Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Záleží na mnoha faktorech, ve 20tt ještě cítit nemusíš, záleží na poloze placenty, na tom jak je miminko otočené, jak moc je aktivní, ale třeba i na tom co jis. Jinak takle brzo pohyby neuvidíš, max na zadech když se budeš jo soustředit tak nějaké to bublani ![]()
Bála jsem se úplně stejně, takže chápu tvé obavy. Věřím, že mimčo bude v pořádku. Já pohyby začala cítit cca od 22 tt, ale opravdu jen malinko a ani jsem si nebyla jistá, jestli je to vlastně ono. Pořádně s jistotou jsem to rozpoznala až po 25 tt.
Přeju ať je vše v pořádku 🙂
Jak myslíš co jím ![]()
Mám těhotenskou cukrovku takže na sladké mužů zapomenout ![]()
Někde jsem četla že někdo necítil pohyby až do 26 TT měl placentu na přední straně
@Anonymní píše:
Jak myslíš co jím
Mám těhotenskou cukrovku takže na sladké mužů zapomenout
Někde jsem četla že někdo necítil pohyby až do 26 TT měl placentu na přední straně
No právě to sladké nebo i pálivé nutí miminko k větší aktivitě.
když máš placentu vepředu ucitis pohyby dyl, taky může být miminko otočené dovnitř a když kope tak kope dovnitř do břicha že nemáš šanci to poznat
Já tedy cítila pohyby od toho cca 20tt ale pak třeba týden nic a pak zas jo
teď jsem 28tt a cítím je tak 3 týdny každý den, takže ještě chvilku vydrž ![]()
Já začala s jistotou cítit 2 dny před začátkem 21. Tydne, spíš po vecerech
jsem spíš silnější a kde mám placentu netuším…
Já čekám druhé, mám placentu vepředu a pohyby cítím silněji až teď ve 22.tt. Kolem 20. Tt to bylo fakt jen šimrání a nebyla jsem si sama jistá. U prvního jsem to cítila už v 18.tt. Takže je to opravdu podke toho, jak leží miminko, kde je uložena placenta atd… Žádný strach ![]()
Dobře a může se stát že pohyby neucitim dlouho?
Jinak ten screening když první dopadl na jedničku tak ten druhý může se něco stát … Strašné se bojím mám to v těle…
Cítila sem az v půlce 21tt tuším. Zrovna ten den sem byla na poradně a říkala sem gynekologovi že pohyby vůbec nejsou, a pak večer sem poprvé ucítila bublání
miminka reaguji na sladké tak zkus nějakou sladkost nebo colu pokud můžeš
jinak sem měla placenty na přední straně
@Anonymní píše:
Dobře a může se stát že pohyby neucitim dlouho?
Jinak ten screening když první dopadl na jedničku tak ten druhý může se něco stát … Strašné se bojím mám to v těle…
Ty screening jsou stejná spíš takové tipováni co se týče těch pomeru, že tam děcko je, že má nohy a ruce a prsty, když už tak ten druhý zkoumá aspoň pořádně srdce, přijde mi lepší..
Me se deti nejvice hybaly vleze na zadech, treba i vyspulit bricho. Asi je jim to nepohodlne
. Jen dej pozor a zustan tak jen par minut, poloha na zadech je pro tehotne zapovezena, dochazi k utlaku obehu a mohla bys omdlit.
Jsem normál, placenta byla vzadu. Bublání jsem vůbec nepostřehla (měla jsem zdivočelé zažívání, tak to nešlo poznat). S jistotou jsme to s chlapem náhodou viděli přesně 22+3 tt, to se objevila první zdrhající boule
Pak už jsem věděla na co se soustředit a viděla/cítila to denně
20. týden, to jsi 19+něco, to ještě nemusí být ![]()
Já jsem toho svého prcka také začala cítit až po 20 tt. takže hlavně klid
Jinak s tím sladkým souhlasím na 100 % ![]()
Já měla placentu vpředu a pohyby až kolem 24tt. A to jsem nebyla tlustá.
Ahojky jsem ve 20 týdnů a furt necítím nic žádné bublání nic
Jsem prvorodička…
A teď mě čeká screening a mám s něho hrůzu…
Jestli je malé v pořádku…
Od kdy jste cítili pohyby… Co když je neuvidím ani ve,22 TT
Nejsem hubená ale ani ne tlustá