Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno,
Včera jsem byla na UTZ ve 20tt a paní doktorce se nezdála velikost nosní kůstky. Mám z toho divný pocit a proto se tu ptám, zda jste taky některá neměla „menší nos“? Na UTZ v 13 tt byla nosní kůstka v normálu. Teď měla 3,8mm a měla by mít alespoň prý 4,5mm. Jinak vše ostatní v pořádku, žádný rozštěp - čelist, páteř, vnitřní orgány, končetiny, vše ostatní v pořádku. Manžel menší nos nemá a naše děti taky ne a já ho mám normální. Kvůli špatným hodnotám krve (UTZ na výbornou) při prvotrimestriálním vyšetření jsem byla na odběru choria (CVS) a tam vyšlo vše v pořádku. Manžel se ale stále obává DS. Oba máme špatné zkušenosti v rodině s lékaři a tak jsme trochu nedůvěřiví - napadá nás, že vzorky v laboratoři pomíchali nebo jsme nějaká vyjímka. Potřebujeme se trošku uklidnit, že někdo měl taky menší nosní kůstku, ale dítě se narodila v pořádku.
Děkuji ![]()
@Bunnies já myslím, že je důležitá přítomnost nosní kůstky né velikost
Luky měl nosní kůstku 5,2 mm
Doktorka pořád nosní kůstku přeměřovala a říkala, že kdybych neměla za sebou odběr choria (placenty), tak by mě nejraději poslala na odběr plodové vody
…
@Bunnies Taky bych se bala, asi bych pro jistotu podstoupila jeste odber plodove vody ![]()
My meli taky malou nosni kustku, mela jsem krevni testy, ale sla jsem i na odber plodovky, za ten klid mi to stalo. Vse je ok, mala ma krasnej nosik. ![]()
@j.a.n.i1 Kvuli klidu. Zakladatelka sama pise, ze lekarum neduveruji, urcite o odberu plodovky uvazuje. Podle me je to lepsi, nez se do porodu stresovat a pak si treba neco vycitat.
@Martinaalex Díky.
U dcery a syna byli všechny výsledky a UTZ ukázkové a toto těhotenství je celé o nervech. Je zázrak, že jsem otěhotněla tak snad, pak samé blbé výsledky krve, CVS, teď zase nosní kůstka. Pokaždé když jdu na kontrolu, tak se něco děje. Brala jsem léky na začátku těhotenství na srdce a štítná žláza mi vše rozhodila.
Jdu k Břešťákovi začátkem prosince, tak si tam nechám nosík přeměřit a zkontrolovat. Snad bude vše o. k.
@Janinka1983 No, tak půjde na odběr (na kterém už jednou byla) a co nového z něj zjistí?
@Bunnies naše princezna měla taky malou nosní kůstku, jinak vše ok. Kvůli minulým potratům jsem odmítla odběr plodové vody a je naprosto zdravá… No, máme jiné problémy ale ne kvůli malému nosánku, ale protože nám pos***i porod sekcí ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@aleaa To taky jde?
Bohužel… přitom dopředu věděli, že půjde císařem a málem ji udusili. Léčíme se z toho doteď (9měsíců)a ještě to nějaký ten pátek potrvá.
@j.a.n.i1 Zjisti, ze je vse v poradku a bude klidna.
@Bunnies Tak uvidis, co se dozvis od jineho Dr, snad bude vse dobre a budes moct byt klidna ![]()
@Janinka1983 píše:
@j.a.n.i1 Kvuli klidu. Zakladatelka sama pise, ze lekarum neduveruji, urcite o odberu plodovky uvazuje. Podle me je to lepsi, nez se do porodu stresovat a pak si treba neco vycitat.
už podstoupila riziko potratu při odběru choria a teď ještě podstoupí riziko při odběru plodovky, no pro slabší povahy jsou tyhle možnosti docela prokletí. já bych teda navrhovala zakladatelce, ať jde ještě na jeden UTZ do nějakého opravdu renomovaného pracoviště - zakladatelko, jsi někde blízko Prahy?
Jo už koukám jdeš k Břešťákovi, chtěla jsem ti doporučit jeho nebo paní Frísovou. Chápu že se bojíš, ale tohle je trochu moc. Záměna při CVS, to už je fakt na nervy. Špatné odběry krve jsi měla při triplech?