Když nechce být v rodném listě...

36
1.9.10 20:48

Když nechce být v rodném listě...

Dobrý den,chci se jen zeptat zda někdo neporadí.. Čekám dítě s ženatým mužem, který mě opustil ve 4 měsíci těhotenství díky jiné mladé kočce.. prostě se zamiloval. I když mi tvrdil, že se rozvede a bude žít s náma.Prostě odešel za jinou a se mnou už nekomunikuje. Jen mi řekl, měj se hezky. Na dítě nechce platit ani nechce být uveden v rodném listě. Od té době co odešel je to asi měsíc, tak se neozval. Prosím kdo má nějakou zkušenost a poradí mi, jak dál? Chci ho udat do rodného listu a chci ať platí alimenty, ale nevím jak postupovat. Díky za radu A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2972
1.9.10 20:56

Ahoj A.,
nejsem si jistá, jestli to za to stojí, aby byl napsán v RL a platil alimenty…
Vezmi to z druhé strany, co když si bude chtít malé brát do své rodiny nebo za tou „kočkou“… Jak to poneseš?

Ty peníze za to nestojí…

Držím palce :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.9.10 20:57

Ahoj,

po návratu z porodnice kontaktuješ sociální pracovnici na Odboru sociálně právní ochrany dětí, spolu sepíšete žalobu na určení otcovství k soudu, úpravu výživy a výchovy dítěte. Když půjdeš přímo na soud, stejně bude sociální pracovnice kontaktována, dítě musí u soudu zastupovat kolizní opatrovník.

Testy otcovství zdarma nejsou, toto bude muset uhradit ten, kdo prohraje - ve vašem případě otec. Ale řízení na úpravu výchovy a výživy je zatím zdarma. I když jsem nedávno slyšela v TV, že i v této oblasti se chystají změny :nevim:

Jednodušší způsob by ale bylo domluvit se, před narozením souhlasným prohlášením uznat otcovství na matrice.Předběžně se domluvit na částce výživného, potom by už soudní řízení bylo jen formalitou, protože pokud soud neshledá závažné důsledky, dohodu rodičů schvaluje. Úprava výživného musí být soudně, aby měla právní hodnotu, jinak by Tě neposuzovali jako svobodnou matku např. pro účely sociálních dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
1.9.10 20:57

Pokud nechce dobrovolně, tak musíš podat žalobu na určení otcovství, soud pak nařídí testy DNA a na jejich základě zapíše otce do rodného listu. Dále je potřeba podat žalobu na svěření dítěte do péče a určení výše alimentů - alimenty můžeš žádat jak na dítě, tak i na sebe. A ještě můžeš žádat aby se podílel na nákladech spojených s těhotenstvím a porodem, takže schovávej všechny účtenky, musíš to doložit. Ale jak se jednotlivé žaloby píšou a podávají, to neumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.9.10 20:58

Upřímně - myslím si, že Shílenka nade mnou má z morálního hlediska pravdu. Bohužel, neurčené otcovství může v budoucnu přinést dost problémů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
1.9.10 20:59

pokud to nepude po dobrým, zbývá žaloba.

http://tisk.juristic.cz/61912/tisk/old

Přeji hodně sil.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
1.9.10 20:59
antoniebak píše:
Dobrý den,chci se jen zeptat zda někdo neporadí.. Čekám dítě s ženatým mužem, který mě opustil ve 4 měsíci těhotenství díky jiné mladé kočce.. prostě se zamiloval. I když mi tvrdil, že se rozvede a bude žít s náma.Prostě odešel za jinou a se mnou už nekomunikuje. Jen mi řekl, měj se hezky. Na dítě nechce platit ani nechce být uveden v rodném listě. Od té době co odešel je to asi měsíc, tak se neozval. Prosím kdo má nějakou zkušenost a poradí mi, jak dál? Chci ho udat do rodného listu a chci ať platí alimenty, ale nevím jak postupovat. Díky za radu A.

po narození dítěte podáš žalobu na určení otcovství, při porodu se tě budou ptát na jméno otce tak ho udáš nemusí to nikdo vědět, ale je to důležité k soudu. S testem otcovství ti pak současně vyměří alimenty které má platit a otce zapíší do RL jestliže by jsi chtěla pordit ohledně sepsání té žaloby na určení otcovství ráda ti pomohu :-)

• Citovat
  • Upravit
2972
1.9.10 21:01

Jani, jak to myslíš dost problémů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.9.10 21:05
Shílenka píše:
Jani, jak to myslíš dost problémů? :think:

Pokud je matka opravdu svobodná a samoživitelka, nedosáhne na některé sociální dávky. Neurčené otcovství nevadí u dávek státní sociální podpory, ale pokud někdo žádá o žebrácké dávky u městského úřadu, tam je to nutnost. První se stará otec, potom až stát.

