Kam dát dceru na vysokou školu?

6
8.7.23 01:45

kam dát dceru na vysokou školu

Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízda :,( a jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču :( ). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti :srdce: :hug:

Příspěvek upraven 08.07.23 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44228
8.7.23 01:54

On je čas na druhá kola přijímaček? To už je nejméně čtvrtá diskuze během včerejška a dneška, která se nějakým způsobem týká VŠ :think:

Berušku neznám, ani její zájmy a schopnosti. Ať si nechá udělat testy profesní orientace a už letos v listopadu nezávazně zajde na veletrh Gaudeamus do Brna. Tam je bohatá přehlídka VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.7.23 02:00

@1Pears1 teď dokončila třetí ročník teprve :) jen nemá tušení kam dát přihlášky proto se ptám na zkušenosti a co by ostatní doporučili jako dobré školy :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31246
8.7.23 02:07

Tak jestli ji baví chemie, tak ať v tom pokračuje dál. Takový obor se asi neztratí v životě. Nějaký VŠCHT, ČVUT, medicínské obory typu farmakochemie? V tom musí být prachu :D
Si sama musí zvolit který obor by ji zajímal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8709
8.7.23 02:12

A ona je nějak nesvéprávná nebo…? Pardon ale Kam dát berušku zní, jako bys hledala mateřskou školku. VŠ by si měla vybrat hlavně ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.7.23 02:12

@Lorre právě, že chemie jí zas tak moc nebere, zaměření má na farmacii, ale neví co by z toho dělala dále 8o proto hledá i jiné možnosti například v humanitním směru :) dcera mě sama prosila abych sem napsala a vše jí dávám přečíst :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.7.23 02:15

@Amalthea svoji dceru miluju a říkám jí beruška nevidím na tom nic špatného!! samozřejmě, že se rozhodne sama ;) pouze se jí jako správná matka snažím pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31246
8.7.23 02:34
@sexykocka píše:
@Lorre právě, že chemie jí zas tak moc nebere, zaměření má na farmacii, ale neví co by z toho dělala dále 8o proto hledá i jiné možnosti například v humanitním směru :) dcera mě sama prosila abych sem napsala a vše jí dávám přečíst :srdce:

Já bych se na to díval dost prakticky. Humanitární školy, co si budem, nenabízí zrovna perspektivní obory do života. Když už by to chtěla tak rapidně změnit, popřemýšlel bych o oborech jako psychologie, jazyky. Pak třeba ekonomie, no a nebo může být zubařka nebo veterinářka. To sou teprv prachy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.7.23 03:50

@sexykocka No pokud ji VS musí hledat maminka, tak ať se raději na žádnou nehlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20974
8.7.23 04:47
@sexykocka píše:
@Lorre právě, že chemie jí zas tak moc nebere, zaměření má na farmacii, ale neví co by z toho dělala dále 8o proto hledá i jiné možnosti například v humanitním směru :) dcera mě sama prosila abych sem napsala a vše jí dávám přečíst :srdce:

To si ve svých letech ani nezvládne založit tady profil a zeptat se? Nezdá se ti, že to s tou péči a řešením věcí za ní, přeháníš? Jinak humanitní směr je oproti chemii úplně k ničemu. Ona musí vědět, co jí jde a co jí baví. At jde na gaudeamus, ať se poradí ve škole, jsou tam k tomu lidé s praxí a vzděláním. Ti to vyřeší mnohem lépe než ty tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
8.7.23 05:09

Ty kraso, kdyby za me ve tretaku na stredni psala matka s prezdivkou sexykocka na nejaky forum a mluvila o mne jako o berusce, tak si asi radsi vypichnu oci nez cist toto! :zed: :poblion:
Snad je dcera svepravna a umi cist, tak at si na netu projede weby vysokych a jejich nabidku a sama se rozhodne, co by ji bavilo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
8.7.23 06:14
@sexykocka píše:
Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízda :,( a jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču :( ). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti :srdce: :hug:Příspěvek upraven 08.07.23 v 02:17

Bez toho, aby dcera věděla, co ji baví a co ji zajímá, se škola vybírá špatně. Navíc, až se dcera rozhodně, co by ráda, tak musí zjistit, jestli z chemického zaměření má pro svůj výběr dostatečné znalosti na přijímačky a hlavně pro budoucí studium :nevim: Studovat i na VŠ něco, co nebaví nebo nezajímá, je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
8.7.23 06:44

Boze v tomto veku uz jsem vedela co chci studovat a rozhodne me maminka nemusela vestvza ruku. Nastesti 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
8.7.23 06:56

Tohle musi byt troll… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
8.7.23 07:02
@sexykocka píše:
Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízda :,( a jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču :( ). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti :srdce: :hug:Příspěvek upraven 08.07.23 v 02:17

Nemyslim si, ze to bude bez tebe. Pripadas mi jako takove ty matky zavisle na dcerach, jejich „malych beruskach“. Proc tu zminujes, ze places? Aby te ostatni litovali? Proc by meli?
Na pohovor v praci za ni pujdes taky mluvit ty? A manzela ji taky vyberes? Myslim, ze bys mela hodit zpatecku, nebo hned jak to pujde, dcera z tvych dusivych sparu bude chtit utect co nejdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze