Kdy jít k Mudr?

51
22.11.14 10:00

Kdy jít k Mudr?

Ahojky mamky, už to tady asi bylo stokrát :o)). Od minulého týdne mě bolelo v krku, tak jsem nasadila Septisan. Po 2 dnech bylo po bolesti a tak jsem je vysadila. Za 2 dny to opět uděřilo a já znovu jsem začala brát septisan ale ted už ta bolest není nahořě v krku ale přesunula se do spodní části krku. Dávám si obklady ale bez výsledku. Zkoušela jsem i domácí CRP test, byla lehce zvýšena hladina ale to může dle mého ovlivnit i těhu. Tak nevím, zda mam jít k Mudr a nechat si předepsat něco jiného nebo zkusit Bioparox. Mam k tomu lehce rýmu ale to je už celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9201
22.11.14 10:29

No dnes uz toho asi moc nevyresis pokud nechceš na pohotovost. Ja bych k MUDr šla a to nejsem těhotná. Sama mam ted Atb na podobne potíže a na pohotovost jsem musela protoze uz to minuly vikend neslo. Podívej se sobe do krku a poznáš anginu nebo jakoze bakteriální zánět- bila mista a cepy i na google jsou obrázky jak vypada angina. Pokud by se ti to nezdálo, dej si Bioparox a pak v pondeli k MUDr. Kdyz jsem čekala syna tak dávali Bioparox tehulim bezne, ted je to po konzultaci s doktorem ale zabírá dobre tak nez se to rozjede tak ro tim můžeš potlačit. Jen Fakt užívat i kdyz nejsou příznaky jinak se to to vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.11.14 10:33

Tak si dej bioparox. Nebo ten septisan ber dyl. Me se bolest v krku vetsinou taky presouva, zz jedne mandle na druhou a pak dozadu. Anginu bys asi poznala.

• Citovat
  • Upravit
8020
22.11.14 10:40

U tehotenstvi je CRP zvysene.
B kolikatem jsi tydnu? Teplotu nemas?
Co polykani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.11.14 11:39

Jedu 17 týden, v krku nemám nic jen trochu červené strany ale bílá ložiska nemam. Ted mě to nejvíc trápí, že to leze dolu do krku! Tak mam zábala asi šáhnu po tom bioparoxu Teplotu nemam, právě že nic ale bojim se aby to nešlo na průdušky! Já na tohle trpim. Bohužel i synek je nemocný ale ten má trochu rýmu a kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.11.14 11:47

Jako jestli nemas teplotu, tak co s tebou dr udela? Nic, na atb to neni, kdyz ti zabral septisan, tak zabere i bioparox. Ale vydrz dostatecne dlouho. Oni to jsou vlastne atb ve spreji. Ja osobne bych najela zas na septisan. Ted jsme se synem oba nemocny. Desna bolest v krku, zabral septisan, mela jsem i teplotu, pak klasika ryma jak tram a kasel. Takze ja jedu na imunoglukanu, tymianovym sirupu, stodalu, mazu na hrudnik tymianovy krem.

• Citovat
  • Upravit
22.11.14 11:52

@Ajaxxx

co to je CRP test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.11.14 11:55

@kouřící králík test, který určí, jestli jsou potřeba ATB nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.14 11:59

@rhiannon

netuším, že něco takového je k mání 8o
A jak to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
22.11.14 12:20
@kouřící králík píše:
@rhiannonnetuším, že něco takového je k mání 8o
A jak to funguje?

Vetsinou maji test v lékařské verzi v ordinacích, odebere se par kapek krve z prstu a podle toho se zjisti přítomnost proteinu crp v krvi, jeho hladina určuje zda a v jake míře probíha bakteriální infekce. Najdeš na netu více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
22.11.14 18:03

Ahojky zakladatelko omlouvám se že ti sem vpadám s dotazem ale jak děláš ten domácí crp test? momentálně mi nenjni nejlíp tak abych aspoň maličko veděla co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.11.14 18:17

Katulo :-)) no musí se zo koupit v lékárně, stojí to asi 2 stovky, jsou tam 2 testy. Takže jedině sjet do lékárny a pak to dle popisu udělat, není to těžké. :-))) pokud ti ale neni dobře tak zkus bioparox a nebo radši běž na pohotovost ať je ti dřív lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
22.11.14 18:29

Áha tak to je blbý do lékárny se dneska už nedostanu ale zítra tam budu muset sjet a pokud to bude blbý tak směr pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.14 20:35

@katula9

ty jsi nějaká schvácená :) už jsi i lehla, holka, dej na sebe pozor :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
22.11.14 20:41

Jj už jsem zase lehla chjo boooooože já se z toho nevyhrabu nedávno zápal plic dva týdny v poho a zas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí