Kdy dát párky a jaké?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Dala jsem poprvé tak kolem 2 let. Kupuju většinou tyhle, je to značka DZ Klatovy - těch 5 párků asi za 30,– (kupuju to v Kauflandu, asi jsou i jinde). Je o z kuřecích stehen bez kůže (75 % masa, myslím) a není tam jediné éčko, ani nic špatného, přesolené se mi nezdají. Někdy koupím dětské párky u místního řezníka, který vyrábí kvalitní uzeniny.
http://www.dzklatovy.cz/…_DZ_2010.jpg
Ale když opékáme, dostane i špekáček - je to příležitostně, nevidím v tom problém. Jinak párky třeba do vaření nepoužívám.
Frekvenci tipuju tak 1× měsíčně, v létě teda častěji, díky těm buřtům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já klukovi párky dávám,nevidím na tom nic špatnýho.Ale on je často nechce.Má je asi tak jednou za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera má taky párky občas k obědu či k večeři. Špekáčka na ohni jí neodepřu
Snažím se kupovat kvalitní - pro mě je rozhodující podíl masa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No našej malej som ich skusila dat zhruba pred týždnom a moc jej to chutna s rohlikom,nedala by som jej isto niekde parek v rohliku ve meste,protože tam potrebuji zarobit isto tam davaju tie najlevnejšie, inak som davala viedenske parky,,a to jej moc chutnalo,,,ale myslim že vo všem je neco,,ani nevime co jime,,a to všichni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy a žádné uzeniny. Maximálně kvalitní šunku s 98% masa a to ještě málokdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi v roku a pol sme dali prvy krat , chutnaju jej maximalne a s kasi zje dva parky ked nestiham varit je to len obcas a mam pre nu namrazene dve balicky parok od firmy vodnanske kura, su bez chemie, nie su presolene a su z kuracich prs ![]()
diskusi som necitala tak snad ma nik neukamenuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Párek v rohlíku na ulici ne? a když bude „maminko, prosím, prosím“ ![]()
- Citovat
- Upravit
Když už párky, tak spíš než na označení „dětské“, který neříká vůbec nic, koukat na složení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Párek v rohlíku bych dítěti na ulici nekoupila. Domů občas nějaké koupím, ale určitě koukám na složení. Naštěstí je můj syn (2,5 roku) nevyžaduje, takže si jen ochutná od nás, ale jako jídlo mu je nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme nejradši globusácké vídeňské a malý už párkrát ochutnal. nevidím na tom nic špatného, pokud mu to nedávám denně, ale třeba jednou za dva měsíce.
A párek v rohlíku na ulici bych nekoupila z toho důvodu, že podle lékařů je to nejčastější jídlo, na kterém se dítě dusí a udusí. Ukousne rohlík s párkem, párek jede napřed, vjede do krku a je neštěstí hotové. Navíc prý vlivem vlhkosti nabobtná a to je největší problém, nejde tam ani zpátky.
A to prosím není můj výmysl. Moje teta pracuje s dětmi a toto jim říkali na jakémsi školení… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dáváme taky asi tak od roku a půl. Kupujeme takové, které mají co největší podíl masa (ideálně 85% a víc) a co nejmíň bordelu. Buřta opečeného na ohýnku už malá taky párkrát měla, však to patří k létu
Párek v rohlíku jednou za čas taky má. Myslím, že když jinak baští zdravě a sní v podstatě všechno, není důvod se párkům vyhýbat. Nic se nemá přehánět, ani zdravá výživa
Nekupujeme tedy salámy, pouze kvalitní šunku, maximálně šunkový salám, ale to musí být takový ten, který je lepší než lecjaká šunka. Jo, a tak dvakrát do roka použiju gothaj (do bramborového salátu apod.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já na párcích též nevidím nic špatné, ale „plánuju“ je zavést až se školkou, čili tak od tří.
Třeba jednou dvakrát do měsíce k obědu/večeři s kaší nebo tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osobně párky nebo buřty koupím párkrát do roka, takže to vůbec neřeším.......... Obecně ani uzeniny moc nekupuju
- Citovat
- Upravit
Angua píše:
Dala jsem poprvé tak kolem 2 let. Kupuju většinou tyhle, je to značka DZ Klatovy - těch 5 párků asi za 30,– (kupuju to v Kauflandu, asi jsou i jinde). Je o z kuřecích stehen bez kůže (75 % masa, myslím) a není tam jediné éčko, ani nic špatného, přesolené se mi nezdají. Někdy koupím dětské párky u místního řezníka, který vyrábí kvalitní uzeniny.
Musím jedině souhlasit, co jsem ochutnala „Dětskou pochoutku“ z Drůběžářských závodů KT jiné párky mi chutnají jako umělotina. Jsem z Klatov, takže v jejich prodejně kupuji i Kuřecí Fit šunku s minimem škrobů a 79% kuřecího masa a jiné jejich výrobky a všechny jsou mňamka.
Malé je dávám cca od 3 let tak jednou za měsíc, když je máme i my a ona chce taky. S těmito párky nemám problém a za tu cenu cca 30Kč opravdu stojí. Vím, že v nabídce je má Hypernova, Kaufland, Interspar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to máš pravdu, kolikrát jsem kupovala ty nejdražší a samý tuk no humus
teď máme vychytaný z Makra a ty nám chutnají.