Když opominu hledisko, že se na to každý ptá, proč a proč, tak nejhorší asi je, že v případě smrti matky je dítě bezprizorní, nemá druhého zákonného zástupce a rozhoduje o něm soud. Sama matka si nemůže určit, kdo by se o něj v případě její smrti postaral.
Vím, že zacházím do krajností, stát se to může.

Na toto se ale zakladatelka neptala, aby nás někdo neosočil, že vedeme hovory H mimo diskuzi :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.9.10 21:07

Jo, a pokud má matka neurčené otcovství a v průběhu času se rozhodne zažádat o alimenty, dostane je třeba 3 roky zpět - to jde podle zákona, předtím pobírala nějaké dávky státní sociální podpory počítané bez výživného, hrozí riziko, že dávky přepočítají a bude je muset vracet. V praxi se tak děje zřídkakdy. Protože která úřednice by to přepočítávala :roll: :mrgreen: Vždy se to nějak uhraje tak, že matka s dítětem je v tom nevinně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
1.9.10 21:08

Jani, no vidíš, další věc, co jsem třeba absolutně netušila… Zase jsem o něco chytřejší :mrgreen: Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.9.10 21:32

Děkuji moc za rady… Takže vše můžu začít řešit až po narození dítětě. No abych pravdu řekla, na moji povahu moc na to nemám se tahat někde po soudech. Ale na druhou stranu, byli jsem na to dva. A já mu to přece tak neulehčím. Už by mělo na něj dojít… a jak ho znám, ten o dítě zájem mí nebude, bude mě nenávidět tak …on tomu totiž ani nevěří že něco takového udělám. Protože od té doby co mi řekl sbohem, já se mu neozvala a ani jsem nedělala žádné scény.Bylo mi hrozně až pak, když jsem si uvědomila, že doma má svoji manželku, dvě děti 15,18, a pak je se mnou a ještě s jinou. Je to hnus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
1.9.10 22:01
antoniebak píše:
Děkuji moc za rady… Takže vše můžu začít řešit až po narození dítětě. No abych pravdu řekla, na moji povahu moc na to nemám se tahat někde po soudech. Ale na druhou stranu, byli jsem na to dva. A já mu to přece tak neulehčím. Už by mělo na něj dojít… a jak ho znám, ten o dítě zájem mí nebude, bude mě nenávidět tak …on tomu totiž ani nevěří že něco takového udělám. Protože od té doby co mi řekl sbohem, já se mu neozvala a ani jsem nedělala žádné scény.Bylo mi hrozně až pak, když jsem si uvědomila, že doma má svoji manželku, dvě děti 15,18, a pak je se mnou a ještě s jinou. Je to hnus…

přesně tak neulehčuj mu to!!!!! zaslouží si trpět! když má na to udělat i dítě a ještě od něj odejít proč by neměl na to ho platit?? můj otec má 3 letou vykurvenou dceru zničil nám tím rodinu, dnes u nás ještě byla exekuce kvůli němu chlapi jsou fakt hovada už jsem i uvažovala o tom, že si najdu ženskou!!

• Citovat
  • Upravit
14598
1.9.10 22:14

Míšo, koukám taky žádná sranda. Jak jsi na to m s tím otcovstvím malého Sama? Vyřešilo se to??
Vaši jsou spolu?? Pokud ne, nechápu, co tam měli exekutoři co dělat.
Jo a s ženskou je to pěkný, ale dítě ti neudělá. Co bys dělala bez malého??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
1.9.10 22:33
Markit.Hl píše:
Míšo, koukám taky žádná sranda. Jak jsi na to m s tím otcovstvím malého Sama? Vyřešilo se to??
Vaši jsou spolu?? Pokud ne, nechápu, co tam měli exekutoři co dělat.
Jo a s ženskou je to pěkný, ale dítě ti neudělá. Co bys dělala bez malého??

hele ještě to dořešený není dnes jem tam volala a pořád stejný status leží to u soudce a to jsem před měícem podávala žádost na urychlení oudního řízení ode dnška tam budu volat každej den dokud se mě nebudou chtít zbavit!! jo a naši jsou polu kdyby se rozvedli tak by mamka zdědila dluh 6000000 a to bychom neustáli a hlavně nemáme kam jít.. Já teda už jo stěhuju se k babičce ale děti tam mají školu kamarády no vše…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky