Kdy jste se pokoušeli o další?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23033
21.11.10 00:09

kdy jste se pokouseli o dalsi?

ahoj, kdy jste se pokouseli o dalsi mimi a jaky je optimalni vekovy rozdil?:) u prvniho a druheho ditka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10848
21.11.10 01:13

asi tak po šestinedělí??? :think: zhruba tak :D

ideální věkový rozdíl je řekla bych víc na mámě než na dětech. podle toho na co se cítí.

Malý rozdíl je větší záhul v té počáteční době, velký zas později, bo každý má uplně jiné zájmy, které nejde zkloubit- půjdeš na písek, starší se tam ubudí, půjdeš se starším na sport nebo něco tvořit do dílničky, mladší to proječí - si nevyberem :) vidím po okolí oba případy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
21.11.10 07:51

To zalezi na cloveku. Ja chtela deti rychle po sobe. Ted to teda zacal bejt masakr, ale myslim, ze tak za rok uz to bude celkem v pohode. Teda v pohode fyzicky, psychicky se asi zblaznim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65312
21.11.10 07:55

Tak já od 3 měsíců Matyáše neberu antiko…
Malému je 19.měsíců a nic.Ale on je z IVF-ICSI,tak by to doma byl asi zázrak.
Takže v lednu chci volat do CARU a šup pro sourozenečka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
21.11.10 08:06

Ahoj,tak ja jsem chtela deti po 3 letech,no doma mam klucinu 2 roky a 4 mesice a druhe se narodi za necele 3 mesice,takze nam to tak vyslo!Nechtela jsem moc veliky vekovy rozdil,ale zase jsem nechtela,aby to bylo po oku,pac to musi byt zahul! :pankac: !
Prece to 3 lety ditko je samostatnejsi a neni o neho takova pece jako u rok a pul! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.11.10 08:30

Ahoj,
my jsme se začli pokoušet,když byly Kubovi necelé dva roky a hned se to povedlo.Asi ten druhý měsíc. :-) Takže paráda.Kluci si spolu už začínají rozumět,teď už je Pepínovi rok a náznaky hry už tam jsou,i když Kubík je zvíře a občas ještě do něj strčí. :cry: Občas je to těžký,ale jsem ráda,že jsou jen o pár let od sebe. :-) Ještě bychom chtěli třetí,ale to až budou Pepíčkovi tak 4,5 let. :-) Teď si chci kluky užít. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
21.11.10 08:54

No,tak já jsem si dala pauzu 5let.Mě to vyhovuje,kdy jsem viděla kamarádku,jak byla vždycky strhaná,měla děti brzo po sobě,vždy jsem od ní odjížděla šťastná,že mám jen jedno.Malé bude v únoru 7let,a Matýskovi jsou teď 3 měsíce.Dcera chodí do školy,různých kroužků,tak mě u tolik nepotřebuje ,a já se přes den můžu v klidu věnovat miminku,večer mám pak čas na ni a úkoly.Nevýhodou je velký věkový rozdíl mezi dětmi,ale to se srovná.Každému pasuje něco jiného.Já jsem ráda,že to tak mám,bo to druhé děťátko si vychutnávám stejně jako to první,bo je na to čas.Optimální je to,na co se cítíš.

• Citovat
  • Upravit
15674
21.11.10 08:58

Ahoj. Záleží taky na tom, jaké je to první dítě. Já jsem si třeba do Anežčiných 2 let nedovedla představit, že bych měla otěhotnět (a to jsem ještě nevěděla, co jsou těhotenské nevolnosti, že můžou být od rána do večera a od večera do rána a během celého těhotenství). O druhé jsme se začali snažit, když bylo Anežce cca 2 a čtvrt roku, povedlo se druhý měsíc, ale po 13tt těhotenství skončilo jako zamlklé :cry: .

Druhá dcera se narodila, když měla Anežka necelé čtyři roky. A teď vidím další výhody takového věkového rozdílu. Krom toho, že nepotřebuju dvojkočár, Anežka je téměř ve všem samostatná, tak další obrovskou výhodou je i to, že jsem mezi holkama chodila chvilku do práce a tudíž mi Anežku vzali do školky. A myslím, že výhodou bude i to, že až bude mít Anežka chodit do školy, budu snad moct být ještě aspoń část toho prvního roku doma. Ale neříkám, že menší věkový rozdíl mezi holkama bych nechtěla. Ona jedna věc je plánovat, druhá věc je, jak to dopadne. Ale jak už tu bylo psáno - ono obojí má svoje výhody, takže na všem se dá nájít plus ;) .

