Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, první odkaz se nevložil, tak znovu.
Potřebuji se zeptat, kdy jít na druhé IVF. Dnes jsem 12 den po ET a včera mrcha dorazila. Doktor mi říkal, že je možné jeden cyklus vynechat a hned ten další začít stimulovat na další pokus, že je tělo „rozhycované“. Na starší diskusi jsem tu ale četla něco jiného. Jak jste to udělaly vy? A s jakým úspěchem?
Děkuji za odpovědi.
Chápu, že by jsi chtěla jít brzo, ale co vím, tak se obvykle čekají 3 měsíce než se jde na další pokus, nevím nikdy jsem se nesetkala s nikým kdo by šel na IVF ob cyklus, ale asi by ti to doktor neřekl kdyby to nešlo. A nemáš mrazáčky? Do KETU se obvykle jde hned.
Nás čeká taky druhé IVF, ale nejdříve musíme podstoupit vyšetření a já osobně jsem si myslela, že nejdříve březen a teď přemýšlím spíš o červnu, ještě nevím, uvidím až podle toho jak to budu cítit.
Lemaz - do dalšího IVF až po schválení další žádosti u pojišťovny, a tu pojišťovna schválí 3m.po té první…Každá schválená žádost totiž platí 3m. Je mi líto, že Ti IVF nevyšlo. ![]()
VeKo píše:
Lemaz - do dalšího IVF až po schválení další žádosti u pojišťovny, a tu pojišťovna schválí 3m.po té první…Každá schválená žádost totiž platí 3m. Je mi líto, že Ti IVF nevyšlo.
VEKO,bože,Vás to musí stát hrozně moc peněz,my nemáme ani na druhý pokus IVF ![]()
Dagmariano - já prostě chci dítě, ať to stojí co to stojí. Podle mě se vlastní dítě nedá přepočítat na peníze. Ale asi mám výhodu, že nás to finančně nepokládá. ![]()
Ahoj holky. Já když chtěla druhé mimi, tak jsme taky byla na IVF a nic.Druhé IVF mně dělali po třech měsících.A to už dopadlo. Řekli mně, že ale pak už normálně neotěhotním. Změnila jsem partnera po letech a mimi přišlo tak rychle a samo, že jsem nechápala.No a teď jsme bohužel přišli o další mimi, ale taky přišlo normální cestou.
Ahoj můžu se zeptat co se vše platí při IVF?nedaří se mi otěhotnět normální cestou tak to zkoušíme inseminací,ale zatím bez ůspšchu a doktor mi říkal,že po Novém roce mě pošle na IVF.Iva
Ivuš - při IVF se doplácejí léky - záleží na tom co ti dr.doporučí a jaké si vybereš. Některé jsou i bez doplatku nebo jen za pár stovek, jiné zase za pár tisíc.
Pak se doplácí za služby při IVF na víc, které neplatí pojišťovna:
ICSI - vstříknutí spermie přímo do vajíčka
PK - prodloužená kultivace embryí ze 3 až na 5 dní
AH - asistovaný hatching - narušení obalů embrya laserem
zamražení zbylých embryí
Všechno záleží na tom co budete potřebovat a co doktor navrhne. Samořejmě se dá udělat IVF i s minimálním doplatkem. Osobně si ale myslím, že každá věc, která může jeho šanci na úspěch zvětšit, je k nezaplacení.
Většina center má ceníky na internetu.
Děkuji moc,jsem z toho vše tak nějak na dně.Dojdu si k doktorovi se poradit jestli ještě budu zkoušet inseminaci nebo zkusit štěstí v sanatorium Art v Budějicích.Nemáte s ním někdo zkušenost?Iva
Ahoj, já jsem šla do druhého IVF po dvou cyklech… následující cyklus po nevydařené IVF jsem byla na kontrole a pak protože to bylo ok, tak jsem se rovnou domluvila na pokračování… protože jsem chtěla čekat co nejkratší dobu, nebyl problém začít ihned po další MS…
Ivuško - já mám z ARTu holky a byla jsem moc spokojená. Nemusela jsem ani čekat na schválení IVF pojišťovnou… Nakonec jsem k jejich doktorům začala chodit i do soukromé gyn. ordinace, prostě jim po tom všem důvěřuju… a i díky nim mám ty dva poklady… Diskuse o Artu už tu byly… všude se najde i neg. zkušenost, obzvlášť když se nedaří ![]()
Ahoj holky, chtela bych obnovit tuto diskusi. Chystam se na 2 ivf. Prvni stimulace byla 11/2013 pak ohss a KET 2/2014,bohuzel se embryo nechytlo. Vsechna vys. OK, duvod zrejme velmi spatny spg. Manzel ted bere Fertilan. Premyslim kdy bude vhodna doba na 2 IVF zda cerven nebo az zari po prazdninach a co bych mela do teto doby udelat, abych zvysila sance? Mam nizke Fe, tak doplnuji hladinu, bylinky, cviceni atd. Jak jste mezidobi vyuzily Vy ostatni? Dekuji za rady a nazory!
@Tinkka Ahojky..můžu se přidat? jsem druhý měsíc po neúspěšném ivf. dala jsem se teď na tradiční čínskou medicínu-byliny a v červenci bychom chtěli jít na další ivf. u nás problém žádný nenašli..teda manžel má trochu horší spermiogram ale prý by to otěhotnění bránit nemělo tak nevím
já občas anovulační cykly..což prý je taky normální…chtěla jsem jít na imunologii ale mudr mě od toho zrazoval..:( a jak jsi na tom psychicky??já poslední dobou nic moc..zvažuju i psychologa ![]()
@adny Ahojky,tak ja se chystam v cervnu na 2.pokus. U nas je zrejme na vine spatny spg. Tak pred rokem jsem to dost resila, mela jsem psych. problemy, buseni srdce, uzkosti atd. Byla jsem take u psychologa. Snazim se na to nemyslet, tak to neprozivat, rekla jsem si, ze jednou to prijde a tesim se na to!!! Kdyz se v tom budu pihnat a resit to, nicemu to nepomuze, naopak ja se budu trapit a to nechci! Chci si zivot uzivat a ne ho protrapit! Jak dlouho se snazite a jaky byl prubeh ivf?
@adny To imuno a genetiku si vyzadej, nenech se odbyt! Pokud bys mela alergii na spermie nebo embryo, da se to resit! Tak proc ho neudelat? Doktori jsou hned se vsim hotovy!
@Tinkka já to po tom ivf dost prožívám a těžce zvládám..počítala jsem s tím, že když nemáme problémy tak to určitě vyjde a potom takové zklamání…a neumím myslet na nic jiného…vím, že bych neměla ale neumím si pomoct
ivf nejdříve zkoušeli s dlouhým protokolem, ale jelikož jsem nereagovala na synarel tak jsme další měsíc zkusili s krátkým..píchala jsem fostimon, ale nakonec z toho při opu byly jen 3 vyjíčka z toho jedno bylo nic moc..a oplodnilo se jen jedno..zaváděli mi ho 2 den po opu..a měli jsme metodu PICSI.. to imuno vyšetření si asi vydupu…někde přece musí být problém proč to nejde. a na té hematologii si byla proč? a co to je za vyšetření?