Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsou děti co od příchodu z porodnice spí samy v pokoji. Proč by dcerka nemohla už teď? Ale musíš počítat s tím, že mladší může budit starší a naopak.
![]()
Každé z dětí spí ve svém pokoji od 3 měsíců, prostřední od asi půl roku. Mám ale chůvičky a monitor.
Já mám chůvičky monitor jsem neměla ani při první, ta starší se na to těší až tam ségru bude mít
Malej šel k bráškům ve 4 měsících… jinak to udělat nešlo… postýlku do ložnice nedám… od 10 měsíců na velké posteli… a v poho…
Tak pokud přespí noc a zvládá to, tak proč ne. Já si to představit nedokážu. My teda zatím nemáme pokoje navíc, ale asi bych tam děti ještě nedala - jsou jim 3 a 16 měsíců.
Ale pokud se na to citíš, tak ji tam dej ![]()
Neřešila bych, pokud jste obě spokojené, směle do toho. Já kojila a bylo pro mě pohodlnější mít malou u sebe, takže jsme spaly spolu do 13m. Potom už to nebylo únosné: navzájem jsme se budily (ona spala dobře, ale je budivá hlukem atd.), já se nevyspala, nad ránem jsem se bála na posteli otočit, abych ji neprobudila… od odstavení na noc a odstěhování (+ chůvička) se to oboustranně zlepšilo.
Pokud Ti to vyhovuje, není se čeho bát.
Příspěvek upraven 04.11.14 v 08:47
My se ted chystame dat syna 14 mesicu a uz ted mi to je lito
, rada se na nej v noci koukam, nekdy se drzime pres zabradli za ruce, ale v lednu bude prirustek tak si musi zvyknout spat sam.
@kacabus píše:
Malej šel k bráškům ve 4 měsících… jinak to udělat nešlo… postýlku do ložnice nedám… od 10 měsíců na velké posteli… a v poho…
fakt od 10 měsíců? To koukám, malej je šikula! ![]()
Když jsem se s tou první a jedinou nocí pochlubila radostí na sociální síti tak jsem si vyslechla kritiky, hlavně od přítelovi sestry, mám chůvičky myslíte že stačej na to aby člověk třeba spozoroval že se tam něco děje? peníze na to kupovat drahý monitor bohužel nemám ![]()
My jsme na UM a vztávám jen co se pohne, budí se mi každé cca 4 hodiny na jídlo tak chci zkusit jestli by třeba nespala lépe a hlavně přítel kterej by měl spát s námi tak cestuje do obýváku na gauč aby nás nebudil nebo my jeho a je mi to taky líto ji stěhovat ale také nechci aby na mě byla fixovaná, první se mi takhle budila ještě ve 3 letech protože sjme spali spolu v pokoji a ona věděla že tam jsem, Hlavně bych ráda taky nějakej ten soukromý život jestli chápete, přitulit se atd… bojim se pohnout i na posteli abych ji nevzbudila
Když se na to cítíš a první noc zvládly v pohodě tak směle do toho
já ani ty chůvičky nepoužívám, mladší často žbrblá ze spaní, když opravdu potřebuje tak slyším dobře a vzbudím se i bez chůviček…ze začátku se mi kluci budili navzájem, ted, ikdyby se mladší houpal na lustru a řval jako pavián, starší spí jak zabitý ![]()
Kluci byli u sebe v pokojíku od 5měsíců mladšího
A máme se neskutečně k světu, člověk ji veme za ručičky a ona si sedne a dokonce i stoupne, nebyla malinká měla 3300G když se narodila ani žádné problémy nemáme s dýcháním nebo tak ani neměla
@aluse88 pokud seš na tom tak že se bojíš pohnout abys jí nevzbudila tak do toho určitě jdi
uleví se myslím vám oběma
Já mám tu starší skoro 6 letou a ta když spí tak spí nevzbudí jí nic, kolikrát mám problém ji vzbudit vubec do školky, těší se že tam segru bude mít a už ji tam chtěla já ji dala na jendu noc a s otevřenými dveřmi jsem ji také slyšela, ta starší tam nebyla máme s bývalým střídavou péči tak ji mám obtýden
Poradte v jakém věku můžu dát spinkat dcerku do dětského pokoje ke straší dceři? Jsou nám 4 měsíce zkusily jsme jednu noc a byla pohodová, myslím to dobře ne špatně takže kritiku tu číst nehodlám.