Přeju ti, ať už se rozhodneš tak nebo tak, aby vám to vyšlo přesně podle plánu :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
21.11.10 09:14

Ahoj,tak ja mam holky od sebe 22 mesicu a vyhovujeme mi to,jasne ze jsem nekdy unavena,ale budou mit sobe blizko :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
21.11.10 10:10

My se začali snažit po roce, dřív jsem nemohla, první porod byl císařem. A povedlo se hned, takže holky budou od sebe asi 21 měsíců. A jsem ráda. Já jsem se ségrou skoro o 4 roky a rozdíl byl znát. Začaly jsme si rozumět až v dospělosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
21.11.10 10:14

Ahoj, nám se druhé narodí, když bude prvnímu něco přes 19m. Původně jsem plánovala věkový rozdíl 2 roky, ale povedlo se napoprvé a trochu dřív. Říkám si, že teď mám pětiletku těhotenskou, kojící a plenkovou :mrgreen: . Moje švagrová má tři děti a věkové rozdíly 6 let. Říká, že si spolu nepohrají a každé dítě vyžaduje něco jiného :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22002
21.11.10 11:06

Optimální věkový rozdíl neexistuje.

Každému vyhovuje něco jiného - někdo se chce mezi dětmi ještě vrátit do práce, jiný ne, někdo chce mít starší dítko samostatné, jiný naopak míň, aby byli parťáci ke hře… tisíc a tisíc variant.

Krom toho, každé dítě je jiné a nedá se předem ovlivnit, jak spolu budou vycházet. Někdy je lepší vztah mezi „dvěma jedináčky“ než mezi děmi rok od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.11.10 12:35

My se chceme začít snažit, až budeme ve svém. Takže tak v Terčiných 2,5 letech. Doufám, že se zadaří brzy. Velký věkový rozdíl není nic moc. Ale na děti brzy po sobě nemám. To vím od začátku. Terezka první rok v noci moc nespala. Klidně si odpočinula tak 3 h a dobrý. Takže mít dvě takový, skončím v ústavu. Teď už je Terezka samostatnější, tak si na další mimi troufnu. Mám totiž teď hodně času na sebe a to bych věnovala mimi.

Ségra má necelé 3 roky po sobě a hrozný. Synovec je hodně aktivní, takže si toho malého nestihne vychutnat a užít. Toho staršího jí nevzali do školky a jsou doma. Takže je ségra často na nervy a pořád na něj křičí. Já si rozhodně chci druhé mimi užít, takže plánuju, že Terka půjde příští září do školky a já budu doma s mimi. Snad to takhle vidí i příroda a nenechá mě dlouho čekat.

Miminka strašně rychle rostou a každé by sis měla užít a vychutnat jeho dětství. Protože pak bys mohla litovat a nejde to vzít zpátky. Tak jestli si užiješ děti rok po sobě, je to jen na tobě. Je sice fajn, že se pak zabaví spolu, ale ty nejkrásnější miminkovský okamžiky ti utečou mezi prsty. Vím to od kamarádky, co má dvojčátka. Je sice strašně šťastná, ale často „padala na hubu“ a nepamatuje si kdy se která holčička posadila, kdy co řekla a tak. To já si do teď užívám a dokumentuju a fotím kdy Terka udělala jaký pokrok a s druhým dítětem by to byl fofr.

Takže za mě: je dobrý si promyslet, jak to budeš zvládat. Některý dítě potřebuje víc péče, jiné méně a pak bys mohla zanedbávat to druhé. Tak držím :palec: ať se vám povede mimi hned napoprvé, jak si budete přát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.10 13:04

Zatím se o další mimi ještě nepokoušíme. Ideální věkový rozdíl dětí má asi každý nastavený jinak. Pro mě je ideální mít děti 3 roky od sebe - tak uvidíme, jestli mi to takto vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
21.11.10 19:50

Vždy mi přišel nejlepší věkový rozdíl 2 a půl roku.. Kluci budou od ebe 2 roky a 7 měsíců (když porodím termínu), takže nám to vyšlo krásně… :lol: Tobík je šikulka, hodně si vyhraje sám, plenky má jen na noc, sám se nají, ušlápne dost pešky atd. Kdyby se druhé narodilo dýl, zaprvé bych se víc bála negativní reakce - žárlení..Přeci jen by byl jedináček docela dlouho a pak že by si tolik nevyhráli…Až budou Fíkovi dva a Tobimu 4 a půl myslím, že z nich budou parťáci - doufám…Je možné, že ne, ale to je možné při jakémkoli věkovém rozdílu…Tobík se zatím na brášku hrozně těší, tak snad mu to zůstane… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí