Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když jsem si zatím jen myslela, že čekáme miminko, tak jsem měla pár dní běhavku, ale takovou zvláštní. Pak jsem vyšla v práci dvě patra a funěla jak sentinel, jinak jsem aktivní sportovec, závodnice, takže to bylo divné… Pak mě začala bolet bříško, jako když bych to měla dostat, ale nevydržela jsem a v den MS si udělala test, dopadl pozitivně. Teď jsou moje příznaky jen zatím občasná slabost, bolest podbřišku, únava a žravost.
jsem 5+1, takže ještě brzy, ale kamarád (ne přítel
) mi řekl, že se těší, až mi narostou prsa.
Jde mi za svědka, tak prý bude na co koukat ![]()
@Janicka86 od tý doby co jsem přestala hledat každou prkotinu na netu jsem v pohodě a užívám si to moc
Tlak mám 124/87 takže nevim
. Jak je to s tim kofeinem vlastně? Prej zákaz, ale to se o alkoholu řiká taky a jeden renomovanej gynekolog v TV řikal že 1 - 2 dcl vína denně nebo malý pivo před spanim na trávení je po celou dobu těhu v poho.
Takže s kafem bych to viděla asi podobně. ![]()
@Rovnátko Tyhle rádoby vtipný řeči mám nejradši
Já teda mám spíš opačnej problém, mám prsa fakt vobrovský až to vypadá, že jsem si je nechala přifouknout. V zimě se to schová pod bundu ale v létě mi tam čuměj všichni a to mě fakt strašně s.re a to schválně nosim trika s klasickym střihem aby to nepřitahovalo moc pozornost. A teď v těhotenství těžknou, brutálně mě bolej záda. Prostě je to fakt utrpení ![]()
@Timma Když si dáš 2 rozpustný tak to nevadí (to není ani moc káva) Já si někdy dám i preso s mlékem Když toho člověk nepije litry tak to neublíží. Všeho s mírou. Já měla včera na trávení malou skleničku piva a moc mi chutnalo ![]()
S těma prsama ti to teda nezávidím hlavně tu bolest zad ještě že já mám ty lentilky pod kobercem aspoň vím že záda mě z toho nebolí ![]()
@Timma Co se týče stádia.. Tak podle MS jsem v pondělí u dr. byla 7+1 a podle ultrazvuku podle velikosti plodu, tedy data od početí 6+2.. Takže taky nevychází, že by ovu měla být 14. - 15.DC ![]()
Jinak Lactacyd používám už asi pět let, teď navíc nejen večer při koupání, ale přes den i ubrousky.. Dřív jsem sdělala jednu intimku denně, teď tak 3-6, jak kdy.. Taky hrozně „slintám“, přítel si dělá srandu, ž e jsem „vždy připraven“
![]()
@Timma Já začala v pondělí špinit, tak jsem hned letěla k záskoku svého dovolenkujícího dr.. Pro jistotu mi ho paní doktorka napsala, aby bylo všechno v pořádku a už se to neopakovalo..
@Ryntyntyna Hele mám ve svém okolí pár, kde první dítko přes kondom a druhý přes prášky
![]()
@Timma Mně dr. řekl, že se mám kofeinu vyvarovat.. Ale sem tam trošku Coly nevadí, kafe hodně slaboučký, energeťáky absolutně vůbec, striktní zákaz..
AD příznaky: Únava - tak tu mám pořád, i před otěhotněním
Bolení podbřišku-jj, tak to začlo už minulý týden, stále jsem myslela, že dorazí MS
Citlivá prsa - no, taky tak minulý týden, u syna vůbec neznám
Další zatím nepociťuju ![]()
Já jsem nečetla nic „katastrofického“ co kdyby ani když jsem čekala syna, zakázala jsem si to a snažím se pokračovat ve stejném trendu ![]()
Ani nevím jaký TT zatím jsem. MS jako takovou jsem měla naposled 2.6.
Pak jsem nedostala cyklus, byla jsem na vyvolávačce MS (agolutin), měla přijít do 14ti dnů, nepřišla, testuju a //
![]()
@Timma Finanční situace taky bude u nás zajímavá
Teďka si nežijeme špatně, s mužem si vyděláváme, jenže máme do toho hypošku na barák, který prodáváme a chtěli jsme to mít pořešený než půjdeme do druhého a ono ehjle… ![]()
@kitharka no já jsem si myslela, že nic protože mě bolel podbřišek jako když to mám dostat ale začaly mě bolet hrozně prsa, ne jen bradavky, prostě celý…a už pak nadešel den kdy bych to tak asi měla dostat (ale nikdy jsem to neměla pravidelný)…tak jsem něco vyčetla na netu že jsou to těhu příznaky, tak hned další den ráno jsem testovala a byl tam duch
nemohla jsem věřit vlastním očím
takže dneska jsem ukončila 6 týden a od zítřka začínám 7 stále mě bolí prsa, ale nejvíce v noci, podřišek pobolívá a dneska ráno se mi poprvé udělalo špatně, ale nezvracela jsem, jo a jinak mám hroznej hlad, chutě ani ne ale neustálý hlad..a taky jsem unavená.. ach jo už abyb bylo 14.8. ![]()
Příspěvek upraven 02.08.13 v 13:59
@Ryntyntyna tak to jsme na tom podobně:D ja posledni MS 26.5, 12.7. agolutin, no a Ms ani tak neprišla. takže taly nevím, jaký tt jsem ![]()
Ahoj holky, zase po pár dnech. Pročítám diskuse jen v práci, pracuji krátkej, dlouhej týden..
Dnes ráno jsem to nevydržela a šla na odběr hcg. 5+0 4299 jednotek. Snad je to na dobré cestě
v pondělí půjdu znovu, abych viděla jestli je nárůst..
Timmi- ptala ses na Utrogestan. Ten má pomoci udržení ranného těhotenství, dodává potřebné hormony, předepisuje se v případě prodělaných zamlklých těhu nebo samovolných potratů.
Holky, mám zase další dotaz - už jste některá oznamovaly novinku rodičům? My je máme ve čtverém vydání - oba máme rozvedené rodiče a přemýšlíme, kdy to rodičům říct.. Jsme spolu půl roku, ale mimčo bylo plánované, od dubna jsme se nechránili.. Oba cítíme, že je to to ONO.. Ale ač už třetím rokem pracuju, dodělávám si ještě dálkově školu (měla jsem ji původně končit teď v červnu, ale o semestr prodlužuji, tedy končit bych měla v lednu, cca v 7m těhu) a u toho očekávám min. u svých rodičů, tedy u mamky s manželem především, u taťky se ženou to snad nebude tak horký, fakt problém.. Kdy jste to říkali rodičům Vy a nebo kdy se chystáte? Pokud už jste to říkali, jaká byla reakce?