Kdo má platit dovolenou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1596
27.4.26 13:20
@RajaMatangi píše: Více

Tohle může fungovat ale jenom tehdy, pokud chlap vydělává alespoň o pár desítek tisíc víc. Pokud oba vydělávají slušně, ale ne nějak závratně, tak takový přístup může mít neblahé následky. Vem si, když třeba chlap občas ženu někam pozve (dejme tomu 2 tisíce měsíčně) a současně za ní vydá 10 tisíc na dovolenou (dejme tomu 2× za rok). Tak za celý rok bude chlap celkově na -44 tisíc a žena +44 tisíc (které tím ušetřila). A to 2× 10 je ještě hodně levná dovolená. Kdyby chtěli nějakou lepší, tak ten rozdíl bude ještě vyšší. Výsledkem bude, že chlap bude obracet každou korunu a holka bude mít dost peněz na různé ptákoviny a začne mít dojem, že on je pod její úroveň, protože s ní nedrží krok. Je to jen teoretický scénář, ale myslím, že ne nereálný. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6678
27.4.26 13:21

Oba vyděláváte, proč by za tebe měl platit dovolenou? :nevim:
To mám chlapa štědrého, ale tady fakt nevidím důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6678
27.4.26 13:23
@Anonymní píše: Více

Hele pust ho k vodě, ať potká nějakou normální. Zve, je v pohodě, ona ho nějaká chtít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
27.4.26 13:28
@asddsa píše: Více

Je pravda, že nevíme, co je „slušně vydělávající“. Pokud je to třeba 40k čistého pro jednoho, pak chápu, že 20k naráz je pořád dost velký výdaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
27.4.26 13:31

Chápu, že máš blbou zkušenost a že tě ex takhle,,poškodil". Na druhou stranu, s novým partnerem jste spolu krátce. Já si myslím, že větší výdaje by se měly ještě dělit napůl. Pokud po tobě bude chtít půlku za zmrzlinu, tak už je to zase blbý, no. Uvidíš, jak to bude probíhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2116
27.4.26 13:32

Na dovolenou bych jela tak či tak, nechtěla bych tvrdnout doma jen proto, že jsem zrovna nenašla sponzora. Jestli s ním chceš být, si můžeš rozmyslet i později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
27.4.26 13:33

Nečetla jsem všechny reakce nicméně…jste spolu chvíli, dovolenou řešíte oba spolu, za mě je fér si zaplatit půlku ubytování a letenky, co bude pak tam uvidíš..pokud by to chtěl striktně půl na půl jako ten bývalý tak asi pryč od něj…
Jinak co jsem měla dlouhodobé by vztah před manželstvím tam jsme jeli půl na půl doprava a ubytování a vše ostatní tak různě jednou já jednou ty…stejně jako když jsme jeli s partou tak jsme rozpočítali dopravu a ubytování dle počtu osob…s manželem prakticky od začátku jedeme stylem všechno je naše společné, i peníze takže je úplně jedno kdo co zaplatí protože je to prostě naše…ale znali jsme se spoustu let před tím než jsme si spolu začali nějak na vážno a když už jsme to vzali na vážno tak z toho byla rovnou svatba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15297
27.4.26 13:43

Jste spolu krátce, takže bych placeni dovolené považovala za normální. Jak funguje při jiných příležitostech? Zaplatí za tebe kino, večeři, koupi ti dárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
27.4.26 13:44

Taky mi to přijde v pořádku. Jste spolu krátce, vydělávate podobně. Uvidíš, co bude na dovče, jak se projeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
27.4.26 13:44

Píšeš, že oba slušně vydělávate. Proč má za tebe platit dovolenou? Ty si hlídej, abys někoho nesponzorovala jako posledně, ale rozhodně bych nečekala, že by za tebe mel platit dovolenou. Kdyby to chtěl udělat, tak ti to nabídne sám. A kdyby po tobe chtěl, abys mu zaplatila jeho dovolenou, tak bys to udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
27.4.26 13:47

Poslala bych mu půlku bez keců. Milionář to zjevně není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21428
27.4.26 13:48

Od začátku máte nastaveno, že dovolená bude napůl (platíte si tak letenky). On by musel mít asi parapsychologické schopnosti, aby poznal, že očekáváš, že hotel zaplatí on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
27.4.26 13:57

Přijde mi normální platit vše 50/50 (pokud oba pracují a mají podobný plat), až na pár drobností typu pozvání na zmrzlinu, na kafe, přičemž občas pozvu já, občas on. Divím se, že někdo očekává něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
27.4.26 13:58

Jasně, nejste manželé, tak si dovolenou plaťte na půl, ne? Co je na tom? Proč by ti měl kluk platit dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
27.4.26 14:06

Jste spolu chvíli, zaslat si to za sebe a uvidíš časem jaký vztah je. Necítila by ses naopak potom víc zavázaná když zaplatil dovolenou? Ty jsi čekala jak řekne at nic neposíláš, třeba bys pak řešila že moc rozhazuje :mrgreen:. Takhle když to neklapne tak se nebudeš cítit dlužna a když vztah se posune tak pak třeba dovolenou zaplatí celou ;) Sama píšeš že něco i zaplatí tak dobrý ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí