Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jdu si k Vám pro radu. Mrkla jsem manželovi na účet a našla jsem tam -200 za vyhotovení avíza. Ani jeden nevíme, co to vlastně je a za co mu peníze strhli? ![]()
A nešli jste na tom účtu do mínusu nebo nebyl dlouho splacen kontokorent?
@lyrica Chtělo by to podívat se do Všeobecných obchodních podmínek, co ta konkrétní banka rozumí pod pojmem „avízo“. Ale myslím, že je to téměř to samé jako upomínka…
Ty v. o.p. najdeš myslím u všech bank na netu nebo si je v tištěné podobě vyžádej u přepážky. Některé pracovnice jsou neochotné (vlastní zkušenost), ale poskytnout v. o.p. nebo na ně odkázat (adresně) by měla být jejich povinnost…
@magratka Kontokorent ani nemáme. A v mínusu byl pár korun, což se sem tam stává a nikdy za to žádnej,,postih,, nebyl.
Zvláštní. ![]()
@Jura007 Mrknu, díky ![]()
A jestli jim za 9 kč v,,–,, platíme 200,–, tak to mě nas*ou! ![]()
Pracovala jsem v bance, avízem se rozumělo, že banka psala jiné bance, že její klient posílá peníze na účet u té 2.banky. To znamená, že ještě před zúčtováním mezi bankama ta 2. banka mohla počítat, že budou připsané peníze (konkrétní částka na konkrétní č. účtu)Psalo se to SWIFTEM -mezibankovní komunikace, každá banka to má zpoplatněné jinak. Doufám, že je to srozumitelné. Ale to by tvůj manžel musel banku o zaslání avíza požádat.
@lyrica Já bych tipla, že to bude opravdu upomínka za ten mínus, ono záleží kolik dní to tam člověk má a případně i kdy v měsíci to zrovna vyjde…
Taky se mi to stalo byla jsem v minusu 10 kc tak jsem cekala az dorazi vyplata ze se to dorovna a bum dneska -200 za avizo. vubec taky nevim co to je