Jak navyknout dítě na velkou postel?

4159
4.2.19 12:27

My s obema jsme kupovaly postel,takze si ji jely vzdy vybrat,pomahaly s montazi a pak uz tam rovnou spaly.Nikdy mi ale nevylejzaly.Se starsi jsem lezela dokud neusla a postupne jsme to pak odbourali.Mladsi byla v poho hned,ta je zvykla usinat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1409
4.2.19 12:37

tak mu nedavej na vyber, priprav ho na to, ze ta stara postylka uz není, ze ted bude mit vetsí, lepsí, víc plysaku atd , pokud to jeste nechápe tak jeste pockej treba 2 mesice az bude zas o trosku vic chapat…synovi (v té dobe skoro 2roky) jsme takto vymenili postele ze dne na den, kdyz jsem byla v porodnici (driv jsme nemeli vetsi postel k dispozici) a zvladl to vpoho, jednou teda spadl (je nizka, takze se mu nic nestalo), ale pak uz nikdy. a spi ve spacim pytli tak nevyleza, jednou spal bez pytle a stejne rano sedel a volal mamíí a nevylezl. ma i ten vylez oblozeny plysakama aby se nebouchl, protoze se tam dost točí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
4.2.19 13:13

My jsme jeden den po odpoledním spaní malou postýlku zrušili a tak večer neměla na výběr a šla do velké. Předtím jsem ji tam lákala dva měsíce a nic. Vzala to, jak to je a spí tam v pohodě. Občas tedy přijde v noci za námi, tak jí zase dovedeme. Při přesunu jí bylo 23 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
4.2.19 13:24

Můj starší spal v dětské postýlce až do čtyř let.. Ve dvou letech se mu totiž narodil brácha a nechtěli jsme aby zářil že mu brácha sebral postýlky,tak jsme koupili druhou.:-) Jinak myslím že se dělají nějaké zábrany na velkou postel, tak můžete zkusit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
4.2.19 13:31

Já bych si to neztěžovala a nechala ho v malé, je tam zvyklý a budeš mít klid :oops: I tak na něj bude změn dost a kromě vstávání k miminu se Ti může stát, že z velké postele bude starší pořád vylézat. U nás starší dcera dostala velkou postel asi ve 3 a čtvrt, cca půl roku jsme měli 2 postýlky. Druhou jsem koupila asi za 699 v IKEA ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
4.2.19 13:41

@lenulexp

Ahoj,

u nás tedy jakmile se zhasne, lehnou a spí samy od sebe. Jooo v poledne, to slyším jak si hrají a usnou třeba až po hodině :nevim:
Máme rituál - okoupat, vyčistit zuby, přečíst pohádku - dvě tři, čtyři :lol: popusinkovat, zhasnout popřát dobrou noc a spí. Ale je fakt, že máme da pokoje- první průchozí a to je herna a ve spací místnosti (jsou jen vysazené dveře) nejsou hračky …
Zkoušet, zvykne si. Uspat - že si k němu lehneš, nezabírá? U nás si to holky někdy přejí a tak s něma kolikrát já sama usnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
4.2.19 13:54

@lenulexp Nechali jsme synovi postýlku vedle velké postele a vyndali šprušle. Lezl z jedné do druhé a postupem času sám začal preferovat velkou postel. Trvalo to asi měsíc, pak jsme postýlku dali pryč. Ale mladšímu jsme stejně kupovali druhou postýlku, obyčejnou seženeš za pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
4.2.19 16:00

Nas syn take v postylce okamzite usinal, dala jsem pusinku a sla. Nikdy nebyl zvykly na uspavani. No a nejakou chvilku pred tim, nez jsme poridili vetsi postel, jsme malemu na usnuti zacali cist pohadky. Aby si proste navykl, ze bude pohadka a pak se spi a fungovalo to dokonale :lol: prvni vecer ve velke posteli usnul hned pri pohadce a spal az do rana :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.2.19 13:01

@Janakatabara Takto to právě chce udělat manžel,že postýlku prostě zrušíme a basta. Ale mě to stále přijde trochu kruté na něho :D Jenže když ho takto furt lákám na velkou postel,stejně ne a ne tam usnout. Tak možná jeho způsob bude lepší :nevim:

@alialiali No bude mít 22měsíců,tak nevím jestli třeba čekání na ty dva měsíce nějak extra změní jeho chápání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.2.19 13:03

@chs.jasmin Když si k němu lehnu,tak tím tuplem nechce spinkat :D On se mnou takto nikdy neusnul,jen jako pár měsíční miminko :)

Ještě mě napadá,jestli mu třeba nevadí,že je postel na druhé straně. Od narození spí na jednom místě a postel je vedle,ale na druhé straně místnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.2.19 13:05

@Dana V Tak to je pěkné :D U nás je horší,že malý potřebuje celkem klid na usínání,takže kdybych mu četla,nevím zda by usnul :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
6.2.19 13:19

@lenulexp ono to krutě možná zní, ale ta naše to vzala naprosto přirozeně. Lehla a spala.😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.2.19 13:27

@Janakatabara :D A za ty dva měsíce lákání tam ani jednou neusnula? A usíná sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
6.2.19 14:40

@lenulexp jak píšeš, když měla na výběr, tak ani jednou. Usíná sama. Dáme ji tam, pusu a dobrou. Teď jí jsou 2 roky a skoro 2 měsíce, občas, než usne, tak přijde , ale vrátíme ji, lehne a spí. Má postranici samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí