Kdy dát olivový olej?

12681
21.12.11 19:09

kdy dát olivový olej?

vařím malýmu mrkvičku a nevím jestli tam přidát olivový olej při vaření a nebo až po uvaření :nevim: děkuji za rychlou radu, už to mám na plotýnce a teď nevím co s tím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
21.12.11 19:10

Dávala jsem až pak, nebo kousínek másla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
21.12.11 19:11

děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
21.12.11 19:17

Já taky až pak, ale už asi papáte, tak dobrou chuť! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
21.12.11 19:19

Zrovna dnes jsem premyslela, jestli ji tak male muzu davat maslo pravidelne. S jakymkoliv olejem mi prikrm neji, navaluje se ji… neva, ze do di cpu zivocisne tuky kazdy den? Je to sice malinke mnozstvi, ale… diky za radu a omlouvam se goldence, ze jsem se ji vetrela do diskuse ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
21.12.11 19:19

Pokud dáš před vařením, tak malou část vitamínů znehodnotíš (čím déle a na vyšší teplotě, tím více), chceš-li zachovat všechny výživné látky oliváče, tak je lepší ho dát až na závěr.

Já osobně ho dávám až na konci … každopádně nějaký tuk je dobrý, protože jinak se vitamín A nevstřebá, oliváč je lepší než máslo, ale máslo s mrkvičkou možná zase lépe chutná …

Příspěvek upraven 21.12.11 v 19:20

• Citovat
  • Upravit
430
21.12.11 19:20

Pokud byste přidala olej během tepelné úpravy, uvolní se více beta karotenu. Jinak je to jedno. Dobré chutnání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.12.11 19:31
kroutilka píše:
Zrovna dnes jsem premyslela, jestli ji tak male muzu davat maslo pravidelne. S jakymkoliv olejem mi prikrm neji, navaluje se ji… neva, ze do di cpu zivocisne tuky kazdy den?

vždyť děti s UM mají živočišné tuky také děnně (ikdyž některá UM jsou odtučněná a mají jen rozlinné tuky).

podle mě, dokud má dítě ještě hodně mléka (ať už MM nebo UM), tak má těch tuků dost a pokud to s olejem nejí, tak bych to nehrotila a nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.12.11 19:33
kroutilka píše:
Zrovna dnes jsem premyslela, jestli ji tak male muzu davat maslo pravidelne. S jakymkoliv olejem mi prikrm neji, navaluje se ji… neva, ze do di cpu zivocisne tuky kazdy den? Je to sice malinke mnozstvi, ale… diky za radu a omlouvam se goldence, ze jsem se ji vetrela do diskuse ;-)

Ahoj já mrňousovi dávám máslo každý den. Olivový olej mi odmítal jíst. Asi bude po tatínkovi :roll: I doktorka mi říkala, že v ČR je přirozené máslo. Že přidávání olivového oleje je jenom moderní trend a kdyby mu to chutnalo tak klidně střídat, ale nevadí máslo každý den. Stejně se ho dává jenom malé množství.

• Citovat
  • Upravit
29436
21.12.11 19:42

Dávám olivový olej do každého obědu (do sklenky samozřejmě ne). Zkoušela jsem i máslo, ale mě osobně to s tím vůbec nechutnalo a z toho rozpuštěného másla v zelenině se mi celkem navalovalo (to je ale můj problém, dítku je to šumák :mrgreen: ). Jinak dávám samozřejmě až po uvaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
21.12.11 20:47

tiez davam len oluvac a az po dovareni na pare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
21.12.11 22:02

Kvalita olivoveho oleje varenim klesa, ale zase syrovy ma trosku vyraznejsi chut. Kdyztak kompromis je tesne pred vypnutim sporaku. Existuji i specialni olivove oleje pro deti, ale asi ne v Cechach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
21.12.11 22:49

Ahoj,vůbec jsem nevěděla,že se musí dávat olivový olej do jídla.S tim se musí začít už s 1.prikrmem?A můžete mi prosím napsat přesný název a značku oleje jaký kupujete?díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.12.11 23:24

Nemusí. Tedy časem je to lepší, tuk proto, aby se snáze vstřealy vitaminy rozpustné v tucích. Vzhledem k tomu, že v MM i UM je tuku dost, tak bych neviděla problém, pokud zpočátku olej nepřidáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.12.11 23:32

tak u nás kdybych do jídla s mrkví nedala máslo tak se nevykaká. Takže my dáváme od začátku zeleninových příkrmů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure