Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Některá miminka vyžadují být u mámy častěji, stále, mít jí pro sebe. Staršího syna jsem měla takového. Postupně si intervaly prodlužoval a kolem 4 měsíce vzal na milost i spaní v postýlce. Jinak jsem ho nakojila na posteli a když usnul, přendala jsem ho do postýlky. Vnoci spal se mnou v posteli a byla jsem mu k dispozici ![]()
A taky ho to uklidňuje, já jsem měla takové všechny tři děti, ale mně to přišlo naprosto přirozené a normální, i když někdy otravné, ale pro mě byl základ, aby dítě bylo nejšťastnější, když chce prso, tak ho dostane, moje potřeby šly stranou. Kojené děti často nechtějí vůbec dudel, takže prso mají jak na jídlo, pití tak na uklidnění a pocit komfortu.
@Renca8 asi jsem ne nevyjádřila dost jasne. Vyžaduje prso i po jídle.
@LennyL1 tak to bude nás případ
samozřejmě od doby co mame malého tak vše šlo stranou. S manželem podnikame. Občas vecer by se hodilo kdyby malej usnul a ja ho mohla prendat do své postýlky a tam by spal. To se stane kolem druhé rano a to Uz jsem na praci unavená. Je pravda ze vyžaduje těsný kontakt semnou. Což me moc těší, jen me znervoznovalo ze nechce dudlícek a jen prso. Jen si ho tak zuzla a usina. Moc dekuji za vaši reakci. ![]()
Chápu to, některé kojené děti to tak prostě mají. Dětem na UM se prostě vrazí dudlík a uklidní je to. U nás ten silikon nikdy neprošel. Co filmů jsem viděla u kojení. Na návštěvách jsem pravidelně bývala v jiném pokoji s prsem ven a vykládala si s ostatníma z jiné místnosti, abych nekojila před cizíma lidma. Vždycky říkali, vždyť jsi teď kojila? A já no a co, chce zas prso, tak ho dostane nebo se chcete bavit přes řev mimina? Vůbec se tím netrap, to se postupně upraví, hlavně až začnou příkrmy. S dcerou to bylo teda náročné skoro do dvou let, nechtěla skoro jíst, takže prso byla priorita, ale pak se rozjedla. Ale jak říkám, je to naprosto normální. Až přestaneš kojit, tak Ti ten kontakt bude někdy chybět.