Kdy dát mimi do jeslí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21778
5.2.19 05:47

Já dávala do jeslí obě děti, brali tam od roka. Ale jsou i jesle od půl roku. Děti to zvládaly výborně, já šla na částečný úvazek do práce. Nejsem typ matky, kterou by beze zbytku naplňovalo být 3 roky doma. Obrň se proti útokům žen, které by to v životě neudělaly. Na takové reakce narazíš, ale ony nemusí řešit tvou situaci. Prohlídej si, aby dítě nebylo v jeslích víc jak 46 hodin měsíčně než mu budou 2 roky. Jinak ti zastaví rodičovský příspěvek a budeš to moct dočerpat až budou dítěti dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
5.2.19 05:53

Dcerku davam od roku na jedno dopoledne v tydnu :). Ne proto, ze bych musela, ale protoze to je velice spolecenske dite a ma to jako zabavu. Ja si jedno dopoledne odpocinu, dcera vyblbne, ma spolecnost, nove hracky, dkolka porada ruzne programy, napr. canisterapii, takze nekdy ji dam i dvakrat tydne. Vzdy vysmata, stastna, spokojena … :) Takze ja z toho drama nedelam. Aspon bude zvykla a nebude to zadny ufnukany mamanek, ktery bude ve skolce rvat :)… ve velkych mestech neni problem sehnat od jednoho roku, zalezi odkud jsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
5.2.19 08:08

Nejmladsi dcera sla v roce a pul.
Zvladla to uplne s prehledem narozdil od te starsi, ktera sla tou dobou prvne do skolky ve 3 letech (do jesli nechodila).

Ziju v zemi, kde je to naprosto bezne, ze deti jsou od roka v jeslich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
5.2.19 08:52
@Mauša5218 píše:
@kikuska987654321 Tak jsem ráda, že je tu alespoň jedna zpřízněná duše! Myslím, že ta cena měsíčně, je hodně slušná,typovala jsem víc. Každopádně mockrát děkuji za radu,trochu se tedy porozhlédnu a případně informuji. Mám z toho těžkou hlavu, ale obracím každou korunu a otec malého, tak ten je k ničemu… Občas prostě věci nejsou, jak jsme si je malovaly… Jestě jednou děkuji.

Pokud se s malým neuživíte,tak to zkus. Myslím,že jako samoživitelka budeš mít i větší šanci,že ti ho přijmou. Ideální to není,to víš sama,ale zvykne si. Třeba to bude dobrý. Peníze potřeba prostě jsou,co si budeme povídat. Pak se na sebe budete těšit,když bude víc peněz,budete si moci dopřát i něco navíc. Držím ti palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
5.2.19 09:49

možné to je, ale osobně s tím nesouhlasím. Chápu, že potřebuješ peníze, ale co práce na doma? Nemáš takovou možnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
5.2.19 09:52

Dala jsem dceru měsíc před druhýma narozeninama na 2 dopoledne v týdnu do soukromé miniškolky, zvykla si a myslím, že tam byla i ráda. Bylo tam asi 10 dětí a 2 úžasné tety. Stálo to 3000 na měsíc za 2 dopoledna týdně (za 1 dopoledne týdně by to stálo 2000 na měsíc) ;) Státná jesle tu jsou taky, ale přijímá se klasicky jako do školky od září, a přednost mají dětí s celotýdenní docházkou. A levné taky úplně nejsou, včetně stravy mezi 4-5 tisíci za měsíc, což by se při naší malé docházce stejně nevyplatilo ;) Jo, šla jsem do práce, jinak bych ji nedala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
5.2.19 10:17
@Kotatko03 píše:
možné to je, ale osobně s tím nesouhlasím. Chápu, že potřebuješ peníze, ale co práce na doma? Nemáš takovou možnost :think:

Jo, to klidne muzes, ale to je tak asi vsechno, kazdy si to stejne zaridi podle toho jak on chce ci potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.19 11:21
@Kotatko03 píše:
možné to je, ale osobně s tím nesouhlasím. Chápu, že potřebuješ peníze, ale co práce na doma? Nemáš takovou možnost :think:

Tak muzes jeste zakladatelce poradit,jak a kde takovou praci sehnat. Tohle ji urcite napadlo taky,kdyby takovou moznost mela,tak ji vyuzije. Ja mam s praci na doma zkusenost asi takovou,ze ji shani uz nekolik let nekolik mych kamaradek a da se to shrnout slovem fiasko. Bud nesehnaly nic, nebo to byl podvod (jedna prisla o penize a druha muze byt rada,ze ji to stalo jen cas) a nebo to bylo za tak malo penez,ze aby si neco vydelaly,travily tim v podstate cely den a sidily to dite vic,nez kdyby ho daly do tech jesli. A to jsme velke mesto se spoustou moznosti. Ja praci na doma mam,ale je to moje zamestnani pred MD,jehoz cast mi zamestnavatel umoznil vzit si domu,protoze uz tam pracuju dele,jsem osvedcena a zaucena. Urcite bych ji nedostala tak,ze bych nekam prisla a rekla,ze chci praci na doma,protoze potrebuju uzivit dite na rodicaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
5.2.19 11:32

@Hoa Mai Svatá pravda, práce domů by byla super, ale přesně jak jste napsala, je to samý podvod, známá takhle přišla o peníze, když jí nakukali,že musí vložit kapitál (jako pojistné), který se jí ovšem vrátí s první výplatou, samo sebou, že se jí nic nevrátilo.Napadlo mě i roznášení letáků, to bych mohla dělat i s prckem, je to málo placené, jesle bych z toho neutahla, když chci abychom se měli o trochu líp… :zed: No uvidím, snad to nějak zvládneme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
5.2.19 11:33

Dala jsem obě děti do jeslí kolem 1 roku, nebyly tam celý týden, já částečně pracovala z domu a můj muž taky, a někdy se o děti starala chůva. Děti s pobytem v jeslích žádný problém neměly, psychickou újmu na nich též nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
5.2.19 11:39

Mohu se zeptat, kolik chce v průměru hlídačka? A zda mohu chtít nějaké ověření, tedy způsobilost ke hlídání dětí, nebo tak něco? Přece si k dítěti nemohu pustit jen tak někoho, kdo se ozve třeba na inzerát!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
5.2.19 11:47

@Aliik Tak a už mě zase přemáhá beznaděj, tolik? :nevim: To přece nemůžou po matce samoživitelce s nejnižší mateřskou chtít?! 8o Jedná maminka tu psala, že částku vypočítají z příjmů dané rodiny… Jdu se pokusit, to vygůglit :think:, nebo mě klepne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
5.2.19 12:41

@Mauša5218 Tak samozřejmě ze mohou, oni nabízejí nejakou sluzbu a logicky jim musi platby pokryt náklady, pokud se nejedna o neco provozovane treba charitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
5.2.19 14:38
@Hoa Mai píše:
Tak muzes jeste zakladatelce poradit,jak a kde takovou praci sehnat. Tohle ji urcite napadlo taky,kdyby takovou moznost mela,tak ji vyuzije. Ja mam s praci na doma zkusenost asi takovou,ze ji shani uz nekolik let nekolik mych kamaradek a da se to shrnout slovem fiasko. Bud nesehnaly nic, nebo to byl podvod (jedna prisla o penize a druha muze byt rada,ze ji to stalo jen cas) a nebo to bylo za tak malo penez,ze aby si neco vydelaly,travily tim v podstate cely den a sidily to dite vic,nez kdyby ho daly do tech jesli. A to jsme velke mesto se spoustou moznosti. Ja praci na doma mam,ale je to moje zamestnani pred MD,jehoz cast mi zamestnavatel umoznil vzit si domu,protoze uz tam pracuju dele,jsem osvedcena a zaucena. Urcite bych ji nedostala tak,ze bych nekam prisla a rekla,ze chci praci na doma,protoze potrebuju uzivit dite na rodicaku.

Tohle souvisí se vzděláním popř. předchozím zaměstnáním (což i zmiňuješ Ty). Souhlasím s Tebou, že spousta organizací nabízejících práci z domova jsou podvody, jedná-li se třeba o různé klikačky, skládačky atp. Nicméně ne vždy. Já osobně momentálně pracuji také z domova. Pohybuji se v oboru financí a momentálně díky omezeným časovým možnostem dělám pouze doma „papíry“ - odbornou asistentku. Pracuji na cca 8hod/týdně - vyhovuje mi to. Nedávno jsem dohazovala bývalému kolegovi svojí kamarádku, maminku na mateřské s tím, že mu bude také pomáhat tímto způsobem, podotýkám, že je to holka, která nemá vzdělání v oboru ani toto nikdy nedělala, ale během 2 měsíců se zaučila a funguje. Takže za mě se dá práce na doma sehnat…ale pochopitelně ne vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32302
5.2.19 14:42

@Mauša5218 Ale to je soukromá školka, pokud na to nemáš, tak tam dítě nedávej. Jim je jedno, jestli si samoživitelka nebo ne. O tom jsem teda nikdy neslyšela, že by se platilo podle toho, kolik má kdo peněz :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí