. Jen ještě musím čekat, až budu fit ![]()
O tom Hloubětíně jsem taky uvažovala, jen bych to měla přes celou Prahu, ale vlastně ani to by mi nevadilo. Vážně se potřebuju začít hejbat (cítím záda a to je špatný).
Samara - a ty teď tu infekci máš nebo něco jiného tě trápí?
Tánik píše:
O tom Hloubětíně jsem taky uvažovala, jen bych to měla přes celou Prahu, ale vlastně ani to by mi nevadilo. Vážně se potřebuju začít hejbat (cítím záda a to je špatný).
Samara - a ty teď tu infekci máš nebo něco jiného tě trápí?
To ne, ale trpím na to. Teď je to rýma
Zítra musím ráno k doktorce, tak snad mi na to něco dá. Mám pocit, že mam rýmu od začátku těhu ![]()
Samara, tak snad rýmu už brzy vyženeš z těla ven
Vím, jak je šíleně nepříjemná. Musím zaklepat, že zatím se držím a nic zákeřnýho mě nezkolilo… A ty jsi v kolikátém týdnu?
Tánik píše:
Samara, tak snad rýmu už brzy vyženeš z těla venVím, jak je šíleně nepříjemná. Musím zaklepat, že zatím se držím a nic zákeřnýho mě nezkolilo… A ty jsi v kolikátém týdnu?
Jsem ve 14tt.
Tánik, a jsi doma, nebo chodíš do práce? Ja jsem si dala marod
..ale ak se dohodnu v práci o změne prac.doby, nebo něco takového, tak půjdu pracovat.
No já musím být bohužel doma. Předtím jsem měla 3 potraty, takže doktor nechtěl nic riskovat. Bezva, to jsi ode mě jen 14 dní a kousek
A až se vyzdravíš, nechodila bys třeba se mnou teda někdy plavat? Když má člověk sparing partnera, je to lepší.
Jasně, proč ne. A můžem skusit Hloubětín
Tak bud na seba opatrná, držím
! Ja měla samovolnej potrat v lednu t.r., takže jsem taková trochu vystrašená.. No a co břiško, roste? U mně je to nic-moc, ale baštím a baštím, takže až se dostanu do plavek, snad nevyděsím okolí ![]()
Čus holky taky bych se přidala jsem tedy ještě „nebřuch“ ale snad bude vše ok…a plavat se tak nějak snažím pravidelně ale opravdu pravidělně mi to vychází jen 1× týdně…jsem z Chodova, já z bazénů žádné problémy nemám, takže v zásadě chodím buď na Zelený Pruh (někdo si stěžuje, že je tam chladnější voda) a nebo pak Slavie, a nebo je taky bazén v Hostíku u vysokoškolských kolejích ale tam jsem ještě nikdy nebyla. Jinak já mám volnější pátky (práce z domova
) takže to chodím většinou k ránu/dopol nyní na Slávii.
samara17 píše:
Jasně, proč ne. A můžem skusit HloubětínTak bud na seba opatrná, držím
! Ja měla samovolnej potrat v lednu t.r., takže jsem taková trochu vystrašená.. No a co břiško, roste? U mně je to nic-moc, ale baštím a baštím, takže až se dostanu do plavek, snad nevyděsím okolí
Dobré ráno, tak já se včera dívala na stránky bazénu v Hloubětíně a zdá se mi vyhovující. Tak šup šup ať už jsi zdravá a můžeme vyrazit plovat
Jinak já už trochu břicho mám, ale ne nic výraznýho. Těch plavek se taky začínám obávat, sice jsem zatím přibrala asi jen 1,5kg, ale připadám si už tlustá
Bydlím v Libři, což je kousek od Dolních Břežan (mrkni kdyžtak do mapy). Mám auto, takže s dopravou nemám problém. A kdybys chtěla, můžu se pro tebe do Petrovic stavovat. Měla bych to v podstatě při cestě
A můžu se optat, kolik ti je? Mně 26 a kousek ![]()