Kdo pronajímate byt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2642
28.6.13 09:40

.

Příspěvek upraven 22.02.14 v 00:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.6.13 09:42

@Ebika já sice nepronajímá, ale jsem na pronájmu. Mám smlouvu, kde je přesný soupis majetku, takže určitě udělej přesný soupis majetku.. Jinak bych spíš zašla za právníkem, jak už bylo řečeno, exekutorům je fuk, jestli má člověk v místě TP nebo ne, oni tam klidně vlítnou. Chce to hodně vybírat podnájemníky, já tu mám taky tp a 3 roky funguju a v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
28.6.13 09:51
@Seizdra píše:
Pokud by bylo důvodem ukončení nájmu přihlášení k TP, nájemník to může docela úspěšně napadnout… Ale tvoje věc

Tak vzhledem k tomu že smlouva je uzavřená vždy na jeden rok, není problém jí neprodloužit. Člověk který nerespektuje moje pravidla, nemá moji důvěru.
Naštěstí mám velmi dobré nájemníky a oni zase slušnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
28.6.13 09:53

Pokud tam budou mít TP, tak je nemůžeš vyhodit. Takže ukončení smlouvy kvůli tomu, že se tam přihlásí není možný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.6.13 09:53
@pralinka2727 píše:
Tak vzhledem k tomu že smlouva je uzavřená vždy na jeden rok, není problém jí neprodloužit. Člověk který nerespektuje moje pravidla, nemá moji důvěru.
Naštěstí mám velmi dobré nájemníky a oni zase slušnou cenu.

Tak to potom nejde o ukončení, ale o neprodloužení smlouvy, což napadnutelné není. Já jsem s nájemníky domluvená stejně, jedná se o pár a mají každý TP u svých rodičů. I když ono exekutora by to stejně neodradilo, naštěstí jsou to slušní lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
28.6.13 09:55

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
28.6.13 09:55
@Seizdra píše:
Tak to potom nejde o ukončení, ale o neprodloužení smlouvy, což napadnutelné není. Já jsem s nájemníky domluvená stejně, jedná se o pár a mají každý TP u svých rodičů. I když ono exekutora by to stejně neodradilo, naštěstí jsou to slušní lidé.
Špatně jsem se předtím vyjádřila 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.6.13 09:57

@kjhui Není možné někoho odhlásit z TP pokudtam má stále věci a platnou smlouvu. V případě, že je smlouva u konce a na daným úřadě potvrdíš, že tam žádné věci již nemá a na dané adrese se nevyskytuje, můžeš ho odhlásit… Já takhle odhlašovala babičku od minulých majitelů nemovisti, kterou tu „zapomněli“ a tohle jsem tam potvrzovala. Že tu není a že tu nejsou ani její věci. S nájemníkem, hádám, to bude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
28.6.13 10:01

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
28.6.13 10:01

Ja mam ve smlouve, ze tp zanika s ukoncenim smlouvy. Jestli je to za rok nebo poruseni podminek je jedno. A mam soupis majetku. Navic oni musi mit u me i souhlas druzstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.6.13 10:02
@Bibušenka píše:
Pokud tam budou mít TP, tak je nemůžeš vyhodit. Takže ukončení smlouvy kvůli tomu, že se tam přihlásí není možný ;)

Tp nemá nič společného s vystěhováním nájemníka, to se řídí úplně podle něčeho jiného, aké ně podle toho, jestlipak má dotyčný TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.6.13 10:04
@pikola píše:
Ja mam ve smlouve, ze tp zanika s ukoncenim smlouvy. Jestli je to za rok nebo poruseni podminek je jedno. A mam soupis majetku. Navic oni musi mit u me i souhlas druzstva.

TP zaniká buď přihlášením nového TP, nebo rozhodnutím správního organu, nemůže zaniknout skončením smlouvy, není toť totiž váš smluvní vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.6.13 10:06
@mag píše:
Tp nemá nič společného s vystěhováním nájemníka, to se řídí úplně podle něčeho jiného, aké ně podle toho, jestlipak má dotyčný TP.

Tedy pokud mu skončí smlouva, je potřeba odhlásit ho „ručně“ v případě, že se nenahlásí jinam, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.6.13 10:06

Jinak je mi fuk, zda má u mě v bytě nájemce TP on. Jak ja vždycky říkám, víc strachu by měl mit nnájemce x případných dluhu vlastníka bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
28.6.13 10:07
@Seizdra píše:
To tam můžeš napsat třeba stokrát a k tomu si stoupnout na hlavu, ale každýmu to bude jedno a na úřadě ho stejně přihlásí.

Nooo, je to teda 3 roky zpátky, ale na úřadě vyžadovali buď můj písemný souhlas na samostatným papíru, nebo povolení k TP jako jeden z bodů ve smlouvě. Nevim, je možný, že se to za ty 3 roky změnilo, ale tehdy to tak vážně na tom úřadě bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný