Kdo má platit dovolenou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.4.26 12:43

Kdo má platit dovolenou?

Ahoj,
Před pár měsíci jsem se seznámila s klukem.
Je nám 27 let, oba pracující a slušně vydělávající. Aktuálně řešíme dovolenou, přičemž došlo téma na platbu. V minulosti jsem měla lakomé muže a naposledy jsem žila s mužem 3 roky, který vydělával dvojnásobek, bydlel u me za minimální penize, částečně jsem ho i živila, vyčítal mi, že se jezdí jeho autem na výlet jednou za 3 tydny když mam svoje… kdyz jsme byli na veceri, tak mi rekl ze ted bych mela zaplatit ja, tak se nechal za 1 veceri pozvat na oplatku třikrát… kdyz jsme byli na dovolene, tak jsem byla uplne ve stresu, aby to bylo opravdu 50/50 a i tak mi jeste mesic vyčítal 1 veceri, na kterou me na konci dovolene pozval. A ted zpět k veci - kdyz jsem se ho ze slušnosti zeptala, zda mu mam poslat polovinu (10tis za hotel, letenky si platíme každý sám), tak mi rekl ze ano a me se v tu chvili vybavilo vsechno z minulosti, zacala se mi svírat hrud, mela jsem problem to rozdychat, dostala jsem záchvat place, ze to je zase nejaky lakomec, kterého uz v životě nechci…neboť se mi tohle spojuje s teorií, ze me takový chlap rozhodně nemiluje. Zajímá me tedy vas názor, zda má smysl pokračovat a je to normální, nebo ne. Jinak co se týká veceri, a ostatních ‘drobnych’ výdajů, tak vše vždy platil, ale tady me to proste dost zarazilo…
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55935
27.4.26 12:47

Jste spolu chvili. Zaplatila bych si dovolenou a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8372
27.4.26 12:48

Za mě úplně v pořádku jít na půl. Přece od nej nechceš aby ti platil dovolenou, když jste spolu jen pár měsíců a ty taky vyděláváš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
27.4.26 12:49

Po pár měsících po něm chceš aby ti zaplatil dovolenou za 10tisic? Ne, fakt bych to po něm nechtěla zaplatit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
27.4.26 12:50

Je úplně v pohodě, jak píšeš, menší výdaje rád zaplatí, ale velké částky byste si měli rozdělit. Snaž se toho lakomce z minula nějak zpracovat, tohle je normální chlap. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
27.4.26 12:56

A proč ses ptala, když neuneseš odpověď? :D Chtěla jsi nebýt za zlatokopku, tak ses zeptala „ze slušnosti“, ale reálně se podílet se ti nechce? Tak to jsi taky dost vyčůraná, nezlob se. Myslím, že po pár měsících je docela nefér očekávat, že ti jen tak zaplatí hotel za 10 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35547
27.4.26 13:03

Bych mu to poslala rovnou sama bez ptaní. Ani bych neočekávala, že mi chlap po pár měsících zaplatí dovolenou za 10 litrů.
Jestli z toho máš záchvat pláče, tak by si měla vyhledat terapii.

Příspěvek upraven 27.04.26 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
27.4.26 13:04

Znáte se chvíli, oba vyděláváte, zřejmě spolu ještě ani nebydlíte, tak mi připadá normální platit takový větší výdaj každý za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
27.4.26 13:04

Po par mesicich chozeni se ti svira hrud z toho, ze bys mela zaplatit 10tisic svoji pulku dovolene? Jako chapu, ze mas za sebou spatnou zkusenost s lakomcem, ale zase pozor, abys ze sebe naoplatku neudelala zlatokopku. Za me uplne v pohode to zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
27.4.26 13:05

Tento pán po tom všem, co máš za sebou, není chlap pro Tebe :hug: Potřebuješ někoho, kdo Ti dá pocit velkorysosti a bezpečí. A že takoví chlapi jsou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33269
27.4.26 13:09
@Anonymní píše: Více

Pošli mu ty peníze a dál uvidíš. Jste spolu chvilku. Jestli ale i na té dovolené bude chtít vše strikně napůl, a nic za tebe nezaplatí, tak už je něco špatně. Tady za tebe drobné výdaje a večeře platí, tak bych to hned tak černě neviděla. Hlavně ho nesrovnávej s ex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
27.4.26 13:10
@Lilie_Kvetoucí píše: Více

Jenze ona toho predchoziho lakomce zivit nemusela, mohla si nastavit hranice, kdyz ji to nevyhovovalo. Nevidim duvod, aby ji to ted kompenzoval nekdo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
27.4.26 13:11

Mě by to asi zamrzelo.

10k už je přece jen částka, u které bych čekala, že jí za mne bude ochotný po pár měsících vydat.

Pro mne je ale velkorysost jedna z klíčových vlastností u muže. Lakomce už nikdy, nikdy ne – také jsem jich pár zažila a dodnes je mi trapně, když si na některé ty debaty o financích vzpomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
27.4.26 13:17

Takhle na začátku vztahu bych společnou dovolenou - ubytování opravdu platila spravedlivě 50:50 - pokud Tě na ní vysloveně nepozval. Nevidím na tom nic divného.
Ale zároveň bych počítala s tím, že pokud si tam půjdete na drink do baru nebo na zmrzlinu, že to zaplatí on. Samozřejmě pokud by toho bylo více a několikrát za den by už větší položky platil za oba, tak už bych sama navrhla střídačku… a uvidíš jak se na to bude tvářit nebo jak se bude chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.26 13:18

Ja když jsem poznala manžela, tak kamkoliv jsme šli, vše platil…pak jsme za první rok byli 7× na dovolené a už vůbec nevím, jak jsme to platili, já byla šťastná, že vůbec chce jet a nakonec i letět, protože jsem předtím měla dva, co se báli létat…myslím si, že co jsme jeli autem, tak většinu platil manžel, leteckou dovču jsme si koupili každý sám a manžel tam koupil výlety a požádal mě o ruku, další rok byla svatba a narodilo se nám i první dítko, postupně jsme i začali stavět dům…manžel by nám dal všechno, co má…rozhodně se na rodičáku nemusím doprošovat o peníze, naopak řeším všechny platby já a manžel se zapojuje do péče o děti i dům, v kuchyni je více on, na velké nákupy se vždy tak nějak stavíme společně a plus každý z nás dokoupí, co je potřeba…takže záleží, jak se k Tobě celkově chová, jestli pro tebe udělá něco pro radost, zaplatí večeři… :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky