Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mari a fakt máš v bříšku jen jedno?
Mohla bych se na tebe obrátit s prosbou o pomoc při zjištění, kolik dostanu mateřskou? Volala jsem před chvilkou na sociálku, ale z toho, co mi řekli jsem naprostej jelen…
Já jsem finanční účetní mzdy nedělám, ale jsou na to šikovné kalkulačky na netu, zkus si to project např: výpočet mateřské atd, já jsem osvč takže ani ne zaměstnanec
a je jasné že jedno už je ![]()
Když já jsem právě byla taky OSVČ, ale to jsem musela přerušit a jsem na pracáku. Prostě nikdo mi nedokáže přesně a jasně vysvětlit, jak se to bude počítat. Ach jo, jsem teda trochu bezradná.
Tak to nějak shrň a pošly mi to do SZ a já to pošlu naší mzdovce ať se na to jukne…potřebuji vědět kdy jsi na posled byla zaměstnaná, jak jsi byla dlouho na OSVČ, zda jsi si připlácela nemocnenskou (já si jí platím od června), a jak dlouho jsi na na pracáku…Ps: jestli to chápu dobře jsi na pracáku nebo na nemocenské…pokud na nemocenské tak tam musíš mít nějaký vyměřovací základ a z toho by se Ti pak počítala i mateřská.
Mari, tak to asi už nebudu potřebovat. Otec se ustrnul a od září budu u něj zaměstnaná, pak se v listopadu hodím marod a měla bych mít nějakou slušnou mateřskou
Díky ale, že jsi mi chtěla pomoct!
To je taky řešení, já jsem zvědavá na sebe jako mi to nakonec vyjde s tou OSVČ, neb si platím jako na max mateřskou…tak uvidím. ![]()
Tánik píše:
Tak já už jsi těhu kalhoty musela pořídit. Předtím jsem se vešla už jen do jedněch a v poslední době jsem si při sezení stejně musela rozepínat knoflíkBřich už trochu roste, mrkněte na fotku… No a mimi se nám podařilo hned další měsíc po vysazení HA, což bylo na konci března. Jo a to jsme se
jen asi 2×. Náhoda, fakt…
Moc hezučké břiško
a kde jsi kupovala kalhoty?
Tak kontrola nám proběhla dobře. Mimi nám mávalo srandovně kostnatou ručičkou a vypadáto, že budeme mít chlapečka (váží 207g). Ještě aby dobře dopadla krev… Jo, ty kalhoty jsem vydražila na aukru, stály 255,– a jsem s něma moc spokojená.
Moc moc gratuluji já jdu příští čt a pak na screaning, tak se těším… ![]()
Tánik píše:
Tak kontrola nám proběhla dobře. Mimi nám mávalo srandovně kostnatou ručičkou a vypadáto, že budeme mít chlapečka (váží 207g). Ještě aby dobře dopadla krev… Jo, ty kalhoty jsem vydražila na aukru, stály 255,– a jsem s něma moc spokojená.
Myslím víkendové. Tak to máš štěstí za kalhoty. Mám 182cm a je na mně těžký najít kalhoty ![]()