Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Snickers tak to jsme den od sebe
já měla poslední měsíčky 22.7.
já jdu na kontrolu zítra.. byla jsem totiž dva dny v práci 16 a 16 hodin a dost jsem tahala krabice atd.. jsem managerka v jednom obchodě a dělali jsme přesuny takže jsem se moc šetřit nemohla
tak jdu zítra pro jistotu abych něco nepokandila…
záda ani necejtim..
Holky, vy jste se tu rozjely…ja to ani nestiham cist ![]()
Ty jo, zavist vsem, co si prochazite ultrazvuky a opakovanym HCG. Ja musim vydrzet do 15.8., to se teprve dostanu do Cech k doktorovi, tak snad to bude OK. To uz budu 8+3, tak by to melo byt zajimavejsi…aspon na chvili ![]()
Psala jsem si s genetickou a malem to se mnou slehlo. Musime se rozhodnout, jestli je lepsi nejistota a nebo mit jistotu, at je jakakoli. Doktori mi nedoporucuji testy na HCH pokud bych si nebyla 100% jista, ze v pripade pozitivniho vysledku pujdu na potrat. To je peklo. Vzdyt i s HCH clovek muze mit treba 30-40 uplne normalniho zivota a kdo vi, s cim medicina prijde. Vubec nevim, co delat. Nechci se dopracovat do stadia, kde jsem byla pri IVF, ze uz ve finale neslo o to, jestli mit zdrave miminko, ale bylo to mit nebo nemit miminko. Ty 3 pokusy, me staly strasne sil (o penezich ani nemluvim)
A manzeluv cas bezi, mozna mame 15 let, mozna ani to ne… ![]()
Ahoj, jsem tu úplně nová. Minulý týden jsem zjistila, že jsem zase těhotná. Mám dvě děti, 1 3/4 roku a kluka 3 roky. Byla jsem rozhonutá pro potrat a jsem na něj i objednaná, ale dnes jsem se konečně rozhodla, že to nemůžu udělat, takže čekám třetí dítě
Poslední ms myslím, že 17.6.
@dendulina Jestli jsem to dobře našla tak to HCH je nemoc mozku. A těžko radit jestli jít na ty testy je to velké rozhodnutí protože když na ně půjdeš tak opravdu musíš vědět co uděláš když drobeček tu nemoc bude mít taky. To jak píšeš že může mít třeba 30 nebo 40 let normální život to může ale i nemusí. A ty musíš vědět že potom v budoucnu až mu bude hodně ale opravdu hodně zle že zvládneš pohled nato jak se trápí. Já vím že já bych to moc nezvládala vidět a hlavně vědět že moje dítě má takovou budoucnost. Ale člověk nikdy neví dokud si tím neprojde čeho všeho je schopen. Budu držet pěstičky aby vše dopadlo tak jak má.
![]()
@Janicka86 jak říkáš, tohle je horzně těžký. Na druhou stranu, bez dětí být nemůžu, takový život pro mě smysl nemá
A IVF prostě nefungovala ani s použitím darovaných spermií, ta embrya se nevyvíjela a já už začala mít pocit, že je něco špatně se mnou, s mými vajičky
Zdá se, že moje tělo může přijít do jiného stavu pouze přirozenou cestou ![]()
Manželovi je 38 a příznaky má minimální. Je to ale nejúžasnější a nejhodnější chlap na světě a i kdybychom měli jen pár let, tak mi za to stojí. 30 let v medicíně je strašně dlouhá doba…kdo ví, co dokážou vymyslet… ![]()
@dendulina Já bych na ty testy asi nezvládla jít, protože bych se pak nedokázala asi rozhodnout pro to to těhotenství ukončit, kdyby nedejbože byl výsledek špatný..
Ale nevím, nejsem v Tvé situaci.. Držím Ti pěsti a myslím na Tebe, abys tuhle nelehkou situaci zmákla co nejlépe ![]()
@dendulina je mi líto, že tohle musíš řešit, taky jsem musela googlit. Tohle rozhodování je těžké a poradit ti nemůžeme. Nevím, jak bych se zachovala sama. ![]()
@Lenčíča gratuluju k dobrému rozhodnutí. Taky budeme mít třetí, ale my ho plánovali. A cesta k němu je složitější než jsem čekala. Asi abych byla pokornější a víc si vážila toho, co mám.
@dendulina jsi prostě rozhodnutá miminko mít. Pak není co řešit. Jen jestli chceš mít jistotu a jestli ti ta informace k něčemu bude (u některých nemocí se průběh dá zpomalit apod.),pak bych to vědět chtěla, i když by to bylo těžké.
Ale jo já neříkám abys měnila chlapa. Ale pohled na trpící dítě a je hrozný a ještě když je tvoje dítě. A nedej bože když se narodí a bude mít HCH a do 20 na něm nic nepoznáš ale pak to začne ani nevíš jak moc se pak budeš trápit. To je můj názor. Já vím jen částečně o čem mluvím. Něco jsem si teď pročítala ohledně té nemoci ale ten III stupeň ten nikomu nepřeju. Je to hrozně těžké rozhodnutí
To je můj názor a jak se rozhodnete je jen a jen na tobě a manželovi. Bude to velmi těžké rozhodnutí ale ať se rozhodnete jakkoli určitě to bude dobře. Hlavně musíš vzít v úvahu i ty horší stránky. Doufám že ti nevadí že to takhle píšu na rovinu kdyžtak mi to zatrhni.
Ahojte, můžu k vám? Dvě čárky jsem našla 23.7. Už jsme po první kontrole a UTZ. Další kontrolu máme 22.8. ZAtím máme jen váček a malou tečičku na UTZ, ale je tam. Dostali jsme kyselinu listovou a doufám, že vše dobře dopadne. BYlo by to první mimi, tak sbírám info, kde se dá ![]()
No a všem těhulkám gratuluji a přeji, aby vše dobře dopadlo ![]()
@Janicka86 píše:
@Rovnátko víteja gratuluji
Děkuju, jsme s přítelem happy, v době, kdy se narodí to malé, už to bude manžel ![]()
@Rovnátko To trošku závidím, nám by se prtě mělo narodit v březnu a brát se budeme SNAD v červnu..
My se rozhodli vzít, svatba 14. září, a miminko jsme začali plánovat v červnu, jen jsme nepočítali, že se nám to povede takhle hned, takže místo „nemusíme“ je „musíme“ se brát, ale je to moc krásné „musíme“. V tu dobu to na mě ještě nebude snad tolik znát, budu cca 12 týden, a snad se vejdu do šatů ![]()
My měli svatbu loni v květnu, malému byl půlroček a bylo to super ![]()