Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, já rodila v Mostě v únoru 2010 a byla jsem maximálně spokojená… ted na konci listopadu budu v Mostě rodit znova.
Ahoj, rodila jsem 3× v Mostě, protože bych nikam dál nedojela, neboli nevydržela bych delší cestu.ale je pravda, že ted po třetí byl personál uplně jiny, byli tam doktoři i sestry hodnejší:)) akorat sestra co me přijmala, tak ta byla dost nepříjemná:(
tak nevim zda si lidi stežovali nebo tam zmenili komplet personál:)
každopádně, podávají málo informací. na chodbě hluk večně(né od miminek)
a za tu celou dobu co stojí Mostecká nemocnice, tak prostředí v nemocnici se nic nezmenilo, vypada to tam poříd desne:(
takže jestly pujdu rodit po 4té:)))?
a nebudu bydlet v Mostě, a nebo kdybych vedela že dojedu v pohode do jiné nemocnice, tak bych šla určitě rodit jinam.
držim všem palce! spozdravem Eva
Jsem ted po treti tehu a diky bohu, ze uz nebudu rodit v Moste. Zarizeni pokoju, porodni saly to me vubec nezajimalo a ani diky bolesti jsem nemela cas si prohlizet, jak to tam vypada, ale personal, muzu vam rict, KATASTROFA Nevim, jak to je tam ted, ale muj prvni porod pred 12 ti lety byl katastrofa jeste dneska si zive predstavuju porodni asistentku a doktorku, myslim, ze se jmenovala Junova. Ja jako prvorodicka po 14 ti dnech prenaseni vyvolavany porod. Po dvou tabletkach na vyvolani bolesti ukrutny, ano uznavam, bolestma jsem si zakricela a co ma byt, vzdyt je to porod. Kdyz mi sla po nekolika hodinach doktorka pichnout vodu, zacala na me rvat, ze proc jsem chtela miminko, kdyz jsem si neumela predstavit porod, smala se mi, ze no jo dovnitr do slo co? Ale kdyz to ma jit ven, to uz nejste tak stastna.byla silene neprijemna!!! Kdyz uz jsem byla na sale, a doktorka nikde a manzel se ptal, jestli prijde doktorka, tak sestra Jen odvetila, az si sama vytlaci hlavicku, tak pak prijde doktorka a to jsem byla PRVORODICKA!!! Po nekolika hodinach se doktorka rozhodla prijit podivat na tu co rve ( me) oblicej celej rudej, jak mi popraskaly zilky v obliceji. Mrkla na me a rekla, bohuzel jeste neni hlavicka venku, a chystala se opet odejit, chytla jsem Ji za ruku a uz nepustila, prosila Ji I po Tom vsem, jak se ke me chovala, ze uz nemuzu at mi pomuze, tak kejvla na sestru bohu dik a napichly mi zilu a behem peti minut byl kluk venku. Jednani personalu pro prvorodicku des a hruza.
Co se tyce porodu druheho, byl rychlej ale muzu vam rict, ze na prijmu, kdyz jsem opet videla tu samou porodni asistentku uplne ve me hrklo az mi zacali tect slzy po tvari, uplne mi pripomelo, jak se ke me chovala pri prvnim a bohu dik prisla jina sestricka, boze to byla zlata zenska (manzelka doktora gynekologa) byla tak Hodna a prijemna, pomahala mi rucne se poradne otevrit a kdyz uz byl cas zavolala na mudr. Pondelicka a kluk byl venku. Na druhy porod si nemuzu stezovat, ale ten prvni teda holky, ten stal za to.
