Kdy jít na druhé IVF?

3040
15.11.10 22:59

Kdy jít na druhé IVF?

Ahoj holky, první odkaz se nevložil, tak znovu.
Potřebuji se zeptat, kdy jít na druhé IVF. Dnes jsem 12 den po ET a včera mrcha dorazila. Doktor mi říkal, že je možné jeden cyklus vynechat a hned ten další začít stimulovat na další pokus, že je tělo „rozhycované“. Na starší diskusi jsem tu ale četla něco jiného. Jak jste to udělaly vy? A s jakým úspěchem?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10683
16.11.10 07:11

Chápu, že by jsi chtěla jít brzo, ale co vím, tak se obvykle čekají 3 měsíce než se jde na další pokus, nevím nikdy jsem se nesetkala s nikým kdo by šel na IVF ob cyklus, ale asi by ti to doktor neřekl kdyby to nešlo. A nemáš mrazáčky? Do KETU se obvykle jde hned.
Nás čeká taky druhé IVF, ale nejdříve musíme podstoupit vyšetření a já osobně jsem si myslela, že nejdříve březen a teď přemýšlím spíš o červnu, ještě nevím, uvidím až podle toho jak to budu cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
16.11.10 08:18

Lemaz - do dalšího IVF až po schválení další žádosti u pojišťovny, a tu pojišťovna schválí 3m.po té první…Každá schválená žádost totiž platí 3m. Je mi líto, že Ti IVF nevyšlo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
17.11.10 18:49
VeKo píše:
Lemaz - do dalšího IVF až po schválení další žádosti u pojišťovny, a tu pojišťovna schválí 3m.po té první…Každá schválená žádost totiž platí 3m. Je mi líto, že Ti IVF nevyšlo. :-(

VEKO,bože,Vás to musí stát hrozně moc peněz,my nemáme ani na druhý pokus IVF :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
18.11.10 08:06

Dagmariano - já prostě chci dítě, ať to stojí co to stojí. Podle mě se vlastní dítě nedá přepočítat na peníze. Ale asi mám výhodu, že nás to finančně nepokládá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9954
19.11.10 18:16

Ahoj holky. Já když chtěla druhé mimi, tak jsme taky byla na IVF a nic.Druhé IVF mně dělali po třech měsících.A to už dopadlo. Řekli mně, že ale pak už normálně neotěhotním. Změnila jsem partnera po letech a mimi přišlo tak rychle a samo, že jsem nechápala.No a teď jsme bohužel přišli o další mimi, ale taky přišlo normální cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
13.12.10 15:52

Ahoj můžu se zeptat co se vše platí při IVF?nedaří se mi otěhotnět normální cestou tak to zkoušíme inseminací,ale zatím bez ůspšchu a doktor mi říkal,že po Novém roce mě pošle na IVF.Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
15.12.10 11:03

Ivuš - při IVF se doplácejí léky - záleží na tom co ti dr.doporučí a jaké si vybereš. Některé jsou i bez doplatku nebo jen za pár stovek, jiné zase za pár tisíc.
Pak se doplácí za služby při IVF na víc, které neplatí pojišťovna:
ICSI - vstříknutí spermie přímo do vajíčka
PK - prodloužená kultivace embryí ze 3 až na 5 dní
AH - asistovaný hatching - narušení obalů embrya laserem
zamražení zbylých embryí
Všechno záleží na tom co budete potřebovat a co doktor navrhne. Samořejmě se dá udělat IVF i s minimálním doplatkem. Osobně si ale myslím, že každá věc, která může jeho šanci na úspěch zvětšit, je k nezaplacení.
Většina center má ceníky na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
15.12.10 16:42

Děkuji moc,jsem z toho vše tak nějak na dně.Dojdu si k doktorovi se poradit jestli ještě budu zkoušet inseminaci nebo zkusit štěstí v sanatorium Art v Budějicích.Nemáte s ním někdo zkušenost?Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
30.12.10 08:15

Ahoj, já jsem šla do druhého IVF po dvou cyklech… následující cyklus po nevydařené IVF jsem byla na kontrole a pak protože to bylo ok, tak jsem se rovnou domluvila na pokračování… protože jsem chtěla čekat co nejkratší dobu, nebyl problém začít ihned po další MS…

Ivuško - já mám z ARTu holky a byla jsem moc spokojená. Nemusela jsem ani čekat na schválení IVF pojišťovnou… Nakonec jsem k jejich doktorům začala chodit i do soukromé gyn. ordinace, prostě jim po tom všem důvěřuju… a i díky nim mám ty dva poklady… Diskuse o Artu už tu byly… všude se najde i neg. zkušenost, obzvlášť když se nedaří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
6.4.14 17:27

Ahoj holky, chtela bych obnovit tuto diskusi. Chystam se na 2 ivf. Prvni stimulace byla 11/2013 pak ohss a KET 2/2014,bohuzel se embryo nechytlo. Vsechna vys. OK, duvod zrejme velmi spatny spg. Manzel ted bere Fertilan. Premyslim kdy bude vhodna doba na 2 IVF zda cerven nebo az zari po prazdninach a co bych mela do teto doby udelat, abych zvysila sance? Mam nizke Fe, tak doplnuji hladinu, bylinky, cviceni atd. Jak jste mezidobi vyuzily Vy ostatni? Dekuji za rady a nazory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
22.4.14 10:52

@Tinkka Ahojky..můžu se přidat? jsem druhý měsíc po neúspěšném ivf. dala jsem se teď na tradiční čínskou medicínu-byliny a v červenci bychom chtěli jít na další ivf. u nás problém žádný nenašli..teda manžel má trochu horší spermiogram ale prý by to otěhotnění bránit nemělo tak nevím :( já občas anovulační cykly..což prý je taky normální…chtěla jsem jít na imunologii ale mudr mě od toho zrazoval..:( a jak jsi na tom psychicky??já poslední dobou nic moc..zvažuju i psychologa :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
22.4.14 12:23

@adny Ahojky,tak ja se chystam v cervnu na 2.pokus. U nas je zrejme na vine spatny spg. Tak pred rokem jsem to dost resila, mela jsem psych. problemy, buseni srdce, uzkosti atd. Byla jsem take u psychologa. Snazim se na to nemyslet, tak to neprozivat, rekla jsem si, ze jednou to prijde a tesim se na to!!! Kdyz se v tom budu pihnat a resit to, nicemu to nepomuze, naopak ja se budu trapit a to nechci! Chci si zivot uzivat a ne ho protrapit! Jak dlouho se snazite a jaky byl prubeh ivf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
22.4.14 12:26

@adny To imuno a genetiku si vyzadej, nenech se odbyt! Pokud bys mela alergii na spermie nebo embryo, da se to resit! Tak proc ho neudelat? Doktori jsou hned se vsim hotovy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
22.4.14 12:55

@Tinkka já to po tom ivf dost prožívám a těžce zvládám..počítala jsem s tím, že když nemáme problémy tak to určitě vyjde a potom takové zklamání…a neumím myslet na nic jiného…vím, že bych neměla ale neumím si pomoct :( ivf nejdříve zkoušeli s dlouhým protokolem, ale jelikož jsem nereagovala na synarel tak jsme další měsíc zkusili s krátkým..píchala jsem fostimon, ale nakonec z toho při opu byly jen 3 vyjíčka z toho jedno bylo nic moc..a oplodnilo se jen jedno..zaváděli mi ho 2 den po opu..a měli jsme metodu PICSI.. to imuno vyšetření si asi vydupu…někde přece musí být problém proč to nejde. a na té hematologii si byla proč? a co to je za vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí