Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj tak pro mě je také hlavně důležitý porod a to aby mimčo bylo v pořádku…to že bych měla mít malý prostor nebo bych měla s někým zdílet pokoj mi nevadí, ani nějaká železná postel…samozřejmně že mi jde také o to aby se semnou sestřičky bavili normálně, protože vím jak jsou někdy nepříjemní a právě ty v Mostě mají takovou pověst, že si málo kdo pochválí proto tak váhám no…nevím ![]()
No jasně že potkáš sestry které ti zkazí den, ale jsou tam i miloučké. dětské jsou jako cukrkandl, hlavně ty mladé holčiny. Dětský doktor byl hodně komunikativní a vše co dělal dlouze vysvětloval - byl milý..
To spíš oddělení ženské - tam jsou sestry trochu odměřenější, ale nic hrozného.
Péče je tam opravdu dobrá, holt tam není reprezentativní prostředí
to je pravda.
JIP pro mimi je na skvělé úrovni.
Ono je to tak, že spíš slýcháš ty hrozné věci, protože ten kdo byl spokojený, tak ten to nevypráví na potkání a nevkládá všude. Ten co měl problém to většinou rozmazává..
Problém jsou všude. ![]()
Lizbeth píše:
No jasně že potkáš sestry které ti zkazí den, ale jsou tam i miloučké. dětské jsou jako cukrkandl, hlavně ty mladé holčiny. Dětský doktor byl hodně komunikativní a vše co dělal dlouze vysvětloval - byl milý..
To spíš oddělení ženské - tam jsou sestry trochu odměřenější, ale nic hrozného.Péče je tam opravdu dobrá, holt tam není reprezentativní prostředí![]()
to je pravda.
JIP pro mimi je na skvělé úrovni.
Ono je to tak, že spíš slýcháš ty hrozné věci, protože ten kdo byl spokojený, tak ten to nevypráví na potkání a nevkládá všude. Ten co měl problém to většinou rozmazává..
Problém jsou všude.
Jj tak jsem sama zvědavá..a díky ![]()
Vlstni zkušenost nemám, ale když jsem rodila já. Měla jsem na pokoji maminku, která byla z Mostu a sama se rozhodla rodit jinde. Rodila v Kadani. Ale myslím si, že je to názor za názorem. Každá nemocnice má svá PRO a PROTI. Držím palečky aby vše proběhlo tak jak má. Nikka ![]()
Ahoj, já jsem rodila v Mostě před pěti lety a až na to že na mě sestry neměli čas, protože nás bylo hodně tak to šlo dobře.Nechápu jak si někdo může stěžovat na pokoje.Nejdůežitější je přece zdraví miminka a moje.Jediné co mi vadilo bylo,že mi nikdo nezjistil včas proč se mi točí hlava.Seatra si myslela,že to přehánim a byla nepříjšmná.Až večer přišla doktorka,že mám málo železa.Tak mi dala transf.a ráno už jsem vztala.Ted chci rodit zase v Mostě.Mám trochu obavy z těch sester,ale je to pár dní.Hlavně aby byl malej zdravej a já neměla problémy jako poprvé.Držim vám všem palečky. ![]()
Ahoj, tak já rodila v Mostě loni v březnu. Plánovaným císařem. První 3 dny na dvojáku, potom 6 dní na nadstandardu. Pokud je místo, tak se sestry snaží dávat maminky k sobě na pokoj podle barvy pleti (jak jinak to napsat
) Vybavení v pohodě, starší. Na nadstandardu bez problému. Pokud budeš rodit ještě v době mrazů a vyjde ti nadstandard, tak doporučuju deku navíc - smotat do okna a tím ho utěsnit. Já tam byla, když venku bylo asi -5 i víc a dost vichry a ty nadstandardy jsou jen na návětrný straně, okna starý, fouká to tam fest. Jsou tam dvoje sociálky, jedny nepoužitelné, protože tam chodí matky kuřačky kouřit a fakt je to síla. Docela mě zaráží, že to tam pořád tolerují. Jídlo nemocniční klasika. Úklid pokojů i sociálek (soudím jen ty jedny, na kuřácké jsem nechodila) v pohodě, čisto, všude k dispozici dezinfekce. Dětské doktorky skvělé, hlavně dr. Fabichová, která dojížděla na noční z Teplic. Velkou výhradu mám k sestrám. Chápu, že je v Mostě velká porodnice s JIP, na druhou stranu má status Baby Friendly Hospital. Malého mi první den přinesly sestry na kojení 1×, pak 1× v noci a 2× druhý a třetí den! Bez mého vědomí ho začaly (pravda, stříkačkou) dokrmovat UM. Neustále jsem si musela říkat, aby mi syna přinesly na kojení, ale pořád měly strašně moc práce a nebyl prý čas
Syna jsem si vydupala třetí den po porodu natrvalo na pokoj (po souhlasu doktorky z gyndy, že jsem schopná se o syna postarat). 5. den jsem se rozkojila. Měla jsem s kojením trochu problémy, malej se nechtěl přisát a když už, tak nechtěl sát, pak bradavky do krve, modřiny, špatná technika. Každá směna sester mi radila něco jiného (ohledně techniky kojení, dokrmu UM i vážení syna) a chtěla, abych to dodržovala. Další směna zas jinak. Bylo by to na román. Co se týče dětských sester ohledně péče o dítě, tak v pohodě. Jednou jsem odmítla syna vzbudit na večerní vážení a pak vykoupat, protože mi po šílených bolestech bříška usnul po 6 hodinách bdění, asi deset minut před tím než přišly. Tak to bylo docela haló. Ale chce to, se nedat.
Pokud budu čekat druhé dítě, tak fakt nevím. Pravděpodobně to bude zas císařem, kvůli komplikacím jsem pro Most (opravdu se vše v případě problému sváží do Mostu). Na druhou stranu, to, že jsem si nošení syna na kojení musela doslova vydupávat plus ten dokrm UM od prvního dne, to mě od toho zrazuje. V tom je prý Chomutov i Kadaň mnohem lepší. Jinak sestry až na výše uvedené moc hodné. Kamarádka rodila přirozeně o pár týdnů později, s kojením problém neměla a nemůže si stěžovat. Tak nevím, zda jsem poradila…
Anonymní píše:
Ahoj, já jsem rodila v Mostě před pěti lety a až na to že na mě sestry neměli čas, protože nás bylo hodně tak to šlo dobře.Nechápu jak si někdo může stěžovat na pokoje.Nejdůežitější je přece zdraví miminka a moje.Jediné co mi vadilo bylo,že mi nikdo nezjistil včas proč se mi točí hlava.Seatra si myslela,že to přehánim a byla nepříjšmná.Až večer přišla doktorka,že mám málo železa.Tak mi dala transf.a ráno už jsem vztala.Ted chci rodit zase v Mostě.Mám trochu obavy z těch sester,ale je to pár dní.Hlavně aby byl malej zdravej a já neměla problémy jako poprvé.Držim vám všem palečky.
Přesně tak! Taky nechápu, jak si někdo může stěžovat na to, že tam je komunistický vybavení, nebo, že jsou malé pokoje. Proboha jdete se snad do tý nemocnice ubytovat jako do hotelu? Já mám termín za dva týdny a jdu rodit do Mostu. Sice na tu porodnici moc chvály není, ale v poradně i na exkurzi jsem potkala jen samé milé sestry a doktory, jasně že můžu narazit na debila, ale to všude. nemá smysl hanit porodnici proto, že jeden doktor je debil, jedna sestra je blbá a mají oprýskané postele. Hlavně jde o to, že v Mostě se o vás i o miminko dobře postarají.
