Kdo pronajímate byt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12864
28.6.13 10:08
@Seizdra píše:
Tedy pokud mu skončí smlouva, je potřeba odhlásit ho „ručně“ v případě, že se nenahlásí jinam, že jo?

Ano, na základě návrhu oprávněné osoby. A nesmí tam fakticky bydlet.

Příspěvek upraven 28.06.13 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.6.13 10:08
@Madel píše:
Nooo, je to teda 3 roky zpátky, ale na úřadě vyžadovali buď můj písemný souhlas na samostatným papíru, nebo povolení k TP jako jeden z bodů ve smlouvě. Nevim, je možný, že se to za ty 3 roky změnilo, ale tehdy to tak vážně na tom úřadě bylo.

Bylo to tak. Pokud vyžadovali tvůj souhlas, nebylo to tím, že jste neměli smlouvu?? Žes tam hlásila třeba nějakou kamarádku, strýce,…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
28.6.13 10:09
@Madel píše:
Nooo, je to teda 3 roky zpátky, ale na úřadě vyžadovali buď můj písemný souhlas na samostatným papíru, nebo povolení k TP jako jeden z bodů ve smlouvě. Nevim, je možný, že se to za ty 3 roky změnilo, ale tehdy to tak vážně na tom úřadě bylo.

Nic se nezměnilo, pokud to vyžadovali, tak nezákonně ( pokud existovala nájemní smlouva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.6.13 10:36

Pokud nškomu dáš nájemní smlouvu, tak si stejně TP může přihlásit i bez tvého vědomí. Takže pokud se tomu chceš vyhnout, dej smlouvu podnájemní. Ovšem na tu se ti zas každý slušnější nájemník vys… :nevim:
TP je to poslední, co by mne zvrušovalo. Kdyby náhodou měl nájemní exekuci, tak stačí do cca týdne podat rozpor. Každému jsem říkala, že ať jen mě včas upozorní, že kdyžtak prohlásím za své i jeho věci, ale zas takový socky neubytovávám, abych měla nějaké zkušenosti s exe, takže nevím jak to ve skutečnosti pak chodí. :think: Mmch exekutor do bytu údajně může vlítnot, i když tam ten dlužník TP nemá, to teda jsem jen slyšela, nevím co je na tom pravdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.6.13 10:38

@Seizdra OT hele, moc tady nemachruj se svými fotkami, Jasněnka je stejně hezčí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
28.6.13 10:39

Vlastník bytu nemůže uzavřít podnajemni smlouvu, vždy a jenom nájemní.
Naopak he přece víc fér, pokud jde exekutor tam, kde dlužník skutečně bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.6.13 10:39

@Gina108 a jaky je rozdil mezi najemni a podnajemní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.6.13 10:40

@Gina108 Závist, že?? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
28.6.13 10:42
@Gina108 píše: .. ale zas takový socky neubytovávám, abych měla nějaké zkušenosti s exe, takže nevím jak to ve skutečnosti pak chodí. :think:

tak to je vážně perla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
28.6.13 11:03

.

Příspěvek upraven 22.02.14 v 00:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
28.6.13 11:42
@kjhui píše:
@Gina108
Trošku jsi mě zvedla ze židle.. si opravdu myslíš že musíš být socka aby se ti něco jako exekuce mohlo stát? Známý po revoluci ručil kamarádovi na půjčku a po letech ho to dohnalo.. na baráku exekuce. Slušný člověk. Známá pronajímala byt, žije v cizině tak zjistila až pozdě že podnájemník neplatí co má a neodešly platby na plyn a eon, na bytě exekuce. Slušná máma od dětí. Poslední baráček na který jsme se byli dívat jestli koupit, pán na baráku exekuci, rozvedla se s ním žena a aby ji vyplatil, vzal si narychlo produkt od nebankovní firmy a nerozdýchal to. Táta od dětí, se zaměstnáním atd. První domeček co jsme chtěli koupit před lety, dnes už patří nebankovní firmě, paní co si vzala od nich produkt na koupi to neutáhla, samoživitelka s dítětem a prací.. Kolegyně z práce má exekuci na plat, před lety nezaplatila 400Kč nějakou pojistku na dítě na lázně či co, pak se rozvedla a bydlela jinde, po letech ji to dohnalo s penále v desetitisících.. Ano, další desítky známých či kamarádů si to dobře spočítali a nestal se jim takový průser, ale nekoukej se na lidi co se jim toto stalo apriori jako na socky.
Aby ses jednou nedivila :-/

JJ, přesně tak.Nade mnou kdysi kolegyně ohrnovala nos, když jsem po rozvodu vyplnovala vždy po výplatě složenky za půjčky, co jsem si vzala, abych bývalého vyplatila z bytu. Neuplynuly ani 2 roky a vyplnovala je taky…za svoji mámu, která začala hrát na automatech a nasekala si pěkný dluhy. A to bych řekla, že máme obě určitou úroven :).

• Citovat
  • Upravit
2642
28.6.13 12:10

.

Příspěvek upraven 22.02.14 v 00:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
28.6.13 12:20
@Seizdra píše:
@kjhui Není možné někoho odhlásit z TP pokudtam má stále věci a platnou smlouvu. V případě, že je smlouva u konce a na daným úřadě potvrdíš, že tam žádné věci již nemá a na dané adrese se nevyskytuje, můžeš ho odhlásit… Já takhle odhlašovala babičku od minulých majitelů nemovisti, kterou tu „zapomněli“ a tohle jsem tam potvrzovala. Že tu není a že tu nejsou ani její věci. S nájemníkem, hádám, to bude podobné.

Přesně tak jsem to myslela :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.6.13 12:22
@Ebika píše:
@Gina108 a jaky je rozdil mezi najemni a podnajemní?

Nájemní smlouvu uzavírá majitel bytu (osoba, družstvo, město…). Kdo má nájemní smlouvu, může se souhlasem vlastníka uzavřít smlouvu podnájemní. Na základě podnájemní smlouvy nelze získat TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.6.13 13:14
@blecha72 píše:
Nájemní smlouvu uzavírá majitel bytu (osoba, družstvo, město…). Kdo má nájemní smlouvu, může se souhlasem vlastníka uzavřít smlouvu podnájemní. Na základě podnájemní smlouvy nelze získat TP.

Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný