Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To máš asi malinko delší cykly že? Jestli ti předtím vyšel pozitivní test 20DC, tak bych testovala zas tak, začla třeba 15DC, kdyby přišla trochu dřív. Pokud máš teda ms pravidelně, pokud ne, tak může přijít prakticky kdykoliv ![]()
Ten běžný cyklus bývá 28-29 dnů s tím, že fáze po ovulaci je u jednotlivé ženy stejně dlouhá, neměnívá se, u drtivé většiny žen, jako fakt skoro u všech, je ta fáze po ovulaci dlouhá 13-15 dnů. Takže delší cykly znamenají, že je delší fáze před tou ovulací. Ty musíš vědět, jak dlouhé máš ty cykly. Máš-li je 30 dnů, tak k ovulaci dochází někde kolem 15. dne, plus minus dva dny zhruba. Při třicetidenním cyklu bych já testovala tak od 12.dne. Nicméně, mnohem mnohem spolehlivější, než ovulační testy, zhruba od desátého dne mějte ob den, nebo každý třetí den sex, je to příjemné, budeš mít jistotu čekajících spermií, ať dojde k té ovulaci 13. nebo 17.den.
Ahoj, chtela bych se zeptat. 1.3 jsem dostala menstruaci (5dni), 20.3 jsem mela pozitivni ovulacni test a dnes 5.4 jsem dostala menstruaci. Kdy myslite, ze bude následující ovulace? Mam doma hodně ovulacni testů tak nevim, kdy začít testovat at to není moc brzy. Dekuji