Anonymní píše:
Ahoj, já jsem rodila v Mostě před pěti lety a až na to že na mě sestry neměli čas, protože nás bylo hodně tak to šlo dobře.Nechápu jak si někdo může stěžovat na pokoje.Nejdůežitější je přece zdraví miminka a moje.Jediné co mi vadilo bylo,že mi nikdo nezjistil včas proč se mi točí hlava.Seatra si myslela,že to přehánim a byla nepříjšmná.Až večer přišla doktorka,že mám málo železa.Tak mi dala transf.a ráno už jsem vztala.Ted chci rodit zase v Mostě.Mám trochu obavy z těch sester,ale je to pár dní.Hlavně aby byl malej zdravej a já neměla problémy jako poprvé.Držim vám všem palečky.
Přesně tak! Taky nechápu, jak si někdo může stěžovat na to, že tam je komunistický vybavení, nebo, že jsou malé pokoje. Proboha jdete se snad do tý nemocnice ubytovat jako do hotelu? Já mám termín za dva týdny a jdu rodit do Mostu. Sice na tu porodnici moc chvály není, ale v poradně i na exkurzi jsem potkala jen samé milé sestry a doktory, jasně že můžu narazit na debila, ale to všude. nemá smysl hanit porodnici proto, že jeden doktor je debil, jedna sestra je blbá a mají oprýskané postele. Hlavně jde o to, že v Mostě se o vás i o miminko dobře postarají.
Anonymní píše:
Za mě - V Mostě jsem byla moc spokojená. Můžu srovnávat jen s Motolem a upřímně - zlatej Most. ![]()
Sestřičky mi naopak lezly na nervy, jak byly hodný.
Neboj.
Já tam tedy potřetí asi nepůjdu. Nějak mě to rození začalo bavit a střihnu si nějaký centrum přirozenýho porodu. Pokud ovšem „budoucího“ taťku ještě k jednomu dítku ukecám. ![]()
Ahoj,můžu se zeptat,kdy a jak probíhají ty exkurze v Mostě v nemocnici?Nikde o tom nemůžu najít nějaké info..díky ![]()
Zuzkka píše:
Ahoj,můžu se zeptat,kdy a jak probíhají ty exkurze v Mostě v nemocnici?Nikde o tom nemůžu najít nějaké info..díky
je to tam každé pondělí ve 13:00 hodin. Mají to i napsaný dole. Prostě vyjedeš do 7. patra a tam počkáš, oni už si pro vás přijdou a všechno ukážou ![]()
Pájinka25 píše:Zuzkka píše:je to tam každé pondělí ve 13:00 hodin. Mají to i napsaný dole. Prostě vyjedeš do 7. patra a tam počkáš, oni už si pro vás přijdou a všechno ukážou
Ahoj,můžu se zeptat,kdy a jak probíhají ty exkurze v Mostě v nemocnici?Nikde o tom nemůžu najít nějaké info..díky
Díky moc ![]()
ahoj taky se tam chystam rodit cekam kazdnym dnem a taky mam jako strach rodila sem tam poprve a personal a sestry hrozny jako trochu sem kricela a nechteli me odrodit tak nevim ted jak to bude no uvidime ale bojim se jsem skoro 38.tyden a mam strach zeto nezvladnu a kord tady v moste
Ahojky asi píši už pozdě ale já byla moc spokojená na vybavení jsem nekoukala na jídlo taky ne
ale sestřičky jsem potkala super jak na porodním tak na šestinedělí neměla jsem ani jednu špatnou. Fakt jsem si to užila setřičky na porodním my vše vysvětlily a poradily a že jsem nerodila jediná, přemnou byla ještě jedna která teda měla lepší koutek
teď se snažíme o druhé a budu v Mostě rodit znova a ráda.
Kamarádka která rodila o půl roku později jela do Kadaně a říkala že už by tam nejela ale ono asi fakt záleží na koho narazíte.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.