Kam dát dceru na vysokou školu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@hanka.br. píše:
No to určitě. Na koupáku dneska nuda?
Já to s dcerou taky probírám. Přeci jen, je to důležité rozhodnutí a je z toho občas nejistá. Ale spíš se ona ptá na názor. Rozhodnout se musí sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše: Říkat dceři, že žádnou VŠ nepotřebuje (a speciálně když studuje gympl, je tedy inteligentní a přitom gympl není ucelené vzdělání) je podstatně horší než jí vybírat školu.
Já jsem byla na základce premiantka, takže gympl byla jasná volba mých rodičů. Tak jsem je prostě poslechla. A tím, že mi to omílali tolik let, jsem to vzala jako fakt a nějaká vysoká škola mi mohla být víš, kde… ![]()
Jsem ale opravdu ráda, že jsem tu VŠ mohla udělat, samotnou by mě to nenapadlo, když to teda holka nepotřebovala. Maturovala jsem v roce sameťáku, takže tehdy se to bralo jinak.
Já to rodičům nemůžu mít za zlé. Nebyla jsem ambiciózní holčička s ambiciózními rodiči, tak jsme to měli doma takový přízemní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Já to s dcerou taky probírám. Přeci jen, je to důležité rozhodnutí a je z toho občas nejistá. Ale spíš se ona ptá na názor. Rozhodnout se musí sama.
Ano, to věřím, že to s dcerou probíráš ty, ale nevěřím, že zakladatel není troll. To se prostě pozná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sexykocka Nechala bych to na ní. My nevíme, co jí baví. Jestli by chtěla být třeba lékařka nebo právnička a nebo pokračovat v chemii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:Že jo, normální matka nezaloží diskuzi ve 2 ráno jakou školu pro svoji berušku hledat a s nickem sexykočka. Zase se omladina nudí a prudí tady. Třeba až se probere s alkoholového opojení tak nám napíše jak jsme zlýýý a nechá diskuzí zavřít
Ano, to věřím, že to s dcerou probíráš ty, ale nevěřím, že zakladatel není troll. To se prostě pozná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Humanitární snad ne.
Psychologie z chemičárny bude hodně těžká, dle VŠ berou každého 10.-20.
To ostatní s velkou snahou snad ano.
Humanitní no, však všichni ví co sem chtěl říct ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše: Že jo, normální matka nezaloží diskuzi ve 2 ráno jakou školu pro svoji berušku hledat a s nickem sexykočka. Zase se omladina nudí a prudí tady. Třeba až se probere s alkoholového opojení tak nám napíše jak jsme zlýýý a nechá diskuzí zavřít
Třeba se najednou vzbudila celá propocena, že Beruška nesla na VS. Tak přiběhla sem to řešit
. Akorát ten Nick je zvláštní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorre píše:
Humanitní no, však všichni ví co sem chtěl říct
To je jasný. Ale humanitární škola - učili by se tam zachraňovat, nebo by zachraňovala ty, co se nikam nedostali
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorre píše:
Třeba se najednou vzbudila celá propocena, že Beruška nesla na VS. Tak přiběhla sem to řešit. Akorát ten Nick je zvláštní
Beruška na to má ještě přes půl roku. (No, teď jsem se opotila i já a jdu shánět něco na nervy, protože s tou mojí to bude k nevydržení).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sexykocka píše:
Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízdaa jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču
). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti
![]()
Příspěvek upraven 08.07.23 v 02:17
To je vtip? ![]()
„Kam dát dceru…“
Dcera je snad plnoletá svéprávná žena, výběr VŠ by měl být především jejím rozhodnutím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Beruška na to má ještě přes půl roku. (No, teď jsem se opotila i já a jdu shánět něco na nervy, protože s tou mojí to bude k nevydržení).
Já sem v mych 19 taky vůbec netušil kam půjdu po střední.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po přečtení komentářů bych jen chtěla dodat, že ano dcera je dospělá a já jí školu nevybírám a ani jí nenutím. Všichni jsme byli mladí a nevěděli co dále, jestli Vám vaši rodiče nechtěli pomoct ani poradit tak mě to mrzí, ale nemusíte být zlý na někoho, kdo se jen snaží pomoct svému dítěti ![]()
A jestli chcete odpovídat v diskuzi, tak si aspoň pořádně přečtěte, na co se ptám.
Děkuju všem kteří odpověděli normálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše: Že jo, normální matka nezaloží diskuzi ve 2 ráno jakou školu pro svoji berušku hledat a s nickem sexykočka. Zase se omladina nudí a prudí tady. Třeba až se probere s alkoholového opojení tak nám napíše jak jsme zlýýý a nechá diskuzí zavřít
Už je to tady, mládež se vyspala a neví, co s načatou sobotou, na mejdan je ještě brzy. Teď jsme zlí a večer to zase rozjedou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám jedny takové rodiče v sousedství, dceru všude vozí, na střední bylo hlavní kritérium, že nebude na intru, příští rok maturuje a hlavní kritérium pro výšku je… bude v dojezdové vzdálenosti, takže to fakt nemusí být troll. Mimochodem dcerunka je nesamostatné trdlo, které se složí, když se na ni někdo špatně podívá. Na mně jednou ta maminka bafla, že nám na dceři nezáleží, jelikož šla po základce na internátní školu, kterou si sama vybrala, pak na výšku, je na koleji. Máme jedináčka a vždycky jsme ji vedli k samostatnosti a vztahy máme skvělé, dokonce i její přítel s námi tráví rád čas, což není myslím obvyklé. Ta o které mluvím má ještě 2 starší bratry, kteří s ní chodí na veškeré akce, aby ji hlídali - noční můra
Zakladatelko, zamysli se, jestli dceři neděláš medvědí službu a k tématu pokud ji baví chemie, neteř studovala farmacii (snad to píšu dobře) v Brně a práci si pak mohla vybírat, finanční ohodnocení prý super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit