Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky TITINKO!
zaujal mě tvůj komentář..my jsme nechali holkám nastřelit naušničky v 9 měsících..byl to trochu zápas ale po 15min nebylo co řešit (i s výběrem naušniček a nastřelení 4 uší
holkám ouška vůbec nehnisla pohoda..je to fakt rychlovka…
zdenik a dvě cácorky
Ahojky taky se přidám . Dcery mám dvě , starší jsem nechala píchnout uši v osmi měsících po dlouhém přemlouvání celé rodiny. Paní doktorka je propíchla jehlou a naušničky navlékla , šlo to celkem rychle ale malá hodně brečela, naštěstí jí držel tatínek. Co bylo horší ,jedno ouško hnisalo skoro celé 4 měsíce
Druhé dceři je ted osm měsíců a ouška má píchlá 6 týdnů a obě pořád hnisají
je mi s toho moc smutno a lituji ,že jsem se nechala převálcovat od rodiny. Tak hlasuju pro naušničky už v porodnici, když už to rodiče chtějí. Mějte se.
Ahojky,
ještě se vracím s dotazem - nejde někde na webu najít seznam doktorů, kteří naušnice nastřelují? Naše doktorka toto nedělá…
díky
Ahoj Markmark.
Nevím, jaké výhody má podle tebe nastřelování naušniček. Jsem zastáncem všeho přírodního a pokud už tedy necháš naušničky napíchnout, pak jistě nevybírej ty, kteří naušnice nastřelují, ale lékaře, kteří je klasicky napíchnou. Proč? Protože ručně napíchnuté naušničky klasického tvaru můžeš ouškem protáhnout a vyčistit a to u nastřelovacích naušnic nejde a je větší riziko zahnisání. Původně jsem se naušnicím u miminka bránila, pak jsem je na nátlak rodiny dceři nechala napíchnout ve 3 měsících po povinném očkování a jsem ráda, že jsme to neprotahovali. Jako miminko se nemohla bránit a šlo to rychle, výslovně jsem si na lékařce vymínila abych u toho mohla být. Je pravda, že to trochu bolí, ale určitě ne víc než běžné očkování. Já jsem si sama ručně napíchávala 6 naušnic, takže vím o čem mluvím. PS: nastřelování jsem se zůčastnila také na vlastní kůži a můžu říct, že bolest je větší, ale nastupuje později, až si tělo uvědomí to malinké zranění.
R.
ahojky Radino,
trochu mě zarazilo…co je prosim přirodního na píchání uší? podle mě to tvé „malinké zranění“ bolí stejně ať je napíchnutý nebo nastřelený…a ze svého okolí neznám nikoho kdo by měl po nastřelení naušnice hnisavé ucho…po klasickém napíchnutí je jich víc než dost…to je podle mě docela na organismu jak se s tím vyrovná…prostě dneska existuje i nastřelení a můžeš si vybrat, výsledek je pořád stejný.....;-) nám vyhovovalo nastřelení … a docela mě překvapuje že v dnešní době si musíš výslovně vymínit svou účast u dr…to je fakt smutný…souhlasím, že kdo je rozhodnutý naušničky dát tak ať to udělá brzo než se dítko začně bránit..má pak větší sílu..
zdravím
Zdenik