Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My s obema jsme kupovaly postel,takze si ji jely vzdy vybrat,pomahaly s montazi a pak uz tam rovnou spaly.Nikdy mi ale nevylejzaly.Se starsi jsem lezela dokud neusla a postupne jsme to pak odbourali.Mladsi byla v poho hned,ta je zvykla usinat sama
tak mu nedavej na vyber, priprav ho na to, ze ta stara postylka uz není, ze ted bude mit vetsí, lepsí, víc plysaku atd , pokud to jeste nechápe tak jeste pockej treba 2 mesice az bude zas o trosku vic chapat…synovi (v té dobe skoro 2roky) jsme takto vymenili postele ze dne na den, kdyz jsem byla v porodnici (driv jsme nemeli vetsi postel k dispozici) a zvladl to vpoho, jednou teda spadl (je nizka, takze se mu nic nestalo), ale pak uz nikdy. a spi ve spacim pytli tak nevyleza, jednou spal bez pytle a stejne rano sedel a volal mamíí a nevylezl. ma i ten vylez oblozeny plysakama aby se nebouchl, protoze se tam dost točí
My jsme jeden den po odpoledním spaní malou postýlku zrušili a tak večer neměla na výběr a šla do velké. Předtím jsem ji tam lákala dva měsíce a nic. Vzala to, jak to je a spí tam v pohodě. Občas tedy přijde v noci za námi, tak jí zase dovedeme. Při přesunu jí bylo 23 měsíců.
Můj starší spal v dětské postýlce až do čtyř let.. Ve dvou letech se mu totiž narodil brácha a nechtěli jsme aby zářil že mu brácha sebral postýlky,tak jsme koupili druhou.:-) Jinak myslím že se dělají nějaké zábrany na velkou postel, tak můžete zkusit to.
Já bych si to neztěžovala a nechala ho v malé, je tam zvyklý a budeš mít klid
I tak na něj bude změn dost a kromě vstávání k miminu se Ti může stát, že z velké postele bude starší pořád vylézat. U nás starší dcera dostala velkou postel asi ve 3 a čtvrt, cca půl roku jsme měli 2 postýlky. Druhou jsem koupila asi za 699 v IKEA ![]()
Ahoj,
u nás tedy jakmile se zhasne, lehnou a spí samy od sebe. Jooo v poledne, to slyším jak si hrají a usnou třeba až po hodině ![]()
Máme rituál - okoupat, vyčistit zuby, přečíst pohádku - dvě tři, čtyři
popusinkovat, zhasnout popřát dobrou noc a spí. Ale je fakt, že máme da pokoje- první průchozí a to je herna a ve spací místnosti (jsou jen vysazené dveře) nejsou hračky …
Zkoušet, zvykne si. Uspat - že si k němu lehneš, nezabírá? U nás si to holky někdy přejí a tak s něma kolikrát já sama usnu ![]()
@lenulexp Nechali jsme synovi postýlku vedle velké postele a vyndali šprušle. Lezl z jedné do druhé a postupem času sám začal preferovat velkou postel. Trvalo to asi měsíc, pak jsme postýlku dali pryč. Ale mladšímu jsme stejně kupovali druhou postýlku, obyčejnou seženeš za pár stovek.
Nas syn take v postylce okamzite usinal, dala jsem pusinku a sla. Nikdy nebyl zvykly na uspavani. No a nejakou chvilku pred tim, nez jsme poridili vetsi postel, jsme malemu na usnuti zacali cist pohadky. Aby si proste navykl, ze bude pohadka a pak se spi a fungovalo to dokonale
prvni vecer ve velke posteli usnul hned pri pohadce a spal az do rana ![]()
@Janakatabara Takto to právě chce udělat manžel,že postýlku prostě zrušíme a basta. Ale mě to stále přijde trochu kruté na něho
Jenže když ho takto furt lákám na velkou postel,stejně ne a ne tam usnout. Tak možná jeho způsob bude lepší ![]()
@alialiali No bude mít 22měsíců,tak nevím jestli třeba čekání na ty dva měsíce nějak extra změní jeho chápání ![]()
@chs.jasmin Když si k němu lehnu,tak tím tuplem nechce spinkat
On se mnou takto nikdy neusnul,jen jako pár měsíční miminko ![]()
Ještě mě napadá,jestli mu třeba nevadí,že je postel na druhé straně. Od narození spí na jednom místě a postel je vedle,ale na druhé straně místnosti ![]()
@Dana V Tak to je pěkné
U nás je horší,že malý potřebuje celkem klid na usínání,takže kdybych mu četla,nevím zda by usnul ![]()
@lenulexp ono to krutě možná zní, ale ta naše to vzala naprosto přirozeně. Lehla a spala.😁
@Janakatabara
A za ty dva měsíce lákání tam ani jednou neusnula? A usíná sama?
@lenulexp jak píšeš, když měla na výběr, tak ani jednou. Usíná sama. Dáme ji tam, pusu a dobrou. Teď jí jsou 2 roky a skoro 2 měsíce, občas, než usne, tak přijde , ale vrátíme ji, lehne a spí. Má postranici samozřejmě.