Kdy mi končí mateřská?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy mi končí mateřská?
Zdravím všechny.
Jen bych si chtěla něco ověřit… Pomůžete mi?
Na mateřskou jsem nastupovala 15.5.2012. Půl roku mi chodila mateřská-takže do listopadu. Potom jsem se nahlásila na pracáku. Nechávám si posílat částku 7600kč. Budu dostávat dávky do března 2015, kdybych chtěla vybrat celých 220000kč?
Díky za pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslis rodicak? To by ti meli rict tam, kde jsi o RD zadala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, rodičák.
To mi je jasný, že mi to tam můžou říct…ale nejdřív to zkouším tady.
Když jsem tam byla, neřešili jsme to. Chtěla jsem otěhotnět co nejdříve po šestinedělí, tak jsem prostě jen plácla tuto částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže tříletá varianta pokud otěhotníš třeba teď někdy můžeš si to zvednou na max což je tuším 11500kč což stejně celou částku nedobereš… Jedině si to zvednout hned a začít se snažit.. S tím rizikem, že neotěhotníš hned a pak budeš bez peněz.. Každopádně výš než na těch 11500 to tuším ani nejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Otěhotnět nejdřív po šestinedělí? jsi sebevrah?
, do toho bych nešla.
tak si to zkus spocitat částku vyděl tou cifrou co sis zadala a vyjde ti kolik mesicu to bude.
jinak to muzes pak zmenit a zvysit (pokud muzes), kdyz otehotnis, pokud to nejde, otehotnis driv, tak taky nemusis celou castku zvladnout dobrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@werunkaw123 taky zalezi na dennim vymerovacim zakladu, ja mam strop asi 10 a nejake drobne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle toho co jsi napsala, ti mateřská končila 15.11.2012 a od té doby jsi začala pobírat RP. Nepíšeš jestli ti něco za listopad dopláceli, ale v případě, že ti RP začal běžet od 1.12.2012, těch 7600,– ti bude chodit 28 měsíců, 29. měsíc dojde zbytek…takže ano, peníze budou chodit do března 2015, popř. i dubna, podle toho, kdy ti začali vyplácet RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mne to vychazi taky jako tobe a pokud by sis pred koncem tu posledni davku o neco malo snizila, mela bys ho.az do dubna. Protoze to vychazi 220000/7600= 28,9 mesicu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale jestli se snazite o mimco a dobre se zadari, tak muzes pobirat to maximum hned ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik píše:
Otěhotnět nejdřív po šestinedělí? jsi sebevrah?, do toho bych nešla.
no, chtěla jsem…ale potom jsme to posouvali a posouvali…a teď je dceři 1,5let a posouváme dál
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji vám moc za radu.
Ještě umím počítat
.
Dneska u mně byla totiž kamarádka a úplně mě zblbla.
Ještě jednou moc děkuji a přeji vám hezký večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://kalkulacky.idnes.cz/…vku-2012.php
tady přesně jsou částky a kolik měsíců se čerpají, teď už si rozhoduješ ty, kolik a na jak dlouho chceš rodičovský příspěvek čerpat, těch tvých 7600 je shruba na 29 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit