Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ShadowDancer děkuji za reakci
u prvního porodu to bylo taky tak nějak, ale zase nechci jezdit zbytečně brzo jako jsem.jela právě u prvního. Vana to sice nezastavila, ale zase hodně oddálila. Tak asi jen čekat, jestli něco bude no ![]()
No já bych naopak jela, protože u mne taky kde nic tu nic a pak najednou lup prekotny porod. Doslova jsem dítěti seděla v autě na hlavě. Druhé porody mohou byt dost rychlé
@PHV Já bych být tebou jela. U obou těhotenství jsem neměla vůbec nic pravidelného.
@PHV já bych se připravovala na porod, ale ještě bych vyčkávala, v porodnici jsem byla od osmi od večera a malá se narodila v jedenáct ráno. Znova bych už takhle brzo nejela. Navíc jako prvorodičku si mě pěkně vychutnávali, že jsem tam brzo. Držím palce! Zkusila bych znovu tu horkou vanu. ![]()
@Tichošlápek no počkám chvíli, teď to vypadá že se zase rozjíždí, tvrdne celkem rychle za sebou a mírně bolí. Tak možná radši preventivně zavolám mamce ať si přijede pro dceru večer ![]()
@ShadowDancer já právě taky jela brzo, do porodky jsme přijeli někde ve tři v noci, v šest ráno mi prdli vodu, v 8 začaly ty větší bolesti a dcera je ve 13odpoledne. Proto jsem teď nechtěla jet brzo, na druhou stranu minuly týden doktor říkal, že je dole připraveno, čípek 2cm a pro prst. Tak uvidíme, ta nejistota je na prd ![]()
Za kontrolu v nemocnici nic nedáš, lepší jak rodit na cestě do porodnice
já bych radši jela.
@PHV taky záleží, jak daleko máte porodnici. Pokud pár minut, tak bych počkala. Já měla bolestivé poslíčky dva dny, taky nepomohla vana nic, když mi praskla voda, tak to bylo hned. Hlídání bych radši zařídila, mě den před porodem na kontrole, když už jsem právě ani nespala pořádně nic, tvrdili, že to může trvat klidně týden a šup, druhý den byl malý na světě (měla jsem dva týdny do termínu).
@lll14 porodnice je kousíček, naštěstí
nevím, jestli poňoukat ty bradavky nebo ne
protože jako silný stahy dělají snad okamžitě, ale nevím, jestli ti nejsou jen zbytečný poslici.
U druhého porodu jsem zkoušela horkou vanu - na poslíčky hodinová koupel v horké vodě pomohla, na porod - na chvilku (cca 30 minut) se to uklidnilo a pak zase rozjelo.
Je třeba pozorovat i intenzitu bolesti..nejen pravidelnost.
Já sledovala jen pravidelnost, ale ty se prodlužovaly, zkracovaly, tak jsem nad tím mávla rukou…bolest ale sílila a já myslela, že mám koliku (asi zatmění mozku).. Vůbec mi nedošlo, že rodím (Hmm den po termínu).
Rozhodlo až samovyšetření čípku, který byl na 5 cm otevřený a já cítila hlavičku v obalech. Po příjezdu byl malý venku za 3 hodiny. ![]()
@S.maya jezisi, jak se samovysetruje čípek
jak jsi to poznala? ![]()
@PHV pokud to nezastaví teplá sprcha, tak bych jela, druhý jsem mela taky rychlý
@PHV píše:
@S.maya jezisi, jak se samovysetruje čípek![]()
jak jsi to poznala?
No já ke konci těhotenství zaváděla tobolky laktobacilu..tak jsem i sáhla na čípek a vím, jakou měl v té době anatomii. Už byl hodně zkrácený. Tak jsem si řekla, že zkusím, jaký tvar má při té „kolice“ a už tam byla cítit hlavička a čípek okolo ní. Průměr to šlo těch 5 cm. ![]()
@PHV já třeba kontralce neměla vůbec pravidelně. Jednou za 5, podruhé za 3. Hodinu kontrakce po 3min a pak zase po 5. Po své zkušenosti bych čekala. Nicméně jedno je moje zkušenost, druhá je tvoje intuice ale říká de když to nepřejde po sprše, tak je to asi ono.