Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Dobru ja mam aeg lavamat, 5 let, takze ten typ nebude se vyrábět, ale je skvělá, mam s tou znackou dobré zkusenosti zdime dobre, ani jedna oprava
Měli jsme kombinovanou pračku se sušičkou Bosch a když se např. ložní prádlo do sebe smotalo, tak pračka po nějaké době (pořád „naklepávala prádlo“, převažovala), tak cca 20 minut vypnula a prádlo bylo plné vody. Tak jsem prádlo rozdělila na dvě půlky a vyždímala na 2×. Ale po 5 letech odešla elektronika, tak jsme se rozhodli pračku vyhodit (cena opravy byla cca 8tis.), a máme zvlášť pračku a sušičku AEG a nemohu si stěžovat. Je mnohem lepší, než Bosch.
Dnes už Bosch není, co býval…. ![]()
@Janina81 Moc děkuji za info o sušičce budu si to pamatovat. Já čistím kondenzátor zubním kartáčkem a trvá mi to i hodinu týdně, proto jsem chtěla něco kde to nebudu muset dělat.
@tumpach Aeg mám na 3 místě. Děkuji.
@lucije28 Přesně co píšeš se děje s mou současnou pračkou jen navíc jako bonus to nevyždímá i když to rozdělím
Bych řekla, že záleží jak se pračka vyspí, protože někdy totožné prádlo vyždímá a někdy né. ![]()
@Dobru - no, tak to tedy nevím, co s tím, když to nevyždímá ani, pokud rozdělíš na dvě poloviny… Tak víc už neporadím, mne nic nenapadá
![]()
Já jí za to nenáviděla. Možná proto se tak brzy rozbila
![]()
Ještě předtím se rozbilo otevírání dvířek (madlo myslím), a tam muselo být originál madlo, s jakýmsi magnetem, aby se pračka zamkla při praní. To ale opravil sám chlap, objednali jsme si díl a bylo to do 500 Kč, ale pak jednou, při praní - blik, černý display a bylo nám jasné, že to nebude nic levnýho
![]()
@Dobru ty cistis kondenzator hodinu tydne? To myslis kondenzator na vodu? Ja vodu z kondenzatoru vyleju, vycistim filtr a hotovo. Prace na dve minuty. Jednou za uherak vytahnu ten hlavni filtr dole, ktery proplachnu hadici - ma takove zelezne zakruty a tam se drzi prach
Taky mám Bosch pračku i sušičku, pračku mám vždy max. nacpanou, peru obden, nikdy se mi nestalo, že by něco nebylo vyždímané. Mám nějakou Maxx a dá se tam nastavit počet otáček
@LindaPraha No u té mojí sušičky je to jinak, tam dole jak se sráží voda (kondenzátor nebo výparník) tak tam se drží hrozně moc prachu, který nejde dostat jinak než tím kartáčkem a když je to zanesené, tak to špatně schne a prádlo hlavně smrdí. Takže tomu opravdu věnuju i hodinu týdně a nepočítám to, že po každém sušení myju horní filtr a ručně peru ten spodní molitán. No prostě další očistec.
Dneska už jsem se koukala na nové sušičky
U žádné jsem tento šílený patent nenašla, jen u té naši značky.
Tak bosch to má tak, že nahoře máš šuplík, kde se ti sráží voda, ten jen vyleju a jednou za čas vypláchnu vodou a propláchnu ten filtřík. Po otevření dvířek je filtr na nečistoty, ten po každém 2 sušení vlhkou rukou přetřu, sundám bordel a vrátím. Práce na cca 2 minuty dohromady.
@Janina81 Já příště taky jdu do Bosch nebo AEG
Včera jsem zkoumala v obchodě a naprosto skvělý přístup k čištění.
Ahoj, chceme vymenit starou pracku Bosch za novou (stara po zaruce uz se hodne kazi a chceme novou). Ktery typ doporucite? Je jich strasne moc jsem zjistila. Dekuji.