Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím! Koupili jsme dětské kolo z druhé ruky a bohužel je ve výrazně horším stavu, než bylo inzerováno
Bylo to narychlo před dovolenou, no… měli jsme ho lépe prohlédnout. Nezbývá než dát ho do servisu, bohužel nemám naprosto žádnou zkušenost. Můžete prosím doporučit nějaký kvalitní servis kol v Praze, ráda bych se vešla do 1000 Kč, nevím, jestli je to reálné. A ještě se zeptám - myslíte, že je lepší dát kolo do servisu teď nebo až před sezónou? Přes zimu jezdit nebudeme, ale bojím se, aby do jara kolo ještě víc nezrezlo. Díky moc za rady!
@zapomněnka Zalezi, odkud jsi. Detske kolo bych dala do libovolneho maleho/neznackoveho servisu, osobne mam tip na vyborny servis na P8. A dala bych ho klidne ted, nevis, jaka bude zima, treba bude mirna a ditko bude chtit kolo vytahnout.
Kolo bych dala do servisu teď… vždyť se na něm dá jezdit i na podzim/v zimě. Navíc na jaře budou mít servisy plno.
Osobně mám výbornou zkušenost se servisem na Praze 5 kousek od Anděla http://kolasmichov.cz/
Jakýkoli malý servis. Vždyt tam předpokládám není nic - nemusí děla repas vidlice, seřizovat nebo soustružit kotoučovky…
S cenou záleží, co s tím je. Jako jesti je kolo do osmy, sežvejkané pastorky na zadním náboji, tak to se nejspíš nevejdete. Pokud je třeba seřídit jen přehazovačku, promazat řetěz, dotáhnout šrouby a poladit brzdy, tak se vejdete i do pětistovky.
Co s tim teda je?
Díky moc za příspěvky. Celkem nemám problém dovézt kolo po Praze kamkoli. Spíš mám obavy, aby to u servisů kol nebylo jak u servisů aut - za spoustu peněz žádné výsledky. Na kole je potřeba seřídit brzy, řetěz je narezlý, přehazovačka občas nepřehodí. Určitě i něco dalšího, ale já se v kolech vůbec nevyznám, ani vlastní nemám. S tisícovkou nemám problém, pokud to kolo pak bude opravdu bez problémů fungovat nejlépe další dva roky ![]()
Jinak myslím, že ho přes zimu opravdu nevyužijeme, i kdyby byla mírná. Čeká nás plavání, bruslení, lyže, na kolo asi nezbyde čas. Ale je fakt, že teď by mohlo být v servisech volněji než na jaře.
@Cuddy Můžeš prosím napsat kontakt na ten servis na Praze 8? Díky moc!