Vim ze diskuze uz je stara, ale traba to nekomu pomuze pri vybirani porodnice, kdyz sem nakoukne. ![]()
Ja ted budu rodit v UK Liverpool tak Nevim co me ceka tady, ale vim, ze sestricky jsou moooooc prijemny a hodny, ale stejne se bojim, proste ten prvni porod ve me zanechal smutnou a bolestivou zkusenost ![]()
Tak já bych také chtěla přispět zkušeností, a to pěknou. Rodila jsem 2011 a manžel byl u toho. Celý porod jsem absolvovala pouze za pomoci porodní asistentky a byla opravdu skvělá! Sestřičky mi vycházely vstříc i ty ženské. Pokoje jsou tedy vybavené víceméně pořád stejně, ale nejsme tam na dovolené, že
. Takže je to bezvýznamné mínus v porovnání s péčí o novorozence, zvláště jedná-li se o rizikové těhotenství či porod. S tím má zkušenosti kamarádka a také byla velice spokojená. Jediné, co bych tedy vytkla, je chování nás maminek samotných. Dost mě obtěžovalo, že některé, a nebylo jich zrovna málo, mířily pomalu hned ze sálu na záchod na cigáro. Nehodnotím-li vliv tohoto chování na zdraví jejich dětí, štvalo mě to z toho důvodu, že to bylo přesně naproti dveřím do našeho pokoje - v letním parnu (větralo se a smrad šel až k nám). Jinak tedy doporučuji nadstandart hlavně z důvodu sociálního zařízení, ačkoli se to dá vydržet. Nepříjemné to bylo jen, když byly návštěvy. Jinak se tedy slušnější rodičky snaží dávat na dvojáky a k sobě. Celkově mě porodnice spíše mile překvapila a podruhé tam budu rodit znovu za necelé tři měsíce - a tentokrát už bez zbytečných obav! ![]()
@agabuska Doktorku Junovou jsem měla při prvním porodu, před mnoha lety a zážitek obdobný.
Hnus, dodnes mám vše v živé paměti. ![]()
@agabuska to jsi si teda něčím prošla.:-( bych chtěla vidět, jak rodí doktorky nebo ty sestry, sakra vždyť musí vědět, co je to za bolest.:-(
Já tam rodila minulý rok, prvorodicka. Mě rodil doktor (bohužel nevím jméno) byl to cizinec, s ním jsem byla maximálně spokojena, ale sestra na příjmu byla děsná, nepříjemná. Pri porodu mi skákala po břiše, fakt mě to bolelo, se divím, že jsem neměla modriny.:-( když se mi začalo dělat mdlo, dali mi kyslikovou masku…ale ten plyn mi jaksi zapomněli pustit, přišli na to až později. Jinak celkem ok. Na sestinedeli to fakt super, všichni hodní, milí a ochotene sestřičky.
@lasička1 ani mi nemluv, je to sice 12 let ale jeste ted mi je zle, kdyz si vzpomenu a pamatuju si, kdyz jsem rodila druhyho, no uz spis, kdyz me sily, ze rodila nejakou vietnamku a ta tak rvala, az jsem Ji slysela z jineho porodniho boxu, proc vubec tady rodi, kdyz neumi ani slovo cesky, byla uplne nepricetna, Fuji hnus
![]()
@GianaS jak rikam, na prvni porod mam nejhnusnejsi a nejotresnejsi vzpominky
jsem rada, ze aspon ty jsi mela hodnyho porodnika
Ja mam jeste cas na porod teprve 17 tt. Ale jiste vim, ze Most NE! Takze Teplice
Ahoj
Já v Mostě rodila před 7 lety. A upřímně, nmohu si stěžovat. Moc se mi tam líbilo, ale spíš to bylo díky tomu že jsem byla celou dobu s manželem na apartmánu. jen první dva dny jsem byla na normálním pokoji, jelikož dcera byla na JIP.
jen jsem nechápala, proč u mého porodu byly jen 2 sestřičky, doktor přišel jen pediatr, asi že jsem byla druhorodička
,nevím.
Vím, že MOst nemá dobrou pověst, ale já byla spokojená i s jídlem ![]()
Po třetí jsem tam chtěla rodit znova, ale nakonec jsem se s přítelem rozhodla pro Žatec ![]()
V mostecke porodnici bych take nerodila ikdyz je pravda ze zalezi na tom na jaky personal narazite
![]()
Jelikoz jsem slysela ze se v mostecke porodnici neco zmenilo a ja bych tam mela rodit kdo bude hodny a po radi co sebou moc moc dik ![]()
@lama23 na mimi ti půjčí oblečení a látkové pleny, papírové musíš mít svoje, kosmetiku na mimi tam také mají, preventivně jsem si vzala jednu kojeneckou láhev, kdyby nám nešlo kojení. Fenyklový čaj, kloboučky na kojení (měla popraskané bradavky, když jsem pořád zkoušeli kojení) A sobě : od nich jsem měla asi 10 poporodních vložek, pak jsem musela mít svoje, noční košile ti také půjčí, ale měla jsem i své. A nezapomenout příbor
potom už klasika, spodní prádlo, hygiena, knížku nebo časák, nabíječku
víc si teď nevybavuji. ![]()
Ahojky je pravda ze sem vahala jelikoz nemame s mosteckou nemocnici dobre skusenosti ale rodit tam budu jelikoz bych asi dal nemohla a myslym ze se to da vydrzet neni kazdy personal stejny a snad tam dlouho nebudem
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.