Kdy do porodnice? Odhad není správný

1
1.5.23 18:45

Kdy do porodnice? Odhad není správný

Ahojky, asi zbytečná otázka, ale zeptat se musím.
I když jsem věděla přesný den početí, stejně si doktor odvodil tt od poslední menstruace (klasika… :roll: ). Tudíž je mimo dva týdny. Porodnice v našem městě je ale dost narvaná. Už jsem se tedy objednala podle jeho odhadu, ale místo budou držet max 5 dní. Mám se objednat znovu na normální termín nebo to nechat, zavřít oči a doufat? To mi přijde jako neskutečná blbost!
Děkuji za odpovědi. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5936
1.5.23 18:49

Objednávat si můžeš co chceš ale rozhoduje mimino, takže si nepomůžeš. Objednávat se můžeš akorát když budeš přenášet na vyvolání. Snad když budeš rodit tak tě doktoři na ulici nenechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
1.5.23 18:52
@Zoufalá2 píše:
I když jsem věděla přesný den početí, stejně si doktor odvodil tt od poslední menstruace (klasika… :roll: ). Tudíž je mimo dva týdny. Porodnice v našem městě je ale dost narvaná. Už jsem se tedy objednala podle jeho odhadu, ale místo budou držet max 5 dní. Mám se objednat znovu na normální termín nebo to nechat, zavřít oči a doufat? To mi přijde jako neskutečná blbost!
Děkuji za odpovědi. :*

A to ses jako objednala k porodu nebo co? To jsem teda ještě neslyšela, vždyť odhadovaný termín porodu a opravdový porod +- týden není nic neobvyklého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.5.23 19:08

Jak to, že ti neodvodili tt podle prvního screeningu? Mně teda nikdy neresili MS, a to ji mám pravidelnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
1.5.23 19:10
@Zoufalá2 píše:
Porodnice v našem městě je ale dost narvaná. Už jsem se tedy objednala podle jeho odhadu, ale místo budou držet max 5 dní.

Prosim te, kam jdes rodit a co sis objednala? Nadstandardni pokoj? Mela jsem za to, ze se registrujes k porodu (nekde ani to nemusis) a tak nejak se pocita, ze tam plus minus v terminu porodis - az prijde cas

• Citovat
  • Upravit
42429
1.5.23 19:25

Já tomu úplně nerozumím. On neupravil termín podle screeningu? Zpočátku se vždy píše podle MS. Jak budou držet místo jen 5 dnů? Vždyť někdo porodí o 10 dní později, někdo o měsíc dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77136
1.5.23 19:25
@Zoufalá2 píše:
Děkuji za odpovědi. :*

mně to celé zní jako neskutečná blbost, v které porodnici se objednáváš k porodu a musíš porodit do 5 dnů? :roll: to jsem ještě také neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesnickaholka
1.5.23 19:28

Neskutecna blbost je tenhle Tvuj prispevek a Tvoje reci v nem :roll: hrajes si na chytrou a pritom vubec nevis, ktera bije :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4114
1.5.23 19:28

Den početí není nutně den styku, ale den ovulace. A ten u většiny žen souvisí s posledním dnem menstruace, proto se ten termín tak odvozuje. Ty přesně víš, kdy jsi měla ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
1.5.23 19:32

Smerodatne je stáří na 1. screeningu.
Ale dodnes si živě pamatuju na dokuserial na ČT, kde byla jedna presvedcena, že jí doktoři špatným počítáním nechali přenášet dva měsíce :D Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
1.5.23 19:33

@Zoufalá2 milá zoufalko, ty si opravdu myslíš, ze úderem 280 dnem od otěhotnění porodíš? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
1.5.23 19:34

Těhotenské týdny se nikdy neodvozuji podle dne početí, ale vždy podle poslední menzes, u všech je rozdíl dva týdny…. ;) Jen se pak u prvotrimestrálního screeningu upravuje termín porodu. V žádné porodnici se neobjednáváš tak, aby jsi musela porodit během 5dnů, proto je tvůj příspěvek krajně mimo a nedůvěryhodný.

• Citovat
  • Upravit
187
1.5.23 19:34

Také nerozumím, co máš na mysli tím, že ses „objednala“. Já šla k registraci k porodu a nikdo neřešil, jestli je porodnice narvaná nebo není. Tam si jen hlídali, abych dlouho nepřenášela. A to jsi nebyla ani na žádném screeningu, kde by ti termín upřesnili? By mě zajímalo, co za doktora ještě určuje termín porodu vyloženě jen dle MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24748
1.5.23 19:35

Nemyslí, že si objednala nadstandard?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12623
1.5.23 19:47

Ani jeden z Tebou uvedených termínů se nepoužívá. Rozhodující je termín podle prvotrimestrálního utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková