Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, asi zbytečná otázka, ale zeptat se musím.
I když jsem věděla přesný den početí, stejně si doktor odvodil tt od poslední menstruace (klasika…
). Tudíž je mimo dva týdny. Porodnice v našem městě je ale dost narvaná. Už jsem se tedy objednala podle jeho odhadu, ale místo budou držet max 5 dní. Mám se objednat znovu na normální termín nebo to nechat, zavřít oči a doufat? To mi přijde jako neskutečná blbost!
Děkuji za odpovědi. ![]()
Objednávat si můžeš co chceš ale rozhoduje mimino, takže si nepomůžeš. Objednávat se můžeš akorát když budeš přenášet na vyvolání. Snad když budeš rodit tak tě doktoři na ulici nenechají.
@Zoufalá2 píše:
I když jsem věděla přesný den početí, stejně si doktor odvodil tt od poslední menstruace (klasika…). Tudíž je mimo dva týdny. Porodnice v našem městě je ale dost narvaná. Už jsem se tedy objednala podle jeho odhadu, ale místo budou držet max 5 dní. Mám se objednat znovu na normální termín nebo to nechat, zavřít oči a doufat? To mi přijde jako neskutečná blbost!
Děkuji za odpovědi.
A to ses jako objednala k porodu nebo co? To jsem teda ještě neslyšela, vždyť odhadovaný termín porodu a opravdový porod +- týden není nic neobvyklého
Jak to, že ti neodvodili tt podle prvního screeningu? Mně teda nikdy neresili MS, a to ji mám pravidelnou.
@Zoufalá2 píše:
Porodnice v našem městě je ale dost narvaná. Už jsem se tedy objednala podle jeho odhadu, ale místo budou držet max 5 dní.
Prosim te, kam jdes rodit a co sis objednala? Nadstandardni pokoj? Mela jsem za to, ze se registrujes k porodu (nekde ani to nemusis) a tak nejak se pocita, ze tam plus minus v terminu porodis - az prijde cas
Já tomu úplně nerozumím. On neupravil termín podle screeningu? Zpočátku se vždy píše podle MS. Jak budou držet místo jen 5 dnů? Vždyť někdo porodí o 10 dní později, někdo o měsíc dřív.
@Zoufalá2 píše:
I když jsem věděla přesný den početí, stejně si doktor odvodil tt od poslední menstruace (klasika…). Tudíž je mimo dva týdny. Porodnice v našem městě je ale dost narvaná. Už jsem se tedy objednala podle jeho odhadu, ale místo budou držet max 5 dní. Mám se objednat znovu na normální termín nebo to nechat, zavřít oči a doufat? To mi přijde jako neskutečná blbost!
Děkuji za odpovědi.
mně to celé zní jako neskutečná blbost, v které porodnici se objednáváš k porodu a musíš porodit do 5 dnů?
to jsem ještě také neslyšela
Neskutecna blbost je tenhle Tvuj prispevek a Tvoje reci v nem
hrajes si na chytrou a pritom vubec nevis, ktera bije ![]()
Den početí není nutně den styku, ale den ovulace. A ten u většiny žen souvisí s posledním dnem menstruace, proto se ten termín tak odvozuje. Ty přesně víš, kdy jsi měla ovulaci?
Smerodatne je stáří na 1. screeningu.
Ale dodnes si živě pamatuju na dokuserial na ČT, kde byla jedna presvedcena, že jí doktoři špatným počítáním nechali přenášet dva měsíce
Takže tak.
@Zoufalá2 milá zoufalko, ty si opravdu myslíš, ze úderem 280 dnem od otěhotnění porodíš? ![]()
Těhotenské týdny se nikdy neodvozuji podle dne početí, ale vždy podle poslední menzes, u všech je rozdíl dva týdny….
Jen se pak u prvotrimestrálního screeningu upravuje termín porodu. V žádné porodnici se neobjednáváš tak, aby jsi musela porodit během 5dnů, proto je tvůj příspěvek krajně mimo a nedůvěryhodný.
Také nerozumím, co máš na mysli tím, že ses „objednala“. Já šla k registraci k porodu a nikdo neřešil, jestli je porodnice narvaná nebo není. Tam si jen hlídali, abych dlouho nepřenášela. A to jsi nebyla ani na žádném screeningu, kde by ti termín upřesnili? By mě zajímalo, co za doktora ještě určuje termín porodu vyloženě jen dle MS.
Ani jeden z Tebou uvedených termínů se nepoužívá. Rozhodující je termín podle prvotrimestrálního utz.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.