Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kjhui no co, až na mne přijde exekuce, budu socka též
, neříkám, že se mi to nikdy stát nemůže, přestože si dávám pozor. A své nájemníky, jsem psala, že bych v exekuci podpořila tím, že bych nějaký jejich majetek prohlásila za svůj, aby jim to nevzali, pokud by to šlo. Tak co tě zvedá ze židle? ![]()
Dneska jdu na město na evidenci obyvatel si to ověřit, tak vam pak pisnu jak jsem dopadla…
A ještě mám dotaz? Pronajímate byt na černo nebo legálně? Mě ani nejde o to, že bych zaplatila minim. daně, ale spíš o to, že bych si musela podávat DP a u paušálního nelzou ani odečítat úroky z hypo…Mám z toho hlavu jako kredenc.
@Gina108 píše:
@kjhui no co, až na mne přijde exekuce, budu socka též, neříkám, že se mi to nikdy stát nemůže, přestože si dávám pozor. A své nájemníky, jsem psala, že bych v exekuci podpořila tím, že bych nějaký jejich majetek prohlásila za svůj, aby jim to nevzali, pokud by to šlo. Tak co tě zvedá ze židle?
Holky, socka jde asi vyložit vícero způsoby…Jako do dluhů se může dostat každý…taky znám hodně případů, včetně rodiny. Pro mě je třeba sociální případ, když má někdo nezodpovědně 5 dětí, žijí ze sociálních dávek a rodina jde smrdět chlastem, kouřem a hrají třeba automaty…Já jsem třeba kuřák, ale mě zvedá ze židle, když vidím matku se 4 dětma, v ruce cígo a děcka jsou špinavý
@Ebika píše:
Dneska jdu na město na evidenci obyvatel si to ověřit, tak vam pak pisnu jak jsem dopadla…
A ještě mám dotaz? Pronajímate byt na černo nebo legálně? Mě ani nejde o to, že bych zaplatila minim. daně, ale spíš o to, že bych si musela podávat DP a u paušálního nelzou ani odečítat úroky z hypo…Mám z toho hlavu jako kredenc.
My to řešili načerno. Ale neměli jsme žádný zisk. Pronájem byl pro nás východiskem z nouze, než se byt prodá (byl družstevní)
Tak jsem byla na městě se zeptat na evidenci obyvatel, tak opravdu zákon je takový, že na základě nájemní smlouvy může město vydat trvalý pobyt, nemá povinnost zkoumat smlouvy, jestli to tam je zakázané od majitele bytu. Konkrétně v našem městě to teda kontrolují a chtějí souhlas vlastníka, ale je to jejich dobrá vůle, ale stalo se jim, že podnájemci si to vydupali u šéfové a pobyt dostali. Bylo mi doporučeno, aby to nebyla nájemní smlouva, ale třeba jen Dohoda o bydlení, nájmu nebo tak…
Chci se zeptat:Měla jsem několik let trvalé bydliště u táty. Jenže jednoho dne táta nečekaně zemřel a když mi to můj nevlastní otec volal, tak mi zdělil, že mě táta před smrtí z trvalého bytu odhlásil
Boužel jsem měla v bytě i své osobní věci(kolo, šicí stroj, oblečení, plyšáky a fotky)a teď nevím zda se k věcem někdy dostanu respektivě zda mi je eventuelně notář dovolí odnést ![]()
Pokud by to byl nějaký„problém“ mohu se nějak bránit???
@Ebika píše:
Tak jsem byla na městě se zeptat na evidenci obyvatel, tak opravdu zákon je takový, že na základě nájemní smlouvy může město vydat trvalý pobyt, nemá povinnost zkoumat smlouvy, jestli to tam je zakázané od majitele bytu. Konkrétně v našem městě to teda kontrolují a chtějí souhlas vlastníka, ale je to jejich dobrá vůle, ale stalo se jim, že podnájemci si to vydupali u šéfové a pobyt dostali. Bylo mi doporučeno, aby to nebyla nájemní smlouva, ale třeba jen Dohoda o bydlení, nájmu nebo tak…
pokud něco takového zkoumají a vyžadují souhlas, tak tak činí nezákonně a můžou z toho mít pěkný průšvih.
Smlouvy se posuzují dle obsahu, tudíž pokud někomu za úplatu dám k dispozici byt, jedna se vždy o smlouvu nájemní.