Kam dát dceru na vysokou školu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
8.7.23 08:36

Na tu chemickou šla dobrovolně nebo taky na doporučeni?
dobrý je ten veletrh
měla by mít alespoň představu co chce dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
8.7.23 08:41
@Lendava píše:
Jednou prisla na pohovor, kam jsem se tez dostavila, beruska se dvema rodici. Bylo mi za ni strasne trapne :lol:. Kupodivu vzali me.

To fakt? Ja mela taky ochranitelsky rodice, ale tohle fakt ne..to bych se musela propadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.7.23 08:43
@sexykocka píše:
Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízda :,( a jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču :( ). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti :srdce: :hug:Příspěvek upraven 08.07.23 v 02:17
Šmajra, vždyť je téměř dospělá. Nech to na no :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SK27
8.7.23 08:50

Mne keby rodičia kecali do výberu vysokej školy tak to by som asi už len z trucu išla študovať niečo úplne iné ako chceli oni. Dcéra je takmer dospelá, nech sa rozhodne sama kam sa bude uberať jej kariérny život a nie že jej ho vyberieš ty, ešte aj podľa rád na emimine :zed:

• Citovat
  • Upravit
3912
8.7.23 09:04

Mně rodiče do výběru VŠ kecali a já jsem jim za to vděčná. Celé první tři roky na gymnáziu mi rodiče tvrdili, že holka vysokou školu nepotřebuje. Tak jsem to vzala jako fakt a neřešila jsem to. Máma má základní vzdělání a táta je vyučený. Ve čtvrťáku šli naši podepsat nějaký posudek, nebo co to bylo (už jsem to zapomněla) a třídní je naočkovala, že bych měla zkusit aspoň jednu vysokou školu. Já jsem chtěla na dopravní Žilině, ale nakonec jsem skončila na VŠ v Praze. Naši mě tenkrát velmi překvapili. Zpětně můžu říct, že jsem ráda, že změnili názor, protože školu jsem dokončila a vysoká škola mi pomáhá v lepším platovém ohodnocením. Živím se účetnictvím a hodně mě to baví, i když na škole jsem si říkala, že tohle já nikdy dělat nebudu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
8.7.23 09:26
@lilith1 píše:
To fakt? Ja mela taky ochranitelsky rodice, ale tohle fakt ne..to bych se musela propadnout.

Ano, jeste na asistentku vedeni…to fakt samostatnost uplne nepredvedla 😅.

Fakt to bylo extremne trapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.7.23 09:29
@sexykocka píše:
Zdravím všechny maminy tady, moje ptáče se chystá brzy vylítnout z hnízda :,( a jako správná matka ji chci ukázat správný směr její cesty dále, bohužel už beze mě (pláču :( ). Chtěla bych se Vás zeptat, jaké máte tipy na vysokou školu. Moje beruška je ve třetím ročníku na chemické škole (jsem na ni moc hrdá) a neví kam dále. Nemusí nutně zůstávat v oboru. Byla bych ráda za Vaše cenné rady a zkušenosti :srdce: :hug:Příspěvek upraven 08.07.23 v 02:17

Ona si neumí vybrat sama? 8o Věčně ji za ruku vodit nebudeš. Nech to na ní. Dovez ji maximálně na den otevřených dveří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
8.7.23 09:33
@Lorre píše:
Já bych se na to díval dost prakticky. Humanitární školy, co si budem, nenabízí zrovna perspektivní obory do života. Když už by to chtěla tak rapidně změnit, popřemýšlel bych o oborech jako psychologie, jazyky. Pak třeba ekonomie, no a nebo může být zubařka nebo veterinářka. To sou teprv prachy :mrgreen:

Humanitární snad ne. :mrgreen:
Psychologie z chemičárny bude hodně těžká, dle VŠ berou každého 10.-20.
To ostatní s velkou snahou snad ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
8.7.23 09:34

