Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ebika já sice nepronajímá, ale jsem na pronájmu. Mám smlouvu, kde je přesný soupis majetku, takže určitě udělej přesný soupis majetku.. Jinak bych spíš zašla za právníkem, jak už bylo řečeno, exekutorům je fuk, jestli má člověk v místě TP nebo ne, oni tam klidně vlítnou. Chce to hodně vybírat podnájemníky, já tu mám taky tp a 3 roky funguju a v pohodě ![]()
@Seizdra píše:
Pokud by bylo důvodem ukončení nájmu přihlášení k TP, nájemník to může docela úspěšně napadnout… Ale tvoje věc
Tak vzhledem k tomu že smlouva je uzavřená vždy na jeden rok, není problém jí neprodloužit. Člověk který nerespektuje moje pravidla, nemá moji důvěru.
Naštěstí mám velmi dobré nájemníky a oni zase slušnou cenu.
Pokud tam budou mít TP, tak je nemůžeš vyhodit. Takže ukončení smlouvy kvůli tomu, že se tam přihlásí není možný ![]()
@pralinka2727 píše:
Tak vzhledem k tomu že smlouva je uzavřená vždy na jeden rok, není problém jí neprodloužit. Člověk který nerespektuje moje pravidla, nemá moji důvěru.
Naštěstí mám velmi dobré nájemníky a oni zase slušnou cenu.
Tak to potom nejde o ukončení, ale o neprodloužení smlouvy, což napadnutelné není. Já jsem s nájemníky domluvená stejně, jedná se o pár a mají každý TP u svých rodičů. I když ono exekutora by to stejně neodradilo, naštěstí jsou to slušní lidé.
@Seizdra píše:Špatně jsem se předtím vyjádřila
Tak to potom nejde o ukončení, ale o neprodloužení smlouvy, což napadnutelné není. Já jsem s nájemníky domluvená stejně, jedná se o pár a mají každý TP u svých rodičů. I když ono exekutora by to stejně neodradilo, naštěstí jsou to slušní lidé.
@kjhui Není možné někoho odhlásit z TP pokudtam má stále věci a platnou smlouvu. V případě, že je smlouva u konce a na daným úřadě potvrdíš, že tam žádné věci již nemá a na dané adrese se nevyskytuje, můžeš ho odhlásit… Já takhle odhlašovala babičku od minulých majitelů nemovisti, kterou tu „zapomněli“ a tohle jsem tam potvrzovala. Že tu není a že tu nejsou ani její věci. S nájemníkem, hádám, to bude podobné.
Ja mam ve smlouve, ze tp zanika s ukoncenim smlouvy. Jestli je to za rok nebo poruseni podminek je jedno. A mam soupis majetku. Navic oni musi mit u me i souhlas druzstva.
@Bibušenka píše:
Pokud tam budou mít TP, tak je nemůžeš vyhodit. Takže ukončení smlouvy kvůli tomu, že se tam přihlásí není možný
Tp nemá nič společného s vystěhováním nájemníka, to se řídí úplně podle něčeho jiného, aké ně podle toho, jestlipak má dotyčný TP.
@pikola píše:
Ja mam ve smlouve, ze tp zanika s ukoncenim smlouvy. Jestli je to za rok nebo poruseni podminek je jedno. A mam soupis majetku. Navic oni musi mit u me i souhlas druzstva.
TP zaniká buď přihlášením nového TP, nebo rozhodnutím správního organu, nemůže zaniknout skončením smlouvy, není toť totiž váš smluvní vztah.
@mag píše:
Tp nemá nič společného s vystěhováním nájemníka, to se řídí úplně podle něčeho jiného, aké ně podle toho, jestlipak má dotyčný TP.
Tedy pokud mu skončí smlouva, je potřeba odhlásit ho „ručně“ v případě, že se nenahlásí jinam, že jo?
Jinak je mi fuk, zda má u mě v bytě nájemce TP on. Jak ja vždycky říkám, víc strachu by měl mit nnájemce x případných dluhu vlastníka bytu.
@Seizdra píše:
To tam můžeš napsat třeba stokrát a k tomu si stoupnout na hlavu, ale každýmu to bude jedno a na úřadě ho stejně přihlásí.
Nooo, je to teda 3 roky zpátky, ale na úřadě vyžadovali buď můj písemný souhlas na samostatným papíru, nebo povolení k TP jako jeden z bodů ve smlouvě. Nevim, je možný, že se to za ty 3 roky změnilo, ale tehdy to tak vážně na tom úřadě bylo.