Kdy můžu řídit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.8.12 06:55

Kdy můžu řídit?

:mavam:

Holky, asi blbý dotaz, kdy by jste sedly za volant po 5ti pivech? Všechny jsem pila večer, a poslední jsem měla ve 21hod, vůbec nevím jak rychle u mě vyprchá :zed:
Kdy by jste měly odvahu jet?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Chocolate
27.8.12 07:00

Já mám doma pro tyhle případy aloholtester. Minulý týden jsme byli na svatbě, pilo se zvesela a ráno v 8 jsem už řídila.
Určitě bych se řídila tím, jak se cítíš. Ono je to u každého jinak kvůli rozdílnému metabolismu. Dej si pořádnou snídani a myslím, že můžeš vyrazit.

• Citovat
  • Upravit
1900
27.8.12 07:02

Já si dát 5 piv, tak neřídím týden, protože bych ho celý :poblion:
Každá máme jiné spalování a tak někdo může po 5ti pivech vyrazit za 9 hodin a někdo nadýchá ještě za 24 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.12 07:07
@Chocolate píše:
Já mám doma pro tyhle případy aloholtester. Minulý týden jsme byli na svatbě, pilo se zvesela a ráno v 8 jsem už řídila.
Určitě bych se řídila tím, jak se cítíš. Ono je to u každého jinak kvůli rozdílnému metabolismu. Dej si pořádnou snídani a myslím, že můžeš vyrazit.

Nebyla jsem napitá, nohy šly rovně, mozek fungoval :mrgreen: a teď mám žravku.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.8.12 07:07

Nezáleží až tak kdy jsi měla poslední. Alkohol se začíná odbourávat hned co se napiješ. Takže bys měla čas počítat od prvního piva. Někde jsou orientační tabulky a u ženský je to myslím plus minus 3 hodiny jedno pivo. Najdi si na netu orientační tabulky. Ale určitě bych tak do 10 do auta nesedla, spíš dýl.

• Citovat
  • Upravit
3832
27.8.12 07:49

Záleží, jak se cítíš, ale já už bych jela. Ale já vím, že střízlivým rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
27.8.12 07:51

Zbytkovy alkohol urcite mit jeste budes, ale jestli se citis ok a vse funguje 100%, tak bych taky jela. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.12 08:07

Jdu ještě na chvílu spát se synem, a pak teda uvidím no, mám strach, snad bude pršet, a švestky budou zalezeni.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
27.8.12 08:32

Zkus tenhle odkaz. Je to asi jen orientační, ale pěkně udělané :-)

http://www.alkohol-test.cz/flash.html

• Citovat
  • Upravit
34541
27.8.12 09:08

Po 5 pivech mas jako zenska zbytkovy alkohol 24hodin nekde sem mela tabulku a cumela sem na to jak blazen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
27.8.12 09:15

Zbytkovy alkohol je zradny v tom ze se citis dobre ale reakce mas porad v haji a jestlize se utesujes tim ze je mokro a budou zalezly naopak v mokru to do tebe snaz nekdo napere. a nevarim z vody delala sem asistentku u lidi co zustali na vozejku po bourackach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
27.8.12 09:26

@Aluse Hlavně, i když do ní nabourá slepý důchodce, policajti musí dát dýchnout oboum účastníkům. A jestli madam nadýchá, je prohrávající, ať nehodu zavinil kdokoliv. Takže bych si to fakt rozmyslela. A zakladatelko, nevím odkud jsi, ale u nás teď jsou na alkohol zaměřený ;) mám to z první ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.12 09:29
@Aluse píše:
Zbytkovy alkohol je zradny v tom ze se citis dobre ale reakce mas porad v haji a jestlize se utesujes tim ze je mokro a budou zalezly naopak v mokru to do tebe snaz nekdo napere. a nevarim z vody delala sem asistentku u lidi co zustali na vozejku po bourackach

To se může stát i za sucha, a bez zbytkového alkoholu.

• Citovat
  • Upravit
34541
27.8.12 09:34
@Anonymní píše:
To se může stát i za sucha, a bez zbytkového alkoholu.

koukam ze nekdo pochopil jak sem to myslela… :roll:
kdyz to za sucha nekdo do ni napere nebo ona do nekoho a nebude mit zbytkac nebude to mit tak fatalni nasledky v pravnim rizeni i kdyby to nezavinila a mela zbytkac automaticky je ona vinikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
27.8.12 09:35

Takovy priblizny vzorec je pocet mililitru alkoholu / (hmotnost x koeficient u zen 0,6) = pocet promile v krvi s tim, ze od pocatku piti se ti jako babe odbourava tak 0,12 - 0,15 za hodinu. Takze treba pet piv = 5×500ml x 0,04 (to je tech 4% alkoholu v pivu) = 100 a delis to rekneme 60kg x 0,6 = 36 A pokud jsi to zacala pit rekneme pred 15 hodinama tak jsi uz spalila asi tak 15×0,15= 2,25 promile. Secteno a podtrzeno 100/36 - 2,25 je priblizne 0,5 promile takze bych jeste takze pokud nevazis metrak tak bych jeste chvili pockala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová