Kdy můžu nastoupit do práce

105
12.10.20 21:52

Kdy můžu nastoupit do prace

Dobrý den maminky nevim jestli se ptam dobře ale synovy jsou v březnu tří roky, a rodičovský příspěvek my ma byt vyplacen do velkych ptazdnin ma otazka zni když nastoupim do prace v březnu přijdu tim o zbytek rodičáku nebo mě bude vyplacen dal i když budu v praci? A jestli tedy kdyby se stalo něco nečekaného a ja marodila a nebo musela ošetřovat dítě co bych v tu dobu dostala jak to funguje děkuji za tipy a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
12.10.20 22:04

Rodičovský příspěvek nemá s rodičovskou dovolenou v práci nic společného. Klidně můžeš nastoupit do práce v březnu, jak budou synovi 3. Resp. když to budeš chtít prodloužit, tak se musíš domluvit se zaměstnavatelem. A RP můžeš brát dál. Pokud budeš normálně zaměstnaná, tak se ti OČR aj.bude počítat z platu. Tedy myslím, že máš normálně nárok na OČR. Stejně tak nemocenská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.10.20 22:40

@Ianka129 do prace musis nastoupit nejpozdeji den po 3. narozeninach ditete. To ti konci rodicovska dovolena. Socialni davku rodicovsky prispevek muzes cerpat dal (do 4 let veku ditete)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
12.10.20 22:48

Základ byl už napsaný. Budeš mít nárok normálně na OČR nebo neschopenku. Jen u OČR pozor na to, že dokud budeš hrát rodičovský příspěvek, tak můžeš na OČR pouze ty a ne otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.20 17:15

Mám podobný dotaz. Syn bude mít 24.11. čtyři roky a rodicak mám do čtyř. Nechci jít na pracák, práci mám už zajištěnou, ale nevím, zda mám nastoupit na smlouvu hned od 25.11.? Nebo je smlouva vždy od prvního? A musím to někam hlásit? Na pracák nechci, chci, aby mi to navazovalo.

• Citovat
  • Upravit
423
16.10.20 00:35
@Anonymní píše:
Mám podobný dotaz. Syn bude mít 24.11. čtyři roky a rodicak mám do čtyř. Nechci jít na pracák, práci mám už zajištěnou, ale nevím, zda mám nastoupit na smlouvu hned od 25.11.? Nebo je smlouva vždy od prvního? A musím to někam hlásit? Na pracák nechci, chci, aby mi to navazovalo.

Smlouvu můžeš mít od jakéhokoliv data, záleží jak se domluvíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
16.10.20 05:47
@Anonymní píše:

vek ditete v nehraje zadnou roli. Muzes pracovat a k tomu pobirat rodicovsky prispevek uz ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová