Kdo má brýle, prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
313
2.6.16 20:34

jak čistit brýle

Zdravím, chtěla bych se zeptat jak čistíte brýle..mám spešl hadřík i nějaký prostředek..ale po celotýdením chození jsou třeba tak umazené že prostředek nefunguje..umývate je třeba běžně mýdlem/jarem? myslím hlavně skla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
2.6.16 20:36

@claire2 normálně teplou vodou a jarem, pak velmi lehce dosušit a doleštit (na to se mi nejlíp osvědčily kvalitní třívrstvé papírové kapesníky). Poradila mi to přímo paní v optice a je to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
2.6.16 20:42

Já taky teplou vodou a jarem, jde to skvěle. A suším tedy normálním hadrovým kapesníkem, ale nechává to „chloupky“, tak vyzkouším ty papírové, to mě nenapadlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
2.6.16 20:45

@claire2 vodou a jarem, nechat trošku oschnout a doleštit jemným hadříkem z optiky. Jednou za čas si je nechám vyčistit v ultrazvukové lázni. Pěkně se pročistí u klasických brýlí taková ta místa, kam se nedostaneš. U plastových obroučků to zas tak není třeba, ty se líp udržujou. Minimalizovat šmrdlání hadříkem nasucho a hlavně nepoužívat nic papírového ani látkového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
2.6.16 21:08

@Zireael jsem se právě ptala jednou v optice.. a už jsem si nepamatovala jestli jar nebo mýdlo..jelikož prý některé obsahují nějaké hydratační látky či co.. a špatně se pak brýle lešti či co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
2.6.16 21:09

@Moise a vyměňuješ si někdy hadřík..nebo máš pořád jeden stejný..já ho občas přeperu mýdlovou vodou..abych ho zbavila nečistot :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
2.6.16 21:21

Já už asi 20 let myju brýle normálně mýdlem a vodou (ale musí to být klasické tuhé mýdlo, ne tekuté), osuším ručníkem a dál neřeším :lol: když jsem si asi před 9 lety koupila ty, které nosím dodnes, tak si pamatuju, jak jsem to pořád šmudlala tím hadříčkem z optiky, ale nakonec jsem se vrátila k osvědčenému mýdlu :think: ale je pravda, že už jsou docela obojované (děti, no), nosím spíš čočky a nové brýle si pořídím asi až děti trochu odrostou :think: (nechávala jsem si opakovaně kontrolovat zrak a dioptrie se pořád drží stejně, takže není důvod měnit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
2.6.16 21:26

@chaarleene no já vedu právě jen to tekuté..mám teď nové skla..a bojím se abych si ji nepoškrábala..ikdyž jsem před tím měla už brýle..ale znáš to jak máš něco nové..snažíš se na to dávat pozor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
2.6.16 21:30

@claire2 mě optička říkala jarem, tak jsem mýdlo nezkoušela. Dávám ale jenom kapku. Tekuté bych asi nedávala. Hadřík měním, na praní jsem líná, většinou ho někde ztratím dřív než je zralý na praní :lol: To šmudlání nasucho taky brýle pěkně poškrábe, zvlášť když třeba na tom hadříku už je nějaká nečistota.
Já mám teď taky nové a dávám fakt bacha.. předchozí jsem měla poškrábané hodně. Základ je nepokládat je nikde, přenášet v pouzdru. Na nočním stolku mám na brýle takový měkký pelíšek, abych je nepokládala a neodřely se.. Jinak mi při každodenním nošení vydrží tak tři čtyři roky, pak už se skla musí měnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
2.6.16 21:30

Leštím denně vlhčenýma ubrouskama na brýle, někdy i 2× denně, mám je všude po ruce. Nemám ráda i když je mám zaprášené po noci, všechny ty smítka tam vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.6.16 21:47

@claire2 jak pise @Zireael takto, ja je tedy nosim jen par hodin denne, ale kdybych je nosila celodenne, tak myji jarem a vodou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
2.6.16 21:52

Ano, jar nebo mýdlo, co je po ruce a hned je líp vidět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.6.16 12:04

U nás v optice pán poučíval vodu a sepranou bavlněnou plenu (tipuji, že důvod byla její savost).
A říkal, že hlavně nikdy na sucho, že to se pak skla poškrábou. Jinak je prý jedno, čím, se to čistí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová