Kdy může kojenec uvedené potraviny

348
10.6.15 10:40

Kdy muze kojenec uvedene potraviny?

Dobry den, vim, je tu takovych dotazu spousty, ale nikde sem to nenasla vse hezky zesumirovane.
Mam stale kojeneho prcka, 11 mesicu, a zajimalo by me, kdy mu muzu dat nize uvedene jidlo :think: uz se po me zacina sapat, kdyz bastim neco co on nemuze a ja si vzdy nejsem jista, jak moc mu kosticka cokolady nebo zmrzka muze ublizit a taky kdy mu muzu na svacu dat treba chleba s marmeladou a podobne.
Samozrejme sou maminky, co to neresi a davaji vse, ale to neni muj pripad, tak prosim nepiste, at se na to vyprdnu. To ja nechci a chci to delat plus minus spravne. Dekuji.

1. Pribinacek
2. Ovocna activie
3. Kravsky mliko
4. Kousek cokolady, kosticka milky nebo zdibec twixky atd.
5. Med
6. Piticka stylu Jupik, Kubik
7. Dzusy jako Pfanner, Happy Day…
8. Zmrzka - kousek toceny, kopeckovy
9. Sunka, salam
10. Hermelin
11. Slany jidlo, co dostanu v restauraci, treba brambory, spagety atd.
12. Corn flakes
13. Bebe brumík
14. Mozzarela (s bazalkou)
15. Marmelada
16. Kakao

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.6.15 10:45
@Agiba píše:
Dobry den, vim, je tu takovych dotazu spousty, ale nikde sem to nenasla vse hezky zesumirovane.
Mam stale kojeneho prcka, 11 mesicu, a zajimalo by me, kdy mu muzu dat nize uvedene jidlo :think: uz se po me zacina sapat, kdyz bastim neco co on nemuze a ja si vzdy nejsem jista, jak moc mu kosticka cokolady nebo zmrzka muze ublizit a taky kdy mu muzu na svacu dat treba chleba s marmeladou a podobne.
Samozrejme sou maminky, co to neresi a davaji vse, ale to neni muj pripad, tak prosim nepiste, at se na to vyprdnu. To ja nechci a chci to delat plus minus spravne. Dekuji.

1. Pribinacek
2. Ovocna activie
3. Kravsky mliko
4. Kousek cokolady, kosticka milky nebo zdibec twixky atd.
5. Med
6. Piticka stylu Jupik, Kubik
7. Dzusy jako Pfanner, Happy Day…
8. Zmrzka - kousek toceny, kopeckovy
9. Sunka, salam
10. Hermelin
11. Slany jidlo, co dostanu v restauraci, treba brambory, spagety atd.
12. Corn flakes
13. Bebe brumík
14. Mozzarela (s bazalkou)
15. Marmelada
16. Kakao

:kytka:

pribinacek mi deti jedi od 6měsice, dzusy take, sunku take a to ostatni co pises mu uz davat muzes akorat kravske mleko bych neriskla a mozzarelu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
10.6.15 10:46

Většinu bych dala v roce.
Před rokem - ovocnou aktivii, med, marmeládu, trochu zmrzky, corn flakes, šunku
Po roce kakao, kravský mlíko.
Mozzarelu nevím, hermelín asi taky nebude nejvhodnější, ale kousek můj dvouleťák dostane. čokoláda a sladký pitíčko co nejdýl. :think:

Příspěvek upraven 10.06.15 v 10:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
10.6.15 10:46

Půlku z toho nejlíp nikdy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
10.6.15 10:47
@marketasulcova28 píše:
pribinacek mi deti jedi od 6měsice, dzusy take, sunku take a to ostatni co pises mu uz davat muzes akorat kravske mleko bych neriskla a mozzarelu. :mrgreen:

Pribiňáček dáš a neriskla bys mozzarellu? Právě o ní jsem četla, že má docela málo soli, oproti tvrdým sýrům. Takže ročnímu bych dala i tu mozzarellu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.6.15 10:47

U nás to bylo zhruba takhle:

1. Pribinacek - nikdy, přečti si složení, když už tak lipánke a kluk ho měl prvně kolem 18 měsíců
2. Ovocna activie - zálaží na složení
3. Kravsky mliko - dávala jsem od roku
4. Kousek cokolady, kosticka milky nebo zdibec twixky atd. twix apod. měl prvně kolem 2,5 roku, lpusíček čokáldy tak kolem 2. roku. Ze sladkostí jedl od 18 měsíců občas gumového mědvídka
5. Med - od roku
6. Piticka stylu Jupik, Kubik - tak od necelých 2 let, je to plný cukru
7. Dzusy jako Pfanner, Happy Day… džusy měl určitě před rokem, ředěný s vodou
8. Zmrzka - kousek toceny, kopeckovy - zmrzku měl prvně v 18 měsících na olíznutí
9. Sunka, salam - salám ochutnal prvně ve 3 letech, šunku kolem roku
10. Hermelin - ochutnal kolem 3. roku, ale nechutná mu
11. Slany jidlo, co dostanu v restauraci, treba brambory, spagety atd. - v restauraci se mnou občas trochu jedl od roku, ale vybírala jsem jídlo vhodné pro něj
12. Corn flakes - od roku
13. Bebe brumík - někdy kolem roku
14. Mozzarela (s bazalkou)- kolem roku
15. Marmelada - kolem roku
16. Kakao - asi ve 2,5 letech

• Citovat
  • Upravit
227
10.6.15 10:48

Cca do roka se hodlam vyhybat vsemu z vyse uvedeneho. Ale taky me to zajima a pockam co se tady jeste objevi za typy a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.6.15 10:49

V těchto pochutinách se nikdy všichni neshodnou, to nečekej, někdo napíše " od roka jsem dávala všechno" někdo napíše že polovinu těch věcí by nikdy dítěti (a ani sobě) nedala. 20 m dcera ochutnala už skoro všechno, ale rozhodně nedostává k večeři chleba se salámem, spíš od mě kousek vyžebrá. To samé třeba čokoláda, dostane ždibec, ale ne víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
10.6.15 10:50

Tak mi dali cokoladu, brumika a zmrzku az o rok pozdeji, hermelin deti urcite nesmi jeste dlouho, kakao jsme zacali v 17m pri odstaveni, mleko bych bez prevareni jeste nedavala a na jupiky bych se zatim taky jeste vykaslala, jo a salam neee…:-) ostatni asi ano, pokud bez problemu kouse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.6.15 10:50
@Agiba píše:
Mám desetiměsíčního
1. Pribinacek " nejí a nebude, nekupujem ani pro starší .{color:red}"
2. Ovocna activie nejí a nebude, totéž
3. Kravsky mliko chystám se od roka
4. Kousek cokolady, kosticka milky nebo zdibec twixky atd. dají mu občas sourozenci
5. Med nejí,, času dost
6. Piticka stylu Jupik, Kubik nejí a nebude, nekupujem
7. Dzusy jako Pfanner, Happy Day… nekupujem, děláme domácí, občas dostane
8. Zmrzka - kousek toceny, kopeckovy jednou měl suchej kelímek
9. Sunka, salam zatím ne, času dost
10. Hermelin zatím nejí, spíš kvůli soli
11. Slany jidlo, co dostanu v restauraci, treba brambory, spagety atd. jídlu v restauracím moc nevěřím, co se týká příměsí, takže zatím ne
12. Corn flakes nejí, do mléka zatím kaše - pohanka, jáhly
13. Bebe brumík sra.ky, nekupujem
14. Mozzarela (s bazalkou) toto ano
15. Marmelada domácí asi jo, ale zatím nejí
16. Kakao asi by mohl, ale k čemu by to měl?:kytka:

Celkově mám takový přístup, že si nemyslím, že by ho tyto běžné věci zabily, ale rozhodně mu nic výživného nepřinesou, tak proč tím zatěžovat takhle malé dítě. :-)

Příspěvek upraven 10.06.15 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
10.6.15 10:51

Teď se asi zeptám jako idiot, ale co bílé jogurty? Je to pořád z kravského mléka, takže až po roce? A co třeba kozí jogurty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
10.6.15 10:51

@lucenka Tak to já bych dala v roce radši kousek čokolády než brumíka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
10.6.15 10:53

Mam skoro stejne starou dcerku, nekojim od 7mes, a mam to takhle:

1. sem tam si da od starsi segry
  2. nekdy ji ma k odpoledne svacine
  3. doporucuji od roka, ale ja u starsi davala az po ukonceni UM v 18 mes
  4. nedavam
  5. nedavam
  6. taky ne, to ji radsi udelam na piti vodu a troskou stavy nebo caj
  7. redim s vetsim mnozstvim vody
  8. obcas otru o suchej kornoutek, ktery si vyskemra nebo dam na lzicce, kdyz mam sama zmrzku :-)
  9. sunku si nekdy s nami da
  10. ne
  11. nechodim s nimi do restauraci, takze nemuzu soudit
  12. ne, davi se mi
  13. 1× 14 dni si da
  14. nedavam, bo se to u nas doma neji
  15. jen domaci a ne nikterak casto
  16. ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
@Bethuska píše:
Teď se asi zeptám jako idiot, ale co bílé jogurty? Je to pořád z kravského mléka, takže až po roce? A co třeba kozí jogurty?

Já dávám od 8 měsíců bílé jogurty z kravského a v pohodě. Nevidím problém. :nevim:
Možná někde je. :mrgreen:
Já myslela kravské, jako na přípravu kaší třeba a tak, to se chystám po roce, kdy mu vyměním umělé mléko za převařené kravské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870

Syn - 2 roky
1. Pribinacek - ještě jsem mu ho nedala
2. Ovocna activie - kolem roka, smetanové jogurty má tak od 5ti měsíců, spíš od půl roku
3. Kravsky mliko - plnotučný lehce po roce
4. Kousek cokolady, kosticka milky nebo zdibec twixky atd. - taky po roce a hodně občas
5. Med - asi v roce a půl do čaje
6. Piticka stylu Jupik, Kubik - ještě neměl
7. Dzusy jako Pfanner, Happy Day… - zhruba v 5ti měsících ochutnal, nechce to ani teď
8. Zmrzka - kousek toceny, kopeckovy - od 3/4 roka
9. Sunka, salam - salám ochutnal asi tak ve 20ti měsících, jinak nedávám. Šunku od kosti cca od půl roka.
10. Hermelin - ještě neměl
11. Slany jidlo, co dostanu v restauraci, treba brambory, spagety atd. - ochutnávat jsem dávala kolem 3/4 roka, těch pár kousků co požmoulá, mu nic neudělají
12. Corn flakes - od roka
13. Bebe brumík - od roka, ale nechce to
14. Mozzarela (s bazalkou) - ještě neměl
15. Marmelada - mám domácí, tak jsem dávala do kaší už od 4 měsíců
16. Kakao - granko cca lehce po roce, občas

Příspěvek upraven 10.06.15 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie