Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte Bambulky!
rada by som sa spýtať, aké sú syry žervé, čo to je, lebo u nás na mńa pozerajú ako na blázna ![]()
Aká značka, resp. odkedy sa podávajú, ďakujem.
Ahoj!
Danone vrába priamo syr s názvom Gervais, ale bohužiaľ ho na Slovensko prestali dovážať, vraj to nikto nekupoval
JEdiná možnosť je použiť Lučinu, tá je veľmi podobná. Akurát že sa veľmi drolí, zle sa natiera a je taká suchá aj na chuť, takže mi ju Noemka samotnú nechce jesť, ale robím jej z nej nátierky (má 13 mesiacov) - primiešam kúsok masla, žĺtko z vajíčka, petržlenovú vňaťku, trochu sladkej papriky…v podstate časom pridávaj čokoľvek, čo už ti babuľka baští - celé vajíčko, tvaroh, syr, zeleninu… Skrátka je dobrá ako ýáklad na nátierky alebo sladké olovranty, ale čistá veľmi nie. My sme Gervais pravidelne kupovali, je to fantastický výrobok, až včera sme sa konečne do Danone dovolali a toto nám oznámili. Ale vraj zvážia, že by ho začali dodávať opäť, aspoň do jednej predajne… Tak uvidíme, dám potom vedieť ![]()
Ahoj,
jeste existuje zerve od Milky (na tom syru je skutecne cesky prepis zerve), videla jsem ho ale jen v Delvite. Podle slozeni neobsahuje sul.
P.
Lulu, ďakujem, takže asi až od roka, že?
no, takže ešte počkáme,ešte máme len 8,5m.
Len som o tom veľa čítala, tu ne emimine, tak som chcela vedieť, čo je to za čudo! ![]()
Oxana, Lučinu už môžeš v pohode dávať aj teraz, žĺtok takisto, vňaťku, maslo…takže jej kľudne sprav takú nátierku. Ale najprv by som skúsila dať aj čistú, možno jej to zachutí, nikdy nevieš
Po roku sa ti výrazne rozšíri repertoár vhodných potravín, tak sa budeš môcť viac vyšantiť
Ešte môžeš skúsiť mozzarellu, pravú taliansku, pozri si zloženie, tá pravá neobsahuje žiadne konzervačné látky a máličko soli. A Lučinu jedine neochutenú, v tých ostatných už je chémia. Dobrú chuť
![]()
Já rozpatlávám ty sušší žervé sýry s ovocnými přesnídávkami a zkusila jsem to párkrát přihřát v mikrovlnce (aby to nebylo moc studené z ledničky) a po zahřátí je žervé dost tekuté ( to bylo pro naší nekousalku, protože vše tužší jí drhlo ve volátku).
ahojte já dávám od sedmi měsícu gervais od danone a lučinu,ještě tvrdý sýr a ten strouhám .
To ses teda odvazna, od sedmi mesicu davat tvrdy syry, jeste to miminu davas na rohlik, ne?
je to psané v knižce pečeo dítě od 6-8měsícu a má to ještě nakrájené na kousky sýr tvrdý.Rohlík mu nedávám ,ji chleba .
Tvrdy kvalitni syr se opravdu doporucuje uz od sedmi mesicu. Pecivo od osmi. Takze co je na pecivu (rohliku) se syrem divneho????
Nekde se dokonce pecivo dava uz od sesti mesicu!!!! Kurna, proc je tady kazda matka, ktera neceka s rohlikem az do roka za spatnou!?!?!?!?!?!?!
Lesina
Anonymní píše:
To ses teda odvazna, od sedmi mesicu davat tvrdy syry, jeste to miminu davas na rohlik, ne?
Předpokládám, že autorka této odpovědi ještě ve 3 letech kojí, dítěti dává rozmačkanou mrkev a přesně odvažuje gram po gramu u stravy svého dítěte, pokud nějaké má. Nevidím na rohlíku ani chlebu nic špatného, mnohem horší jsou tyhle matky fanatičky, co dítěti nejsou schopny ani uvařit normální jídlo přiměřeně jeho věku.
Já bych teda také tvrdý sýr v 7 měsících nedávala a necítím se vůbec jako fanatička
A co si mám představit pod pojmem kvalitní tvrdý sýr?Všechno chce svůj čas a kniha Péče o dítě již dávno není směrodatná ![]()