Mléko polotučné nebo plnotučné

31
25.10.11 15:54

Mléko polotučné nebo plnotučné

Ahojky holky, poraďte máme holčičku něco přes 2 roky, v 8měs. jsme přestaly kojit dávaly jsme Bebu pak z ničeho nic přestala chtít i tohle mléko bude to už tak třičtvrtě roku co je úplně bez jakéhokoli mléka, vyzkoušely jsme s všema možnýma příchutěma a bezúspěšně, jí teda hodně jogurty 2× denně (pribináky, monte, tvaroháčky…) chci jí zkusit kupované kravské myslím, že pít mi ho nebude, ale na pudingy a tak, používala jsem Lactel plno. a ted mi kámošky ve cvičení říkaly, že jedině polo doktorka mi radí plno tak jsem z toho jelen :nevim: a pokud máte nějaký vyzkoušený co vydrží min. 5dnů v lednici. Vždycky jste mi tady dobře poradily tak děkuji dopředu za odpovědi. S+S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
25.10.11 15:59

Většinou do 2let by děti měli mít plnotučné, od 2let už stačí polotučné. Pro orientaci se můžeš podívat na obsah tuku v nějakém juniorském UM. Podle mě pak už záleží na celkovém denním příjmu tuků, pokud ti jí třeba pribiňáky, tak jsou též celkem tučné, tak podle toho. Taky podle toho, kolik spotřebuje, mě jeden čas dítě vypilo i půl litru KM na ex :nevim:

Ale u nás se například kupuje bio mléko, nejlépe nehomogenizované a to jsem snad polotučné ještě neviděla, tak pijem všichni plnotučné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
25.10.11 16:25

Do 3 let jsem dávala plnotučné, teď kupuju polotučné i plnotučné a dávám to, které mi zrovna přijde pod ruku. Ale je fakt, že nemáme nijak velkou spotřebu mléka, takže také z tohoto důvodu to neřeším.

Příspěvek upraven 25.10.11 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.10.11 16:26

Ahoj, to je zajímavá konverzace. Máme 2,5roku a taky přestal pít ty umělá mléka. Kupuju zatím polotučné a dávám mu do toho příchutě jahodovou nebo vanilkovou - Frapko. Vypije cca 3dcl denně a k tomu sní minimálně jeden jogurt denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.10.11 16:29

já klukům taky dávám plnotučné, polo mám jen na vaření, kaše atd…to klidně krabicové, ale na pití jen čersté plno,pijeme ho všichni, jiné nám nechutná. Mates je schopen vypít i přes litr denně…pije ho jen ohřátý a neochucený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
25.10.11 16:43

My teda pro syna (20 měs.) kupujeme plnotučné, někde jsem četla, že pro menší děti je vhodnější, pokud teda nemá dítě nadváhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
25.10.11 16:46

Taky bych dala plnotučný,má lepší chut :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
25.10.11 16:51

můžu mít takový pod dotaz kdy jste detem zacali mleko davat? maly ji jogurty, syry a ja jen 2× denne kojim a dostava nutrilon do kase. je nam 14 mes. myslite , že uz mu muzu dat? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
25.10.11 17:08

Jako malá jsem měla alergii na laktózu, tak mi pediatrička doporučila až od 3let mlíko pro syna, ale i tak bych začínala postupně, mlíko je hůře stravitelné. Kamarádky většinou začínaly dávat dětem cca od 2let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
25.10.11 17:23
lovelytelle píše:
můžu mít takový pod dotaz kdy jste detem zacali mleko davat? maly ji jogurty, syry a ja jen 2× denne kojim a dostava nutrilon do kase. je nam 14 mes. myslite , že uz mu muzu dat? diky

Mléko můžou děti snad už od roka, my jsme teda začali dávat v 1,5 roce, Nutrilon už mi tak měsíc nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
25.10.11 18:39

dáváme plnotučné, do 18m jsem dávala UM,pak už normálně kravské :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
25.10.11 18:57

tak ja jeste chvilku pockam neni kam spechat, a nezkouseli jste kozi? pry je hodne podobne slozenim jako mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.10.11 20:27
lovelytelle píše:
můžu mít takový pod dotaz kdy jste detem zacali mleko davat? maly ji jogurty, syry a ja jen 2× denne kojim a dostava nutrilon do kase. je nam 14 mes. myslite , že uz mu muzu dat? diky

Já jsem právě v tomhle věku začla dávat KM do kaše, první dny jsem teda dítě sledovala, zda padne k zemi, jakmile pozře kapku, ale když neměl problém s bříškem, s kaděním, žádný osyp a tak, začal cca v 15m dostávat KM do flašky i samotné. Jeden čas vypil přes půl litru denně, někdy i litr, pak to začalo samovlně ustávat a teď ve 2,5r pije většinou cca 3dcl ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
31.3.13 09:24

Řeším momentálně to samé, dcerka za dva měsíce bude mít tři roky, Do 1,5 roku kojena, pak Sunar Nutra defense, dnes jsem dala podruhé normální čerstvé mléko. Pije mléko pouze k snídaní-150-200ml, tak přemýšlím, že budu dávat plnotučné, má sice skoro denně Lipánka, ale to je všechno v rámci vykrmovací strategie, protože ve dvou letech měla 10,2kg a za ten rok se mi podařilo vykrmit o dvě kila :)

• Citovat
  • Upravit
3241
31.3.13 09:35

Mi říkala Mudr jedině plnotučným, jinak to prý nemá smysl. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí