Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já mám doma pro tyhle případy aloholtester. Minulý týden jsme byli na svatbě, pilo se zvesela a ráno v 8 jsem už řídila.
Určitě bych se řídila tím, jak se cítíš. Ono je to u každého jinak kvůli rozdílnému metabolismu. Dej si pořádnou snídani a myslím, že můžeš vyrazit.
Já si dát 5 piv, tak neřídím týden, protože bych ho celý ![]()
Každá máme jiné spalování a tak někdo může po 5ti pivech vyrazit za 9 hodin a někdo nadýchá ještě za 24 ![]()
@Chocolate píše:
Já mám doma pro tyhle případy aloholtester. Minulý týden jsme byli na svatbě, pilo se zvesela a ráno v 8 jsem už řídila.
Určitě bych se řídila tím, jak se cítíš. Ono je to u každého jinak kvůli rozdílnému metabolismu. Dej si pořádnou snídani a myslím, že můžeš vyrazit.
Nebyla jsem napitá, nohy šly rovně, mozek fungoval
a teď mám žravku.
Nezáleží až tak kdy jsi měla poslední. Alkohol se začíná odbourávat hned co se napiješ. Takže bys měla čas počítat od prvního piva. Někde jsou orientační tabulky a u ženský je to myslím plus minus 3 hodiny jedno pivo. Najdi si na netu orientační tabulky. Ale určitě bych tak do 10 do auta nesedla, spíš dýl.
Záleží, jak se cítíš, ale já už bych jela. Ale já vím, že střízlivým rychle…
Zbytkovy alkohol urcite mit jeste budes, ale jestli se citis ok a vse funguje 100%, tak bych taky jela. ![]()
Jdu ještě na chvílu spát se synem, a pak teda uvidím no, mám strach, snad bude pršet, a švestky budou zalezeni.
Zkus tenhle odkaz. Je to asi jen orientační, ale pěkně udělané ![]()
Po 5 pivech mas jako zenska zbytkovy alkohol 24hodin nekde sem mela tabulku a cumela sem na to jak blazen
Zbytkovy alkohol je zradny v tom ze se citis dobre ale reakce mas porad v haji a jestlize se utesujes tim ze je mokro a budou zalezly naopak v mokru to do tebe snaz nekdo napere. a nevarim z vody delala sem asistentku u lidi co zustali na vozejku po bourackach
@Aluse Hlavně, i když do ní nabourá slepý důchodce, policajti musí dát dýchnout oboum účastníkům. A jestli madam nadýchá, je prohrávající, ať nehodu zavinil kdokoliv. Takže bych si to fakt rozmyslela. A zakladatelko, nevím odkud jsi, ale u nás teď jsou na alkohol zaměřený
mám to z první ruky
@Aluse píše:
Zbytkovy alkohol je zradny v tom ze se citis dobre ale reakce mas porad v haji a jestlize se utesujes tim ze je mokro a budou zalezly naopak v mokru to do tebe snaz nekdo napere. a nevarim z vody delala sem asistentku u lidi co zustali na vozejku po bourackach
To se může stát i za sucha, a bez zbytkového alkoholu.
@Anonymní píše:
To se může stát i za sucha, a bez zbytkového alkoholu.
koukam ze nekdo pochopil jak sem to myslela… ![]()
kdyz to za sucha nekdo do ni napere nebo ona do nekoho a nebude mit zbytkac nebude to mit tak fatalni nasledky v pravnim rizeni i kdyby to nezavinila a mela zbytkac automaticky je ona vinikem
Takovy priblizny vzorec je pocet mililitru alkoholu / (hmotnost x koeficient u zen 0,6) = pocet promile v krvi s tim, ze od pocatku piti se ti jako babe odbourava tak 0,12 - 0,15 za hodinu. Takze treba pet piv = 5×500ml x 0,04 (to je tech 4% alkoholu v pivu) = 100 a delis to rekneme 60kg x 0,6 = 36 A pokud jsi to zacala pit rekneme pred 15 hodinama tak jsi uz spalila asi tak 15×0,15= 2,25 promile. Secteno a podtrzeno 100/36 - 2,25 je priblizne 0,5 promile takze bych jeste takze pokud nevazis metrak tak bych jeste chvili pockala ![]()
Holky, asi blbý dotaz, kdy by jste sedly za volant po 5ti pivech? Všechny jsem pila večer, a poslední jsem měla ve 21hod, vůbec nevím jak rychle u mě vyprchá
Kdy by jste měly odvahu jet?