A co jí baví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
8.7.23 09:36

Hele ze svých zkušeností jí radím, Ať jde na VŠ farmacie. Je to těžká škola, ale v praxi se pak bude mít dobře, hodně dobře. Já mám SŠ farmacie a vím, jak na tom jsou spolužačky, co šly na VŠ a taky jak jsou na tom ti, co měnili obor, třeba já :lol:. Majitelky lékáren, vedoucí nemocniční lékárny, vedoucí výzkumné laboratoře atd. Prachy se ve farmacii jen točí, absolventů humanitních oborů je tolik, že jestli nevybere něco specifického skončí na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
8.7.23 09:40
@lamicina píše:
Hele ze svých zkušeností jí radím, Ať jde na VŠ farmacie. Je to těžká škola, ale v praxi se pak bude mít dobře, hodně dobře. Já mám SŠ farmacie a vím, jak na tom jsou spolužačky, co šly na VŠ a taky jak jsou na tom ti, co měnili obor, třeba já :lol:. Majitelky lékáren, vedoucí nemocniční lékárny, vedoucí výzkumné laboratoře atd. Prachy se ve farmacii jen točí, absolventů humanitních oborů je tolik, že jestli nevybere něco specifického skončí na pracáku.

A nebo taky jen farmaceut v lékárně, u nás má za pultem většina holek titul. Ale i tak, o práci nouze není a je to relativně klidné zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.7.23 09:42
@K2 8611 píše:
Mně rodiče do výběru VŠ kecali a já jsem jim za to vděčná. Celé první tři roky na gymnáziu mi rodiče tvrdili, že holka vysokou školu nepotřebuje. Tak jsem to vzala jako fakt a neřešila jsem to. Máma má základní vzdělání a táta je vyučený. Ve čtvrťáku šli naši podepsat nějaký posudek, nebo co to bylo (už jsem to zapomněla) a třídní je naočkovala, že bych měla zkusit aspoň jednu vysokou školu. Já jsem chtěla na dopravní Žilině, ale nakonec jsem skončila na VŠ v Praze. Naši mě tenkrát velmi překvapili. Zpětně můžu říct, že jsem ráda, že změnili názor, protože školu jsem dokončila a vysoká škola mi pomáhá v lepším platovém ohodnocením. Živím se účetnictvím a hodně mě to baví, i když na škole jsem si říkala, že tohle já nikdy dělat nebudu. :mrgreen:
Říkat dceři, že žádnou VŠ nepotřebuje (a speciálně když studuje gympl, je tedy inteligentní a přitom gympl není ucelené vzdělání) je podstatně horší než jí vybírat školu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
8.7.23 09:43
@Havlova píše:
A nebo taky jen farmaceut v lékárně, u nás má za pultem většina holek titul. Ale i tak, o práci nouze není a je to relativně klidné zaměstnání.

Jasne, záleží na ambicích. Na srazu byly i ty co jsou za tárou a na plat sii rozhodně nestěžovaly, je jich nedostatek, takže zaměstnavatel si je předchází a lékárny se o ně přetahují, včetně vysokých náborových příspěvků. Na výdej na recept VŠ mít musí i když to tak nevypadá, je to vysoce kvalifikovaná činnost i se značnou zodpovědností.

Příspěvek upraven 08.07.23 v 09:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
8.7.23 09:44
@lamicina píše:
Jasne, záleží na ambicích. Na srazu byly i ty co jsou za tárou a na plat sii rozhodně nestěžovaly, jejich nedostatek takže zaměstnavatel si je předchází a lékárny se o ně přetahují, včetně vysokých náborových příspěvků. Na výdej na recept VŠ mít musí i když to tak nevypadá je to vysoce kvalifikovaná činnost i se značnou zodpovědností.

Já to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
8.7.23 09:52
@sexykocka píše:
@Amalthea svoji dceru miluju a říkám jí beruška nevidím na tom nic špatného!! samozřejmě, že se rozhodne sama ;) pouze se jí jako správná matka snažím pomoct

No to určitě. Na koupáku dneska nuda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko