Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pears206 píše:
Rozhodne soud.
Ten taky může rozhoudnout až dítě bude třeba ve 4 třídě… Nedávno jsem takhle četla podobný případ, tam rodiče řešili skolku, no po 3 letech otec žalobu stahnul, protože dítě už chodilo do 1 třídy
Když nejste schopni se spolu domluvit, tak nerozhodne ani pánbůh.
@Anonymní píše:
@Pears206 a řešit to přes socialku?
Já bych to zkusila přes ospod, protože ten soud to nejspíš nestihne… Kam chce dítě? Vím, že je malé, ale pokud se nemůžete dohodnout vy 2, tak bych se priklonila k tomu, co chce dítě… Jestli má nějakou preferenci teda…
@welovefashion píše:
Ten taky může rozhoudnout až dítě bude třeba ve 4 třídě… Nedávno jsem takhle četla podobný případ, tam rodiče řešili skolku, no po 3 letech otec žalobu stahnul, protože dítě už chodilo do 1 třídy
V dnešní covid době ano. Obrátila bych se na OSPOD. Podle mě je matka ve výhodě, dítě u ní má TP.
@Pears206 píše:
V dnešní covid době ano. Obrátila bych se na OSPOD. Podle mě je matka ve výhodě, dítě u ní má TP.
TP může otec během 5 minut změnit…
@Anonymní píše:
Zdravím s exmanželem jsme dva roky rozvedení, žijeme ve stejném městě a máme syna ve střídavé péči. Syn má trvalé bydliště u mě. Syn má nastupovat od září do první třídy. Každý chceme aby nastoupil do jiné školy. Jak situaci vyřešit? Ani jeden neustoupime, každý máme svoje argumenty.
Najít nějakou třetí, která bude průchozí pro oba ![]()
Zeptám se, ospod může vydat předběžné opatření? Nebo jen soud? Díky
@janickaIII píše:
Zeptám se, ospod může vydat předběžné opatření? Nebo jen soud? Díky
Jen soud a na toto asi nedá. Dává se jen v případě ohrožení života, zdraví a řádné výchovy dítěte.
@Pears206 povinná školní docházka není řádná výchova?
a rozhodnutí ospodu je závazné, nebo lze se proti němu nějak odvolat/namítnout…?
@janickaIII píše:
@Pears206 povinná školní docházka není řádná výchova?a rozhodnutí ospodu je závazné, nebo lze se proti němu nějak odvolat/namítnout…?
OSPOD nenahrazuje funkci soudu, o ničem nerozhoduje a to, že se rodiče nemohou domluvit a jsou blbci, za to nikdo nemůže. Ono to předběžné opatření taky něco stojí-peníze, čas.
Však si někdo z rodičů může podat návrh, jestli vyhoví ![]()
Pokud se rodiče nedohodnou, rozhodne soud. A tam není nic předvídatelného. Co ospod? Mediace? Snažit se domluvit se mimo soud. V dnešní době tolika možností se tohle může stát i v úplné rodině.
Zdravím s exmanželem jsme dva roky rozvedení, žijeme ve stejném městě a máme syna ve střídavé péči. Syn má trvalé bydliště u mě. Syn má nastupovat od září do první třídy. Každý chceme aby nastoupil do jiné školy. Jak situaci vyřešit? Ani jeden neustoupime, každý máme svoje argumenty.