Kdy je běžné začít učit při studiu učitelství?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tady je to taky jedna veselost. Ředitele si mezi sebou volají, jestli někoho můžou pustit. Jestli o někom ví. Teď víme, že jeden jásal v červnu, že našel dvě mladé. Jenže ani jedna nemá děti. Za rok nebo dva muže být ve stejné kaši. Loni nám byla jedna na praxi. Teď by měla dělat státnice letos. Už ví, že na první stupeň nenastoupí. Má maturitu pro školky. Tak sice dodělá státnice. Ale chce pracovat ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Jihomoravský [/citace
Mazec…ty jo, dyť tam je velká Masarykova univerzita…a spousty absolventů. U nás- Opava, Ostrava, Olomouc…a jsme snad druhý nejlidnatější kraj. A stejně je zájemců více než míst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Jihomoravský [/citace
Mazec…ty jo, dyť tam je velká Masarykova univerzita…a spousty absolventů. U nás- Opava, Ostrava, Olomouc…a jsme snad druhý nejlidnatější kraj. A stejně je zájemců více než míst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
Na škole, kam chodí dcera nastupuje „ucitelka“, co nedávno začala dálkově studovat pedak a hned bude dělat třídní prvnakum. Jsem teda koukala jak puk, že je to možné, jsem si naivně myslela, že musí mít aspoň bakalare. Jo a navic tato dotycna ma 7! malych decek, no nechápu…
počkej, sedm svých vlastních dětí a malých??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Tak jsem to pochopila. U nás ve vedlejší vesnici je jedna, co jich má snad deset? a taky začala učit snad po 15 letech doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Moje kolegyně má 5. Nejstarší už je na vysoké. Další se chystá. Ona má lehce přes 40 let. Třetí dítě v pořadí je autista. Některé děti musela mít během studií. Nejmladší jde teď do deváté třídy. Hodně, hodně věřící rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Moje kolegyně má 5. Nejstarší už je na vysoké. Další se chystá. Ona má lehce přes 40 let. Třetí dítě v pořadí je autista. Některé děti musela mít během studií. Nejmladší jde teď do deváté třídy. Hodně, hodně věřící rodina.
A učí na plný úvazek s třídnictvím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
TA bude mít hodně času na přípravy![]()
šílené. Který kraj smím-li se zeptat? U nás jsou pořad konkurzy na místa. Nekvalifikovaní bez šance. Dokonce někteří ředitelé vyhazují životopisy, kde je napsaná soukromá vysoká škola.
U nás tak nějak ![]()
Už několik let je pomalu požadavek na AP, aby měli bakaláře ![]()
Mám kontakty na více školách v okrese, pedagoga úplně bez titulu při studiu neznám. A znám pouze jediného s Bc., už se před tím pár let osvědčil jako AP a vychovatel. Učit začal v momentě, kdy se dostal na navazující magisterské. A taky byla náhoda, že původního učitele třídy potřebovali na jiné budově stejného pracoviště.
Nekvalifikovaný bez žádné praxe ve školství tu nemá šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Tak jsem to pochopila. U nás ve vedlejší vesnici je jedna, co jich má snad deset? a taky začala učit snad po 15 letech doma
neumím si představit skloubení tak velké rodiny, ntb malé děti, s prací na plný úvazek, nebo na 1. st. může mít částečný? Já nastupovala na poloviční, když nejmladším byly 4 roky, mám 4 děti, je fakt, že jsem na to byla sama, ale měla jsem toho plný brejle
Jinak, zakladatelko, naše vedení přijímá studující jedině, pokud jsou v posledním ročníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
@truelly Středočeský a nejsme žádná díra
Tak u Vás je to nejhorší ve shánění kvalifikovaných sil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Omlouvám se, má těch dětí jen 5, zatim
, my mistake. Je ji 27, odtud se mi asi primotala ta sedmička…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
neumím si představit skloubení tak velké rodiny, ntb malé děti, s prací na plný úvazek, nebo na 1. st. může mít částečný? Já nastupovala na poloviční, když nejmladším byly 4 roky, mám 4 děti, je fakt, že jsem na to byla sama, ale měla jsem toho plný brejleJinak, zakladatelko, naše vedení přijímá studující jedině, pokud jsou v posledním ročníku.
Může mít i částečný na prvním stupni.
Od září budu učit dělené hodiny v některých třídách. Zároveň budu speciální pedagog ve škole. Dělené hodiny ČJ a M na prvním stupni má teď stále více škol. Pro žáky je to fajn.Ale sehnat toho druhého pedagoga je horší, když se to učí souběžně. Dohromady nebudu mít celý úvazek. Budu mít přesně tolik, kolik jsem chtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Tak u Vás je to nejhorší ve shánění kvalifikovaných sil…
Aha a proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při studiu jsem už doučovala a jezdila jako vedoucí na tábory. Učit jsem začala až v páťáku, kdy jsem jen dopisovala diplomku a čekaly mě státnice. Při dodělání oboru jsem ho začala učit půl roku po začátku studia.
Manžel učit už při škole myslím od třeťáku pár hodin ICT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit