Kdy dát dítěti chodítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
27.6.13 20:38

Myslím, že net je plný informací o chodítkách, takže kdo má zájem, určitě si najde, prostuduje a zodpovědně se rozhodne. Třeba tohle: „Chodítko bych zakázala úplně. Chůze je složitý proces, začíná chozením podél nábytku, úkroky do stran. Potom se drží jen jednou rukou a nakonec se pustí zcela. Při chůzi se musí naučit miminko pracovat s vlastním těžištěm a udržet rovnováhu. Při lezení a chůzi se vyvíjí nožní klenba.“
 http://www.babyweb.cz/…choditko-jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
27.6.13 20:39

:mrgreen: anicko - no jo nekteri si asi dávají načas;) Teď to řešila kamarádka. Synek ji začal kolem nábytku v 9ti měsících, ale chodit začal až teď skoro v 18ti měsících. byla z toho na nervy. Ale on je takový malý intelektuál, kterýho pohyb moc nebral. Pak už ke konci kašlala na všechny svoje zásady a tahala ho za ruce, jen aby ho přesvědčila, že to stojí za to:D
Naše Mařenka už týden zkouší dva tři krůčky v prostoru. Postupně je natahuje, tak uvidíme. Má z toho srandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646

@Clarkia to je taky myslim dalsi duvod, proc choditko ne e… do prostoru se pak dostanou jen po svych a nebo s necim, je jasny, ze s necim je to jednodussi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127

@gabulesul6 právě :D pro každého je zbytečnost něco jiného. Spíš jsem se chtěla dozvědět, jestli to neni škodlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.6.13 20:40
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
27.6.13 20:42

Kdy bych dala dítěti chodítko? Nikdy!
Doufám, že už to tu někdo napsal, omlouvám se, nebudu číst celou diskuzi.
 http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.6.13 20:42

@rustypipe no ona byla po dlouhé nemoci hodně slaboučká v tom roce měla 70 cm a něco kolem 7 kg s porodní váhou 4 kg a 54 cm, doktorka tenkrát říkala že je to tím, že jak je drobeček tak si prostě nevěří

klukovi je teprve 8 měsíců ale už měsíc nám obchází nábytek, ten je zase trochu rychlejší než byla holčina, lézt začal ve 4 měsících

@Samy jinak já bych ho asi využila nejvíc na zahradě v trávníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646
27.6.13 20:43

@Blešík skodlivy je to sedici, tohle asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
27.6.13 20:43

Anicko, u nás to bylo tak, že dokud se sama nedokázala postavit k vozíku, tak prostě nejezdila. Pusu si teda nenabila. Zkusila, že ji ujíždí, když se chce zvednout, vztekla se a odlezla. Pak už to jednou šlo, zvedla se a jela. A než se naučila zastavit sama, tak se buď na dvoře zarazila o zeď nebo o trávu, kde jí to už nejelo.
Praktikujem to tak, že co zvládne to zvládne, jinak ji nikam nestrkáme. Vyleze pouze tam, odkud dokáže i sama slézt dolů. A zatím musím zaťukat žádný úraz nebyl. Uvidíme co bude až začne běhat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.6.13 20:44

@Blešík nene chtěla jsem vědět i jestli je to k prdu nebo ne, už jsem nakoupila takovou hromadu věcí jako houpačky, hrazdičky, pultíy apod. u kterých jsem si myslela že je nutně potřebujeme a teď se mi tu všechny válí jako naprosté zbytečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.6.13 20:46
@mmorgana píše:
Kdy bych dala dítěti chodítko? Nikdy!
Doufám, že už to tu někdo napsal, omlouvám se, nebudu číst celou diskuzi.
http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61

No tohle jsem hledala a nemohla najít. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
27.6.13 20:47

@mmorgana děkuji zajímavé čtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.6.13 20:47

@kolozubka no ale neni jasne o ktery typ choditka se jedna. Ja myslim ze ten, do ktereho se dite posadi. To fakt ne… Ale tyhlety panely mi neprijdou tak hruzny…ja je teda mela nejradsi, kdyz staly opreny o knihovnu a dcera si tam poustela pisnicky. Neni to neco co je nezbytne, da se bez toho obejit, ale zase nic co by nejak extremne skodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.6.13 20:48
@suik píše:
@kolozubka no ale neni jasne o ktery typ choditka se jedna. Ja myslim ze ten, do ktereho se dite posadi. To fakt ne… Ale tyhlety panely mi neprijdou tak hruzny…ja je teda mela nejradsi, kdyz staly opreny o knihovnu a dcera si tam poustela pisnicky. Neni to neco co je nezbytne, da se bez toho obejit, ale zase nic co by nejak extremne skodilo.

Jde o to zkopírované - jak se dítě učí chodit. To neumožňuje ani to co tlačí před sebou podle mě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.6.13 20:49

Nikomu nic nevymlouvám. Každého dítě, každého zodpovědnost. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie