Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@anairda
Děkuji za dotaz ms zatím nepřišla. Dneska ráno pokles o 0,3, ale mě to přišlo právě divné už včera večer přítel mě pořád říkal jak mam teplé tváře i já to cítila a teplota nízká.
A dneska ráno po té bazálce jsem si zkusila změřit normálně po sprše a byla těch 35,6 a to jsem neměla uplně studené tváře.
Tak jsem ji dala změřit ještě příteli a ten měl 35,2 a to měřil asi 4minuty.
Já mám starý rtutový je na nem i ta rtut blbě vidět tak nevím jaká ta bazálka teda byla.
@luciekal
Pokles by spíš značil přicházející menstruaci, ale pokud na to nejde spoléhat, tak je to pořád buď a nebo.
Tak zkus zítra ráno zase test.
@anairda Dneska jsem ho nedělala.
jojo to vím že by značil, ale přijde mi divné že by měl přítel tělesnou teplotu 35,2 a já 35,6
![]()
@luciekal
Tak to není zase tak divné, někdo to tak má.
Počkej, ale ty měříš bazálku v podpaží?
@anairda neměřím si bazálku v podpaží.
Ale zkusila jsem si ráno změřit tím teploměrem i v podpaží protože ted trpím na teploty cca 7dní a včera jsem ji asi měla a ukázalo mi to blbě.
Tak mě přítel říkal že to je divné že to muze byt tim teplomerem.
35,2 jsem snad nikdy jeste nevidela a to pracuju v nemocnici.
To je podchlazení…
Myslím si že teplota začíná na 35,8
Takže bychom byli oba dva podchlazení
![]()
@luciekal
No právě můj taťka mívá takovou teplotu normálně, snad nikdy neměl 36 ![]()
No, co si budeme povídat, lepší by byl teploměr digitální.
@anairda já právě digitální nemám nejradši mám tenhle rtuták…
To jo ale my máme normální teplotu vždy a já právě ted trpím na ty teploty až 37,4.
A tvůj tatka to nějak řeší? protože to mě přijde fakt divné ale tak ono třeba 35,9 je asi ok ale 35,2 je fakt ![]()
@luciekal
Vím, že měl vždy kolem 35,5 možná 35,6, proto jsem napsala, že to tak někdo může mít, ale možná máš pravdu, že 35,2 je asi už moc málo. ![]()
Prý jsou i nějaké teploměry speciálně na bazálku.
@anairda No zkusím se po něm podívat mě už to bylo včera vecer divný měla jsem teplé tváře jako v praci a tam jsem měla 37. já to na sobě poznám cítím teplo.
No uvidime pořád mě bolí levé prso a mám občasné bolesti v podbřišku a pak zas to přejde…¨ty jsi snažilka nebo už těhulka nebo mas doma mrnouse..
@luciekal
Mám doma mrňouse a zároveň jsem čerstvá snažilka. ![]()
Fakt se zkus nepozorovat, aby sis pak třeba nervama neoddalovala menstruaci, tím, že na to intenzivně myslíš.
@anairda Sice se v tom čípku nevyznám, ale ten mám dost nahoře…Prý by měl klesat
Jak starý je mrnous…
Ono asi když máš jednoho doma tak to asi tak nehrotíš.
Já vím ale ono hlavně nejde moc poručit
@luciekal
Tak s čípkem neporadím, to jsem nikdy nezkoumala, ani bych ho asi nenašla. ![]()
Má skoro dva roky. ![]()
On si člověk hlavně musí uvědomit, že tím hrotěním stejně ničeho nedosáhne, zkus si užívat tu možnost, že už v tobě něco roste a ten moment překvapení.
@anairda To se vždy snažím. Já jsem to plánované otěhotnění potom nějak neřešila, ale když jsem zjistila že jsem těhotná na první pokus byl život tak krásný ted jako by kus mě chybělo…Prožilo to hodně žen o tom vím, ale mě už ten týden čekání zda srdíčko bude být i za týden v pořádku a nebylo…Hlavně jsem to poslouchala od začátku v práci, ale tím tě nebudu otravovat:DD¨samozdřejmě jsou v živote horší veci..
Tak tak to máte to nejlepší období před sebou ![]()
Kolik je ti let?
Dpufám že nevadí že ptam
@luciekal Člověk by se z toho musel za celé těhotenství zbláznit… Já už to teď asi vidím jinak poté, co jsem se hodně bála o malou na konci těhotenství, byly chvíle, kdy jsem si už říkala, že se třeba ani nenarodí zdravá a jak to všechno dopadne, tak nějak si teď říkám, ano, budu šťastná až budu mít ty dvě čárky, ale dokud nebude tady s námi a v pořádku, tak se na to 100% neupínám.
Je mi 26. ![]()