Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jdu pro radu vás zkušenější, mám sice už třetí mimčo ale jsem horší než když jsem měla první. Chtěla bych prckovi koupit aktivní chodítko, to jak strká před sebou, chodí okolo nábytku, nejlíp mu to jde po postýlce ale vzhledem k tomu že s ním nemám žádné zkušenosti tak mám strach jestli se s tím nepřevrátí, jak hodně je stabilní a neujíždí moc dopředu? Dává se až když začne chodit sám v prostoru nebo už teď?
Ahoj, máme interaktivní chodítko od FP a je super, malé je 8 měsíců a už se s ním pokouší chodit. Máme i normální, ale to jsme zatím nevyužili a myslím, že ani nevyužijeme. Ale i přesto raději obchází nábytek a přechází od jedné věci k druhé. Nenutím ji k tomu, ale pokud si tam sama vyleze, tak prostě jde ![]()
Příspěvek upraven 27.06.13 v 19:42
Za mě žádné chodítko a nikdy, ale to jsi asi nechtěla slyšet, takže očividné důvody proč nepoužívat nechám bez komentáře ![]()
5ekla bych že vesměs je stabilní, Kamilce jsem ho dala když se začala suveréně stavět a bylo na ni vidět, že by ráda někam odcupitala případně začala tlačit věci před sebou.
Ja vytahnu choditko ze sklepa asi brzo, syn taky trochu obcazi nabytek…ale ono je super jako hraci panel, dcera se u toho vyradila, chozeni s tim ji tolik neslo a nemela ani kde.
@zlodcera jako ano, ale nekdy si deti stejne soupu zidli nebo krabici ![]()
@suik No vidíš, aspoň se naučí ovládat běžné věci a ne nějaký kus plastu ![]()
My máme taky od FP chodítko, je to zároveň i kočárek. Kupovala jsem ho, když bylo malé 10 měsíců a už stabilně ťapkala okolo nábytku, ale všímat si ho začala až tak okolo roku, teď s ním jezdí pořád, ale řekla bych, že úplně stejně se zabaví i se židličkou, krabicí, nočníkem… prostě se vším, čeho se chytí a může se s tím posouvat.
FP má chodítka stabilní, mám ozkoušeno i u kamarádek, malá musí s kočárkem hoooodně řádit, aby se překlopil.
Kamarádka má tohle: http://www.terulka.cz/…Y-65261-2012 a je super, naše dcerky si u toho i zatančí a hrozně je baví ty vkládačky.
Kdy? Nikdy
Nejlépe se naučí dítě chodit samo, bez chodítka, s Tvojí pomocí a s oporou okolo sebe.
Podle mě jsou to vyhozené peníze ![]()
Obě holky ho dostaly zhruba v 10m, v té době už obcházely nábytek asi 2-3měsíce, starší s nim chodila ráda, mladší si ho ani moc nevšímala, raději tlačila motorku, kočárek pro panenku, všímá si ho až teď (13m) a to už chodí asi měsíc sama.
Za mě je daleko lepší tohle chodítko než aby tlačily těžkou židli, která po koberci ani tlačit nejde a přepadávali přes ní.
Malej ho dostal k prvním narozeninám. V té době už před sebou tlačil židli, krabici atd. Spíš ale než jako chodítko ho používal jako hrací panel. Vkládačky do něj hází doteď, pouští si písničky. Máme to z odkazu.
@serratia píše:
Kdy? NikdyNejlépe se naučí dítě chodit samo, bez chodítka, s Tvojí pomocí a s oporou okolo sebe.
no a proč by ta opora neměla být stabilní, u které nehrozí takové riziko úrazu jako když použije nějakou méně stabilní oporu?
já tedy chodítko neměla, ale kdybych měla peníze, tak bych ho koupila, protože občas to bylo o nervy, co si haranti umanuli před sebou strkat ![]()
My sme mali ako aktivne choditko toto auticko a mali to od prvych krocikov (okolo nabytku) az doteraz (maly ma 3 roky) - zalezi i ci mate koberec alebo nie, na koberci to neuteka, na plovoucke sa dost smyka, ale to vychytali za par dni - ak mas pocit ze je este velmi nestabilny, tak pockaj kym bude mat pevnejsie nozky
Tak my chodítko nemáme ani jsme neměli a ani kupovat nebudu. Dcerka docela obstojně používala místo chodítka hrazdičku, kterou měla jako malá a pod kterou ležela. K té si stoupla a posouvala ji po místnosti. Pak taky všechno co šlo a taky byl dobrý gymnastický balon.
Malej ho dostal k prvním narozeninám, víc používat ho začal kolem 13 měsíců, do měsíce pak začal chodit sám, takže jsme ho používali zhruba měsíc. Máme od FP, nemá teda žádný „brzdný systém“, takže v začátcích mu ujíždělo, nicméně snad během pár dnů se ho naučil ovládat tak, že bylo po problému. Na ven jsme pak měli vozíček z Ikea a ten je super - pogumovaná kola, dá se tam nastavit otáčení koleček a tím regulovat rychlost jízdy, malej v něm vždycky venku tahal hračky.